РТРС није приватна играчка!!!

Фронтал користи 20. годишњицу постојања националне тв-куће, да пошаље отворено писмо њеном тренутном руководству.

четвртак, април 19, 2012 / 11:30

Драго руководство,

Не можемо захтијевати одговоре од комерцијалних тв-станица, али можемо од вас, јер ви трошите наше паре.

Шта ради руководство РТРС, до те мјере напаљиво и уносно им, да умјесто себе и своје грешке, могу потурити човјека који је на лијечењу? За све то вријеме док сте на јавној медијској власти, ви ни на који начин не штитите интересе Републике Српске, већ искључиво личну добробит; о чему ћемо, у изравном обраћању, писати касније у тексту.

Мало ко се изненадио када је телевизија под династичким вођством Драгана Давидовића, пустила филм сарајевско-србопљувачке поетике. Једино они који наивно мисле да неки људи заиста воде „јавни сервис Српске“, а не да је доживљавају као своју приватну фирму.

Већина грађана је код петог дјетета које је убио српски снајпер престала да броји, и почела да се буни. Кажу: „У реду што такве ствари трпимо са ФТВ, али зашто морамо са телевизије коју директно финансирамо из свог џепа“?

Партијска самокритика

Када су се узњихали духови, и домаћи плаћеници коначно почели да иживљавају своју фантазију по моделу БЛ-Угричић, испоставило се да је тај човјек који је „дао оставку“, Зоран Дотлић. Човјек са тумором на мозгу.

Он је на лијечењу и већ неколико мјесеци уопште не ради. Значи, буџетождери из телевизије су изабрали антисрпски филм, купили га, платили новцем грађана РС, и онда су га емитовали; а када се народ побунио, припремили су изјаву коју су Дотлићу потурили да потпише.

То се веома лако види из основачки конспиративно наглашеног текста изјаве: „Надам се да ће се овај чин позитивно протумачити у оном дијелу јавности која без јасне аргументације прозива руководство РТРС-а“.

Иначе тај главни лик ове српске трагикомедије, Драган Давидовић, већ дуго је познат нашој јавности. Посебно по својој принципијелности.

Караџићев пехарник

Драган Давидовић је у вријеме Радована Караџића био министар вјера. Заправо био је у свим владама за вријеме рата, што му није сметало да буде вриједан посленик на провођењу уређивачке политике из ОХР и других страних експонената на домаћем терену, када је Хаг почео да меље некада властодржне личности. Наравно, не и њега – а можемо и претпоставити зашто.

Није било те власти, стране или домаће, коју Драган Давидовић није са жељом и вољом опслуживао. Недавно су га зато поново именовали за директора на трећи мандат, иако има право само на два. Слично као и код Бориса Тадића, смислили су акробацију како да оправдају први мандат и искључе из разматрања.

О лику и дјелу господина Давидовића је излишно причати, јер се о томе све зна. Ко хоће да зна. Штавише, за уређивачку политику нашег гласила, потпуно је небитно бављење личностима и њиховим приватним животом; осим када њихов приватни живот постаје програм јавног сервиса.

Исто као што је Слободану Васковићу „откривена“ ратна и то Сребреничка прошлост, тако је и госн Давидовићу емитован видео-клип када са четницима пјева хит мјесеца: Спрем’те се спрем’те… Чим су завршени послови на пљачкању грађана Српске оснивањем ФТВ2, иначе познатом као БХТ1, за коју иде пола ртв-таксе из Српске.

Врло брзо послије тога РТРС под вођством Караџићевог пехарника прави емисију која се бави историјатом одређених пјесама, а прва је, јел’ те – већ поменути хит мјесеца. Ваљда у циљу да се опере лик и дјело првог човјека јавне ртв куће, који је био кључни играч у њеном развлашћивању и стварању БХТ.

Дал’ је могуће?

Драго руководство РТРС, питамо се у име свих здраворазумских појединаца, како је могуће да се филм који је већ одавно снимљен и за који се зна ко га је производио и са каквим намјерама, који је неколико пута емитован на братским станицама у ФБиХ, Хрватској и Србији; уопште нађе у реду за емитовање јавног ртв сервиса Српске?

