РРА: Покренут поступак против "Прве" и Ивана Ивановића

Савјет Републичке радиодифузне агенције Србије (РРА) саопштио је данас да је покренуо поступак против телевизије "Прва” због програмског садржаја емисије "Вече с Иваном Ивановићем”. На првој наредној сједници Савјета РРА представник те медијске куће ће бити позван да се службено изјасни о спорним садржајима како подразумијева поступак, наведено је у саопштењу. Демократска заједница Хрвата (ДЗХ) […]

среда, 29 јуна, 2011 / 15:17

Савјет Републичке радиодифузне агенције Србије (РРА) саопштио је данас да је покренуо поступак против телевизије "Прва” због програмског садржаја емисије "Вече с Иваном Ивановићем”.

На првој наредној сједници Савјета РРА представник те медијске куће ће бити позван да се службено изјасни о спорним садржајима како подразумијева поступак, наведено је у саопштењу.

Демократска заједница Хрвата (ДЗХ) недавно је, у отвореном писму предсједнику Савјета РРА владики Порфирију, затражила да се „Првој” одузме право на националну фреквенцију због, како су образложили, увреда на рачун католичке цркве и говора мржње према хрватском народу.

У ДЗХ тврде да је водитељ емисије „Вече са Иваном Ивановићем” погрдним ријечима говорио о католичкој цркви и „позвао Ал Каиду да причека да Хрватска уђе у Европску унији, па да онда постави атомску бомбу уз јасне инсинуације гдје”.

Независно удружење новинара Србије је од Савјета РРА затражило да поступи по пријави ДЗХ и испита њихове наводе, а предсједник тог удружења Вукашин Обрадовиаћ је тон и начин на који Ивановић води свој шоу оцијенио као „забрињавајући и када су друге мањине у питању”.0 КОМЕНТАРА

  1. x-(

    које су то гњиде, а какви се тонови чују у лијепој њиховој? ко слави обљетнице „олује“ као национални празник, иако је тим чином протјерано пола милиона грађана српске националности!?
    овај болесни ботин режим прелази све границе! папама и католичкој цркви се исмијавају и неки западњачки медији, њемачки и холандски првенствено, само је Србима то забрањено..ма дај!