РС: Већи регрес за 15% по јединици сјетвене површине

Влада у Републике Српске одлучила је да за 15 процената повећа регрес за подршку по јединици сјетвене површине која је до сада била 25 одсто, због прошлогодишњих поплава и овогодишње суше која је погодила пољопривредне произвођаче у Српској, саопштено је из Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства. "Ово значи да ће пољопривредни произвођачи до 30. новембра […]

петак, 2 септембра, 2011 / 11:56

Влада у Републике Српске одлучила је да за 15 процената повећа регрес за подршку по јединици сјетвене површине која је до сада била 25 одсто, због прошлогодишњих поплава и овогодишње суше која је погодила пољопривредне произвођаче у Српској, саопштено је из Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства.

"Ово значи да ће пољопривредни произвођачи до 30. новембра плаћати преузети репроматеријал за овогодишњу сјетву – садњу у висини од 60 одсто од набавне цијене репроматеријала, а не 75 одсто како је раније договорено", истиче се у саопштењу.

Повећањем процента висине регреса за репроматеријал, Министарство ће обезбиједити додатна средства за регресирање репроматеријала за сјетву у 2011. години, што ће представљати велику помоћ пољопривредним произвођачима и омогућити лакши наставак производње и превазилажење посљедица овогодишње суше.