Да би он прошао такав пут, за то мора, али просто по дјеловоду у јавном сервису МОРА бити криво више људи! Својим потписом, печатом, па и командном одговорноћу познатом нам из тзв. суда у Хагу. Све и да је уредник филмског програма заиста искључиви грешник у том погледу, а није.

То указује да или на јавном сервису влада јавашлук и непрофесионалност, за коју најодговорнији мора поднијети оставку; или да је у питању потпуна небрига за српски национални интерес у медијском простору, који се предпоставља личном интересу руководства? Ми тврдимо да је ово посљедње.

РТРС ради против РС

Нажалост, али убједљиву већину времена колико постоји РТРС, она је била под управом која је радила против интереса РС и српског народа. Фронтал је у три године свог постојања небројено пута указивао на штетне појаве које РТРС чини намјерно. Нико од надлежних није реаговао, али ваљда ће им овај покушај додворавања страним експозитурама пуштањем поменутог филма „Пуцањ у срце“, коначно отворити и то једно, ћораво око.

Драги Предсједниче, Премијеру, Предсједниче Скупштине, Потпредсједници, Посланици Шефови Кабинета, Савјетници и остали који имате полуге да учините нешто за добробит овог народа и државе – запитајте да ли се исплати? Је ли беспоговорна подршка вашим политичким опцијама, дакле крајње непрофесионалним извјештавањем из политичког живота, вриједна упропаштавања јавног мнења Српске и основних идеолошких постулата државе и нације?

РТРС под овим руководством не само да се до плакања јадно и комично угледа на ХРТ, већ то чини и кад је уређивачка политика у питању. Грађани РС огромне паре дају да би РТРС исфинансирала сваку могућу сапуницу која се произведе у Хрватској. Не видимо, али заиста, зашто РТРС не би почела емитовати и сапунице произведене у Турској? И то да исте кешира још док се снимају.

Такође, РТРС ради противуставно, чак и мимо оних противправних амандмана Педија Ешдауна, по којим су ћирилица и латиница равноправна писма, а не да је ћирилица једино и званично. Тако, што се тиче титловања страних филмова и серија, РТРС опет има и исту језичку политику као и ХРТ.

Исто тако ће РТРС, уз неке недавне изузетке типа реинкарнације ратне емсије Попрокаут, непрестано емитовати хитове Северине и других посленика из Хрватске, гдје на јавном сервису нећете никада, осим у негативном контексту, видјети било шта из Србије, а поготово из Републике Српске. Домаћи музичари могу рачунати на простор на јавном ртв-сервису Српске, колико и уздати се у то да ће им спот емитовати ХРТ.

Давидовићу – захтијевамо јаван одговор!!!

Редакција Фронтала, као јавно гласило које је највише учинило на позитивном представљању Републике Српске и заштити њених тековина, те промоцији културних вриједности српског народа и свих оних који живе на територији Српске; има потпуно морално право да захтијева једноставан одговор од Драгана Давидовића. Нећемо се задржавати на имовинским, кадровским, финансијским, продукцијским промашајима РТРС; већ оним што је неоспорно за сваког ко има даљински управљач. Питање гласи:

Зашто је све и један страни филм и серија титлован латиничним писмом?

Писма су равноправна и ћирилица би требала да буде, ако не као на ХРТ, ФТВ и БХТ – непостојећа, онда барем заступљена са 50% у програму телевизије коју финансирају грађани Српске. Не може нам се више замазивати очи глупим изјавама, ћириличним телопима за емисије и потисима гостију. Фронтал је правио анализе програма РТРС у овом погледу, и без икаквих проблема их може уступити надлежним институцијама.

Уколико Драган Давидовић у слављеничкој атмосфери до краја седмице не буде изашао са образложењем зашто крши Устав РС и не слиједи политику Милорада Додика као Чувара Српске; Фронтал ће упутити писмо на хартији и са печатом. Уколико се руководећи на РТРС оглуше и о овај упит оних који их плаћањем пореза финансирају; покренућемо преко људи са којима сарађујемо у позицији и опозицији да се постави посланичко питање на Народној скупштини Српске; гдје ћемо се потрудити да потписници буду озбиљни играчи из јавног и политичког живота.

Тада нећемо само тражити да се образложи истребљивање и шиканирање ћирилице у титловима јавног сервиса, него ћемо захтијевати да се оснује скупштинска комисија, која ће испитати како се тачно филм Пуцањ у срце нашао у етеру јавног ртв-емитера РС. Ко га је одабрао, ко је потписао да се дају паре за куповину, ко је био дежурни то вече када је филм пуштен…

Видјећемо коме ће се то више исплатити на крају.

Људство на крају

И, кад смо већ на крају, користимо прилику да честитамо свим часним и професионалним колегама који раде свој посао на РТРС, 20 година постојања тако битне полуге државности.

Сви се ми познајемо и по принципу „знам те, знаш ме“, свјесни смо свих незваничних разговора у којима се колеге са РТРС слажу са овим што смо до сада написали. Због посла, плате, кредита, ситне дјеце, већина не смије да иступи јавно и проговори о томе. И ми то разумијемо.

За двадесет година државности Српске, показали смо да се разликујемо од свега што се може наћи на интернету. Овај пут смо морали бити јасно критични, али имамо свијест да треба честитати и колегама и нама 20 година, у којима смо заокружили оквир за државност Српске, једном тако битном институцијом каква је РТРС. То је институција која треба да надживи сва руководства, а не обратно!

Овај текст ипак завршавамо ведро, у нади да ће иста коначно постати сервис свих њених грађана, а не опште добро које се крчми као нечија ћаћевина и гура нас све даље у идеолошку збуњеност и духовни безизлаз.

Срећно вам 20 година Српске и њене телевизије!0 КОМЕНТАРА

 1. Ja bih dopunio sledećim pozivom ovu prozivku. Nakon 20 godina nemate domaću produkciju, ni muzičku, ni dokumentarističku, ni serije. Odsustvo ambicije vam je dugoročno bez obzira što, po vašim tvrdnjama, finansijski stojite stbailno. Radio Televizija Sarajevo je 1965. imala sve to, a ko želi da dublje istraži vidjeće da sve što je iole vrijedilo u BiH ima svoje porijeklo u toj produkciji.
  Počnite raditi nešto ozbiljno, radite za narod. Dosta komerc-prop televizije. Vi imate jasnu misiju, a napustili ste je u cjelini.:-o

 2. Ја стварно незнам коме још ниоје јасна улога такозване српске телевизије. Па валда сви знамо да државом владају ратни профитери, дезертери и други несрби.
  Српска телевизија има јасан задатак да помаже СНСД-у и осталој банди на власти да додатно пљачкају нашу имовину и да гуше наш национални идентитет. То је обавеза која је преузета и за коју су већ узели паре. Зато нетреба да нас чуде сва ова понижења:угњетавање борачке популације срамним законима и ужасним ревизијама, обиљежавање парастоса на којима су обавезни представници владе несрби ( на Дракулић константно долази хрват касиповић, које понижење), ћирилица је одавно избачена из српског језика, братство и јединство са неким хрватским и муслиманским странкама, негирање историјске улоге четничког покрета и низ других ствари.
  Зашто нас онда чуди РТРС, па они само раде оно за шта су плаћени њиховим и нашим парама.
  Рјешења има : организовати демонстрације и силом отјерати ову багру, другачије неће моћи, у изборе се нетреба уздати.

 3. Претплату плаћам а РТРС не гледам. Нисам гледала ни тај филм, ђаво да га носи.

  Пишем зато што ме је срамота јер припадам народу који је прије 20 година добио шансу да створи своју државу, а онда је умјесто стручних, поштених и вриједних, редовно бирао похлепне и неспособне незналице који су упропастили све чега су се дотакли.
  На шта нам само личи наша телевизија. Програм на нивоу 64. Продукција 0 бодова. Уредници сви редом партијски послушници и лијене незналице. Ниједног новинара за примјер. Спикери и дикција у вјечитој завади. Давидовић самопроглашени фараон који је, да би спасио сопствену главу (да не спомињем други дио тијела)од бијеса због тог проклетог фиолма, гурнуо болесном човјеку папир да потпише оставку. Биједно до краја.

  Оваква РТРС је наша срамота.

 4. DA LI ĆE SLOBODA…

  Oooohhhh, kako smo samo sanjali, polugladni, loše obučeni, primajući mizerne platice tek svako 2-3 mjeseca, radeći dnevno i po 15 sati, da SRT (RTRS) jednog dana ima svoju kuću, da ne bude podstanar, da ima svoju predajničku mrežu, da programom pokrije teritoriju cijele Republike Srpske, da…
  Nije ovo nikakva patetika, ovo su iskrene emocije. Kad danas pogledam ovu ispraznu, šljašteću ljušturu od zgrade, ispunjenu ljudima koji sanjaju nešto sasvim drugo, sanjaju da se ispred kamera što više dodvore Velikom Vođi i pređu u neki od njegovih još blještavijih kabineta, jedina čista misao koja mi prolazi kroz glavu jesu stihovi Branka Miljkovića: „Da li će sloboda umeti da peva, kao što su sužnji pevali o njoj!“

 5. Умјесто честитке РТРС-у, потписујем Никин коментар.

  Поздрављам само честите и стручне људе, који су у разним периодима радили на РТРС-у, а који су из разноразних разлога отјерани са истог или су сами одлучили изаћи из злог кола !

 6. Molim alibabu i njegove razbojnike da nam ne otimaju ovo malo sto je ostalo jer su im njihovi sezami prenatrpani.
  Takodjer, molim alibabu da nam vrati rtrs jer je zabunom pomislio da mu je to ocevina i djedovina pa se tako prema istom i ponasa.
  Alibaba, pamcenje te ne sluzi, imao si samo kucu pod hipotekom , traktor , plugove, mesarski alat … sve sto si nam uzeo vrati nam . Inace , moracemo na drugaciji nacin kako bismo dosli do svoje imovine koju ste ti i tvoji razbojnici prisvojili.

 7. Сложио би се са свим што су до сада рекли коментатори прије мене и још би додао.

  Давидовић треба поднијети оставку само због приказивања овог филма и то је доста. И за мање ствари су људи подносили оставку, поготово што му је ово трећи и нелегалан мандат. Бар једном да има образа нека покаже.

  Штета што ови билмези са Фронтала не пишу о парама које је узео, махинацијма са Станковићем око земље за зграду РТРС, колико се уграђивало на адаптацији, ко је све у родбинским односима с ким. Закачили се људи за ћирилицу…

  Разумијем да је то много лакше доказати и ево баш гледам РТРС и све је истина што пишу, али ово су мало озбиљнији лопови. Давидовићева жена је Мирјана Кусмук,која је главни уредник у Гласу и обоје слушају Копању. Приспјело им сад да смјењују Станића са мјеста ректора, па надигли фрку на човјека.

  Треба сад надићи фрку кога је све запослио или отпустио овај Давидовић? Отјерао је на крају ону Пејку Медић у Фокус јер је основала била синдикат радника. То је један слугерања и комплексаш чибави. Није ни чудо што га радници зову Чибац.

  Добар је ово текст, али само гребе по површини. Превише сте ви културни да се бавите оваквим смрадовима.

 8. Желим да честитам рођендан Радио Телевизији Републке Српске, али и да се сложим са већином написаног у тексту и са коментарима претходника. Желим и да пожелим нашој РТРС да ове критике схвати добронамијерно и да коначно почне да исправља грешке које су наведене у тексту и коментарима!

  Константне похвале о позитивном пословању „не пију воде“ јер се ништа ново не ствара, продукција не постоји те у складу са тим и није тешко пословати позитивно. Нова зграда, опрема… није искориштена за стварање за производњу квалитетног програма.

  Хрватске серије и хрватски превод погубно утичу на становништво.

  Лично и овде често правдам РТРС јер је то наш јавни сервис, а знамо, и ми млађи, како смо тешко дошли до српске телевизије и Републике Српске. Ипак, грешке се више неће толерисати и боље је да се почне са радом. Коначно.

 9. Ја немам ријечи за њих, све што имам рећи рећи ће им мој адвокат, за мене они не постоје на тв екранима, зато плаћам пакет неког јбнг СББ-а, али исплати се, само да се говна ртрс не распакују на моје властите очи и за моје властите паре!

 10. Konačno jedan sjajan tekst. Dokle ćemo dozvoliti da nas taj Davidović jaše. Treba prestati plaćati televiziju. To nije naša televizija, to je crvena televizija. To je bilten snsd i nek je oni plaćaju.

 11. Имате најмодернију тв кућу на Балкану, уреду је то, имате одличну опрему, крећете ускоро са дигиталним програмом и то је супер, хвалите се како са најновијим вијестима улазите у сваку кућу у РС а шта ћемо са регијом Бирач поштована господо из самозваног јавног сервиса, коме они припадају, Федерацији, Србији, коме?? Зашто након 20 година постојања ни у једној јединој општини поменуте регије непостоји ни једно дописништво, ИТЦ и слч., зашто је сигнал који долази са предајника ужасан, зашто се никада из ове регије не могу чути неке лијепе вијести као нпр. приче о породицама са више дјеце, о пољопривреди, природи итд. али не да то раде неке тзв. добронамјерне пријатељске организације из Сребренице или Братунца, да ли је то та европска телевизија која почиње емнитовање дигиталног сигнала, не то за нас Бирчанце неће никада бити јавни сервис, па нек схвата ко како жели!

 12. Кад смо имали нормалну власт, нормалну државу РС и најбољег њеног предсједника др Радована Караџића
  http://www.youtube.com/watch?v=etvFJYCN5XY
  та телевизија је била једна од најгледанијих у региону, али и најбоља.
  Данас је ово срамота звати рт РС!

 13. Dobro jutro Bokac!
  Stavi li i ti naocale sa dioptrijom pa progleda?
  E, moj sinko, i ja sam bio zanesenjak, dugo opravdavao greske njihove.Govorio : bice bolje, izasli smo iz rata, ne mogu sve pokrasti i upropastiti…
  Ali, sve gori iza gorih, bezobzirniji , zivotinjskiji, …a, sto je najjadnije i najgrdje, ovi i namjerno u dogovoru sa bjelosvjetskim fasistima nacinalnopotirajuci. Na svoj narod i ovu nasu Republiku kidisu kriminalom, korupcijom, nepotizmom , pljackom…Srusise i unistise sve sto imasmo. Sve nezaposleno, sve jadno bijedno i cemerno, osim njihovih bandita koji imaju vise nego evropski kraljevi. Spanski kralj je nekidan otisao na odmor pa se zato izvinuo svom narodu. Nasi kraljevi avionima i helikopterima nasima odlaze na vikende, na utakmice, na odmore, vozaju familije po ljetovalistima i sopinzima…A, narod nema sta da jede.
  Toliko nezaposlenih u tvojoj regiji, a nemate ITC RTRS-a. Nemate signala, a znas li kolka je plata Davidoviceva i njegove supruge? Onolika koliko ti ne dobijes za tri godine.
  Kada vidim kakve protuve i bitange su vodile ovu jadnu RS dobro se je do sada i odrzala.

 14. Медији из Федерације ће на свој платни списак ставити Давидовића. Он најбоље ради за „муслиманску ствар“ кад је директор РТРС-а.
  Драган Давидовић – човјек ѕа свако вријеме и сваку власт… једноставно речено – ПОСЛУШНИК…

 15. @prijedor
  Ја ти милион пута кажем да ја немам шта да прогледавам, мени је најважније да сачувам посао код мог послодавца, иначе странца, а то ко ће овде владати уопште ме не занима, гледам вас и читам сваки дан и не могу да вјерујем колико сте само ви наивни, свађате се и препирете колико је Додик украо, колико онај, овај, говорите како је промјена неминовна… она јесте неминовна а кога ћете довести, Босића, осуђеног криминалца Иванића, кога, поново исте људе, и то ми је неко „прогледавање“, узмите мотке у руке па на улицу и све њих заједно у једну ћелију и то је то, е то је онда промијена. А што се тиче РТРС па нико овде није наиван па да не зна да је та телевизија у служби власти, исто као што су и све остале у служби неке странке и не може ме нико убједити да постоји и један једини медији а да не ради за неког. РТРС је од свог почетка па до данас уз власт и гледам горе ‘rammstein’ каже није тако било док је била „нормална држава“, па није било за њега јер он није хтио да види другачије нити да призна лоше јер то није било у концепту тадашње политике као што нпр. и данас то сви миљеници власти говоре.

 16. U pravu si sto treba da cuvas posao ali nisi pravu da te nije briga ko ce vladati. Firerova briga jedina je da unisti do poslednjeg radnog mjesta. Vidis li covjece da korakom propadamo?

 17. бокац, 22.04.2012. 19:57:18

  То што си ти слијеп код очију или је крив страни послодавац или твој ум, јер ако видиш по оном шта сам ја поставио ради се о посјети Предсједника РС филмској екипи, глумачкој екипи, која је тада у готово ненормално ратно вријеме, кад је свака марка морала да иде за одбрану РС, набавку нафте, муниције и хране за војску, и опет и тада се правио некакав играни програм, што је данас за ове додикове тулипане мисаона именица.
  Па умјесто властитог играног програма, они емитују те америчке филмове са отовреним пљувањем по српском народу!

 18. RT RS je uz dužno poštovanje i njenu istorijsku ulogu (koja nije vješto odrađena, zna se ko je dobio medijski rat) je uvijek bila televizija skromnih mogućnosti i uvijek u službi vlasti, koja god je bila. Od RT RS-a se ne može ništa drugo ni očekivati. Ako je neko svršavao na Rista Đogu, to je isto kao danas podržavati Rajka Vasića. RT RS nikada nije na pravi način radila svojposao, ranije zbog loših tehničkih mogućnosti i realno neiskusnih i tankih kapaciteta, a danas zbog loših, neprofesionalnih i potpuno partijski orijentisanih urednika i novinara koji se i ne pitaju šta rade svome narodu, u sjajnim tehničkim uslovima ne mogu proizvesti gotovo ništa. Tragično nam je loša RT RS od kada postoji, mislim u kojoj normalnoj zemlji bi Ceca Pezer bila urednica ičega, Kneževićka, onaj ulizivač Nekad bilo.. Jedina svijetla tačka je za mene lično Igor Požgaj, koji je gle čuda prošao malo i BBC fazone i radio u vrijeme jake ATV-e.. Sportska redakcija je smiješna, kao da se trude da budu dosadni, glupi i neinformisani i izgledaju mi kao baletani u automehaničarskoj radnji. Muzičko uredništvo.. mislim da su nedostojni posla. Informativa kao što rekoh potpuno suzbijene kreativnosti i se što radi, radi po nalogu iz jedne partije.. Sve u svemu RT RS ni sada ni kao SRT svakome realnom nije bila dovoljno dobra, a Srbovanje kao profesija ne bi tebala biti kriterijum.

 19. pink panter, 23.04.2012. 09:03:59

  Пантер, не говори се о појму самог Риста Ђога кад помињемо тадашњи рад скромне тв куће, али ипак наше СРТ или СТВ, па сјети се и других добрих емисија, рецимо она екипа спољнополитичког магазина са Југославом, уредник био Вучић, онда топ листе забавне домаће и стране музике, било је и топ-листа народњака, онда ко се може сјетити не знам како се звала емисија, више дјечија радило је двоје бањалучана, крцко и Снешка, чини ми се тако се звали..а не могу да се сјетим тачног назива, онда и играни програм, домаћи филм, Голи живот, серија рађена на Палама, музичке манифестације, свако је у РС тад више слушао Витешки плес бањалучки бенд, него ово сад дино слино, џибони, к..ц, палац,..

  Тад смо имали бар нешто своје, а сад ништа, та телевизија је изгубила основни смисао постојања!

 20. Слажем се да са РТ РС-а никада није долазило више глупости из иделаних услова да постану права кућа. Наравно, не изједначавам тадашње ратне услове и ово сада. Кажем тада нису ни имали технике, искуства, пара ( је ли ико плаћао претплату у рату??), а сада имају све на тацни и праве смеће.

 21. какви сте ви губитници. Пет људи се врти на коментарима и нема појма о чему прича. Јебо вас Шкоро, заједно са лоповом Пешиканом. Па зар ви не знате ко су ти људи, колико су покрали и рекетирали привреднике и политичаре у овом граду?
  Зар ви мислите да је лако управљати РТРС-ом?
  Ко је тај који мисли да може руководити са толиком кућом и таквом технологијом?
  Не браним их, програм је лош, треба га поправити, али то је наша кућа и стуб друштва. Немојте упадати у замку неких полузавршених ликова.
  Обратите пажњу мало шта емитује БН ТВ, кога доводи у студио, чије пјесме пушта. Или АТВ, с ким су у заједничком пројекту?
  Људи, памет у главу…-.

 22. Давидовић и кусмук почели још у СРНИ на Палама. Искочили из кревета и Срну и људе депортовали у Бијељину. После на тенковима и сличним помагалима уз помоћ „министра“ р. васића позатварали тадашње радио и тв ИТ Центре, а затим до данашњих дана остали перјанца информативног мрака у Републици Српској.
  Да, знамо се 20 година.Били су и остали моћници деструкције уништавајући људе, читаве породице, а професионално убогаљише народ.

 23. Jasno je ko dan ko je Sasa Peric – Mira Kusmuk brate. Toliko se trudi da brani muza a uzalud. Dosad joj je dobro islo s njim. On vise ne haje za staru raju,ne voli da ga zovu CIBAC,i sve ostalo sto ide u paketu. Dragi Chibac,sjetis li se ikad slatke male Marijane i starih dobrih vremena kad smo pijani recitovali stihove….. Daj brate lijepo ostavku na RTRS-u i kod Mire,i budi jopet onaj stari,samo svoj. Pozdrav od starog druga!
  P.S. Sasa,ili Miro svejedno mani se ti Skore,jednom ti je istukao muza,mogao bi i tebe razbit!

 24. Ama kako kopanja trpi tu spodobu koja kao da je tek sljegla sa romanije.Lupa sakom od sto ko u nekoj birtiji i istresa gace na novinare. ona ne dozvoljava draganu da dostojanstveno ode nego ceka da ga otjeraju ko pasce i dolazi kod kopanje na raport.

 25. Уопште ме не занима ни Давидовић ни његова жена. Видите само како браните Шкору- Тај нема три чисте о послу. Свака му је емисија тезгарење, а мотиви су му јасни. Овдје је проблем у томе што је директор програма слаб, та Наталија Тривић није лоша жена, али нема знање за ово мјесто.
  Уредници Дневника су погурани и све су жене, једноставно, слаб је избор. Али и даље тврдим, мора се подржати РТРС, па чак и кад је слаб програм, чак и кад се праве грешке. Кадрова у РС нема или их је мало. Треба школовати људе, па ће бити боље.

 26. Znas sta Sasa Pericu, A ko je kriv sto je direktor programa slab, sto nemaju znanja, a placeni su i preplaceni, rade u idealnim uslovima, kada narod koji ih placa bukvalno nema sta da jede? Nije 45. pa d nemamo pismenih ljudi. Mene ne zanima ni davidovic niti njegova zena, ali itekako me zanima kako se arce i razvlace pare RS , na lazi, na hrvatske UUUUserije.Zasto se mora podrzati rtrs kada on ne podrzava nas, nego je privatno vlasnistvo jednoga stvorenja koje svjesno unistava ovaj narod. Kases da treba skolovati ljude. Skolovanih ljudi imamo , ali nisu sa alibabinog spiska pa su nepodobni.
  Dakle, ovakav md rtrs ne treba da finansiramo.

 27. Znas sta Sasa Pericu, A ko je kriv sto je direktor programa slab, sto nemaju znanja, a placeni su i preplaceni, rade u idealnim uslovima, kada narod koji ih placa bukvalno nema sta da jede? Nije 45. pa d nemamo pismenih ljudi. Mene ne zanima ni davidovic niti njegova zena, ali itekako me zanima kako se arce i razvlace pare RS , na lazi, na hrvatske UUUUserije.Zasto se mora podrzati rtrs kada on ne podrzava nas, nego je privatno vlasnistvo jednoga stvorenja koje svjesno unistava ovaj narod. Kases da treba skolovati ljude. Skolovanih ljudi imamo , ali nisu sa alibabinog spiska pa su nepodobni.
  Dakle, ovakav md rtrs ne treba da finansiramo.

 28. sasa peric, 24.04.2012. 08:01:31

  Подржаћу их тек кад ми се скину с к..ца, и плате оне силне судске трошкове које су усвињиле пред судом са својим болесним тужбама и пошаље ми лично извињење тај болесни коњ давидовић, јер се на свим оптужницама налази факсимил његовог потписа!
  До тада су они за мене најгора циганија и усташка тв кућа!

 29. па тако реците. ви у ствраи имате приватних проблема са РТРС-ом. Зато вам све смета. ццц…ало, људи, постајете федерални инструмент-размислите мало о томе.
  Дајте конструктивна рјешења-лако је критиковати

 30. sasa peric, 24.04.2012. 09:06:24

  Зашто федерални? Па је л’ ти конташ да само та два канала постоје на тв-апарату? Зашто плаћам онај пакет СББ-а? Па зато да не гледам говна од државних срање програма, ко има желудац да гледа тв дневник усраног ртрс-а? Коју другу емисију, спортску, едукативну, филмску,..нуди то говно од јаДног режимског сервиса?
  Па је л’ треба они тутумраци неписмени да ме информишу о стању код нас и у свијету?

 31. човјече, то је наш сервис. Има грешака, мало је тога што се може погледати, али је наш. Ни бољи ни гори од друштва у којем живимо. Зашто се ти не пријавиш да радиш на РТРС-у? Покрени нешто, лако је сједити и критиковати и пљувати све редом

 32. ja nemam privatnih problema sa njima, ali oni su postali privatni md servis kojega placa narod. Nazalost mi ne mozemo rijesiti problem rtrs-a, jer nas niko ne slusa, a kritike mogu da budu kljuc rjesenja. Kada HRT bude emitovao nase serije, onda neka rtrs prikazuje i njihove, titlovanje cirilicom, nezavisno i istrazivacko novinarstvo, nepartijska tv i radio, zaposljavanje po strucnosti a ne po partijskoj i rodbinskoj liniji, snimanje serija i filmova (nemojte reci da nemate para),djecijih emisija, obrazovnih emisija, kontakt emisija da oslusnete bilo naroda…, razotkrivanje kriminalnih afera, nepotizma i svega sto razara RS…
  I mislis da mi federalni instrument misli nesto gore od md rtrs-a? Nazalost, drskost i bahatost rtrs-a , nestrucnost i stavljanje u sluzbu mocnika , a ne naroda kojemu treba da sluzi me vrijedja i boli.

 33. Sasa, pa nessreca i jeste u tome sto je to nas servis. Takav ne treba ni da postoji, ili da ga placa onaj za koga radi.Po tebi sve sto je nase iako nije dobro, nase je, cuvajmo ga. Ne, dragi moj Sasa. Ocistimo kucu od govana, od smeca, prozracimo je, dovedimo one koji znaju da rade svoj posao , napravimo novi razmjestaj,…i problem rijesen.
  Ali po cemu je to nas servis? Ni po cemu osim sto ga plca narod kojega odavno vise niko nizasta ne pita osim kada ga pljackaju.Kada to vise ne bude tako pocecu da gledam program rtrs-a, a do tada u mojoj kuci se to ne gleda ni sekunde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *