Рок до краја марта: Шеранић посјетио Србију у Источном Сарајеву

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас Болницу "Србија" у Источном Сарајеву гдје се састао са в.д. директором ове здравствене установе Небојшом Шешлијом.

среда, 6 фебруара, 2019 / 22:55

Министар Шеранић је рекао да очекује пресељење Болнице у току марта ове године и нагласио да Болница "Србија" Источно Сарајево има потенцијал за развој што се показало кроз сарадњу са Олимпијским центром Јахорина у недавној акцији превентивних мамографских прегледа.

"Нова Болница са новом опремом и новим руководстом даје нам могућност да за здравствене раднике и пацијенте обезбиједимо нови почетак. Управо захваљујући близини Јахорине може се размишљати у правцу развоја дневне хирургије, али и других услуга. Стара дуговања ћемо рјешавати сукцесивно, када будемо одредили модел не само за ову установу него и друге установе у Републици Српској. У том смислу, иницијативе, добра рјешења и унапређење пословања очекујем од свих руководилаца здравствених установа", поручио је министар Шеранић.

Директор Шешлија је информисао министра да се накнаде за раднике које не произилазе из плате из ове године редовно ислаћују и да ће се у наредном периоду радити на унапређењу финансијског пословања. Он је изразио потребу да Болница успостави сарадњу са другим здравственим установама нарочито у домену подршке еминентних стручњака и едукације за младе љекаре у Болници "Србија". Министар Шеранић састао се и са представницима синдиката ове здравствене установе.