РТ добио седам награда европског интернет-Оскара

Руска телевизија РТ добила је седам престижних награда „Лови авордс“ — европског „интернет-Оскара“.

среда, септембар 28, 2016 / 15:31

Руска телевизија РТ добила је седам престижних награда „Лови авордс“ — европског „интернет-Оскара“.

Три номинације РТ је освојио на основу гласање публике „Пиплс лови“, а четири награде додијелио је жири, у којем су били представници „Гугла“, „Твитера“, „Хафингтон поста“ и других великих међународних медијских компанија, саопштила је прес-служба телевизије.

„Седам најпрестижнијих дигиталних награда је одлично! А посебно је за нас значајно да побједимо у гласању гледалаца, и то готово у свим категоријама. Када за вас гласају људи, ваши гледаоци, и донесу вам побједу, то је понекад вриједније од злата“, рекао је руководилац онлајн-пројеката РТ Кирил Каранович Валуа.

Интерактивни мултимедијални специјални пројекат РТ „Чернобиљ 30“ посвећен 30-годишњици Чернобиљске катастрофе, добио је сребрну награду жирија у категорији „Веб-сајт: Најбоља рјешења“ и бронзану у категорији „Веб-сајт: Најбоље коришћење анимације/анимиране графике“.

Сајт телевизије РТ добио је бронзу у категорији „Веб-сајт: Вијести“.

Група дигиталних пројеката РТ, налози на платформама „Фејсбук“, „Јутјуб“, „Твитер“, „Саундклауд“ и „Инстаграм“, добила је бронзану награду у категорији „Друштвене мреже: Највеће присуство на друштвеним мрежама“. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *