Ршумовић се одомаћио у Српској: Књижевни сусрети на Козари

Писац за дјецу Љубивоје Ршумовић поручио је данас у Костајници да би сваки писац и велики стваралац требало да се одужи завичају кроз своја дјела.

петак, септембар 21, 2018 / 20:11

„То је дуг оном времену у животу када се формирамо као личност и припремамо за велике ствари у животу. Вријеме проведено у завичају везано је за најљепше успомене и вријеме које памтимо до краја живота“, рекао је Ршумовић Срни.

Он је на дружењу са дјецом у Основној школи „Петар Мећава“, у оквиру Књижевних сусрета на Козари, рекао да је дјеци понио своје пјесме које су поруке саме од себе и једну нову књигу у којој су текстови из ТВ емисије „Фазони и форе“.

Он је рекао да пише за себе, односно за дјецу у људима и људе у дјеци.

„Можда је Душко Радовић крив за то. Он ми је рекао, када је видио прву збирку коју сам му донио, да ће је емитовати у једној емисији за дјецу. Ја сам му ауторитативно рекао да не пишем за дјецу, а он ми је још ауторитативније одговорио: ‘Не знаш ти за кога пишеш’. Та реченица мени је дала слободу да пишем за себе, а публика ће узети оно што мисли да је њено“, присјетио се Ршумовић.

Писац је рекао и да непрестано пише, а посљедња пјесма коју је написао и коју ће сутра премијерно читати на Мраковици је пјесма „Десетерци Душку Трифуновићу“ из циклуса посвећених пјесама.

Пјесничко подне са Љубивојем Ршумовићем организовала је Народна библиотека „Невенка Станисављевић“ Костајница.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *