Ромни побиједио у Охају

Бивши гувернер Масачусетса Мит Ромни убједљиви је побједник трке за републиканског предсједничког кандидата у Охају, јављају медији. Након пребројаних 96 одсто гласова Ромни је за 12 000 гласова био испред свог ривала бившег сенатора из Пенсилваније Рика Санторума. Ромни је до сада проглашен побједником у пет прелиминарних избора током такозваног супер уторка, када су такође, […]

среда, 7 марта, 2012 / 08:14

Бивши гувернер Масачусетса Мит Ромни убједљиви је побједник трке за републиканског предсједничког кандидата у Охају, јављају медији.

Након пребројаних 96 одсто гласова Ромни је за 12 000 гласова био испред свог ривала бившег сенатора из Пенсилваније Рика Санторума.

Ромни је до сада проглашен побједником у пет прелиминарних избора током такозваног супер уторка, када су такође, одржани избори у Џорџији, Тенесију, Вермонту, Аљасци, Ајдаху, Масачусетсу, Сјеверној Дакоти, Вирџинији и Оклахоми.

Санторум, који представља тврдо конзервативно крило републиканаца заостајао је у истраживањима јавног мњења у односу на Ромнија, иако је у посљедњих мјесец дана остварио солидне резултате на прелиминарним изборима.

Охајо се сматра за преломну државу и до сада се није догодило да неки предсједнички кандидат изгуби у Охају а да добије номинацију./Оставите одговор