Ројтерс слути да ће Јеремић наслиједити Бан Ки Муна

Сљедећи генерални секретар УН-а могао би да буде Вук Јеремић, пошто се очекује да нови први човек Свјетске организације дође из редова источно европских земаља, пише “Ројтерс”. Јеремић, у интервјуу за британску агенцију, није желио да говори о будућим плановима, али, ипак, није искључио ту могућност. Бројне дипломате у Уједињеним нацијама помињу садашњег предсједника Генералне […]

субота, октобар 20, 2012 / 20:22

Сљедећи генерални секретар УН-а могао би да буде Вук Јеремић, пошто се очекује да нови први човек Свјетске организације дође из редова источно европских земаља, пише “Ројтерс”.

Јеремић, у интервјуу за британску агенцију, није желио да говори о будућим плановима, али, ипак, није искључио ту могућност.

Бројне дипломате у Уједињеним нацијама помињу садашњег предсједника Генералне скупштине Вука Јеремића као потенцијалног кандидата за новог генералног секретара свиетске организације, када се у децембру 2016. године заврши мандат Бан Ки Муну, наводи агенција Ројтерс.

Следећи генерални секретар УН, наводи британска агенција, очекује се да ће доћи из редова источно-европских држава, кроз поступак ротације шест регионалних група у УН.

Јеремић, у интервјуу за Ројтерс, није желио да говори о својим будућим плановима, осим повратка у Србију, гдие је члан парламента. Предсједавајући Генералне скупштине УН, ипак, није искључио могућност да се кандидује за мјесто генералног секретара.

Први велики изазов Јеремићу, који је најмлађи предсједник Генералне скупштине у историји УН, биће палестинско гласање, оцјењује агенција.

“Палестински захтјев за статус државе која није чланица, што је више од тренутног статуса ентитета у Уједињеним нацијама, највјероватније ће бити прихваћен и о томе би Генерална скупштина УН могла да се изјашњава у другој половини новембра”, рекао је Јеремић. Пошто прошле године нису успјели да обезбиједе чланство у УН, због противљења САД, палестински предсједник Махмуд Абас је прошлог мјесеца рекао да ће од Генералне скупштине УН тражити да за Палестину прихвати статус државе која није чланица УН.

Јеремић је, у интервјуу Ројтерсу, рекао да је Абас у контакту са државама чланицама УН и да би гласање о том питању могло да се очекује следећег мјесеца, убрзо након америчких предсједничких избора заказаних за 6. новембар.

“Ако они одлуче да наставе даље, послије консултација које имају, многи очекују да ће тај захтјев проћи”, рекао је предсједник Генералне скупштине УН.

САД и Израел су упозориле Палестинце да не траже нови статус у УН, истичући да би то могло да има финансијске импликације на финансијску помоћ палестинским властима.0 КОМЕНТАРА

 1. Ројтерс???

  Па ви сте га ишколовали, ви сте га и сада поставили, он је ваш.

  Никакве вајде Србија и српски народ од тога неће имати.:P

 2. Иста корист од обојице. Био Кореанац, Србин или нека племенска мањина из источног Конга, потпуно је свеједно. УН је давно изгубио било какву реалну снагу и данас је обична прдекана која служи да се створи привид свјетске комуникације. А Вук Поздерац нека одрађује газдама стипендију и даље, вратио је добар дио радећи као министар…

 3. Наравно Јосепх:-) али не заборави да је то Поздерац по мајчиној линији.Послушнији је и од-како ти рече “ неке племенске мањине из Источног Конга“ (Источни Конго? Да се није некад звао Српски Конго?)))

 4. за Конго сам се само шалио… Знаш оно Источно Сарајево…Источни Мостар… Што се „морало“ мијењати умјесто Српско:-) Само алегорија…

 5. „Па ви сте га ишколовали, ви сте га и сада поставили, он је ваш.“
  „А Вук Поздерац нека одрађује газдама стипендију и даље, вратио је добар дио радећи као министар…“

  Ко нас је клео,није дангубио.Нико на свету нема овакве „патриоте“ ко што имамо ми Срби.

 6. Никад наше „патриоте“ нису били у праву…а ни патриоте,додуше.

  Надаље,он је наш човек,успешан и јако интелигентан,очигледно веома цењен свагде,осим код нас.Ми Срби успех не праштамо.

 7. Само мало, Патриота се зна ко јесте.Патриота је сигурно и Поздерац, пардон! Јеремић, али не Српски, баш као и они са листе која је недавно објављена на овом портало, па ако је истина, могу само рећи: „жалосна нам мајка“! Немој генерализовати ствари Мр Бигги, МИ СРБИ! Ја Србин мислим да је г. Јеремић недорастао да се бави дипломатијом и тамо изгледа као неки клинац међу ЕУропским хохштаплерима! Па види само какви су? Кад погледам у њихове расколачене очи, сигуран сам да постоји ђаво и његове слуге демони. Ово је геополитичка борба између добра и зла. Када то схватимо почећемо тако и да се понашамо. До тада, нека нам је Бог на помоћи! 😉

 8. СРбин 74

  Ја поштујем то да ти мислиш да је недорастао,неспособан или неадекватан.

  Али господа „патриоте“ као аутохтони представници Срба не мисле да је он неспособан,већ му замере порекло,иако је од главе до пете недвосмислено Србин или што је имао нечију стипендију да може да се школује.Дакле,може да буде најбољи човек на свету,али му нису сва крвна зрнца онаква каква би одговарала „патриотама“.Способнос је ирелевантна.

  Ноле Ђоковић може под тробојком да постане најбољи тенисер света,али он није довољно добар јер неће да плаћа порез Србији која му није ништа дала,а он њој вратио више него било који „патриота“.Нека даје паре на Косово,нека ради хуманитарне акције месечно,нека је први играч света,нека су три прста у зраку поносно,нека је српска химна интонирана на сваком већем турниру на свету – он не ваља јер се сликао са Тадићем или Додиком.

  Вук Јеремић има два завршена факултета на најпрестижнијим факултетима света,на Харварду и Оксфорду.Један од њих је везан за физику.Такав лик би могао од научног рада да живи сасвим солидним мирним животом,али он је,по мени,жртвовао то да покуша учинити Србију бољом.

  Ако је било који Србин председник Скупштине ОУН треба да му се честита и да га се подржи па макар се не слагали са њим нимало.

 9. КАЖЕШ: Ноле Ђоковић може под тробојком да постане најбољи тенисер света,али он није довољно добар јер неће да плаћа порез Србији која му није ништа дала,а он њој вратио више него било који „патриота“.

  НОЛЕ ЂОКОВИЋ УПРАЖЊАВА ЈОГУ!!! Дакле, Јога је оријентално окултно учење и није у сагласности са Православљем. Јога је производ аскетске духовности која је карактеристична за индијско поднебље. Заштитник свих јогина је хинду божанство Шива, звани и јогишвара (јог=јарам, ишвара=највиши). Толико о Нолету!

 10. КАЖЕШ: „Ако је било који Србин председник Скупштине ОУН треба да му се честита и да га се подржи па макар се не слагали са њим нимало.“

  Моје је мишљење да је ОУН један фарсичан скуп подјармљених народа! може ли шта добро бити отуда? Сви их заобилазе! ПА они заобилазе СБ а не ОУН! Чиме се ОУН бави и када их је неко нешто питао? То је на глобалном плану исто као да би ја рекао да сам предједник риболовачког друштва, тј. имао би виша овлаштења него он у ОУН! Ма дај човјече! Очигледно си скуван и спинован или имаш неки интерес да га браниш:-) Шта је у питању? Пут без алтернативе или шта?

 11. ВУК ЈЕРЕМИЋ: Radio je u Londonu kao finansijski analitičar u “Deutsche Bank”, zatim “Dresdner Kleinwort Benson Bank” i “AstraZeneca Pharmaceuticals” u Londonu. Bio je i finansijski menadžer Osnivačke skupštine Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.
  —–

  Дакле, још један енглески ђак-банкар!!! Оћемо наше људе! Да се каже радио је на ФПН у Београду, био директор НИС-а… узет са бироа за запошљавање… Све сами банкари и фармацеути…дакле страни агенти-пијуни! А краљеви у Енглеској! А чини ми се и да је малтешки витез:-) мАло ли је? Све масон до масона! о томе ја зборим!x-(x-(

 12. А о његовом како рече поријеклу које је од главе до пете српско ево шта кажу на званичном сајту:“Vuk Jeremić potiče iz poznate bosansko-hercegovačke porodice Pozderac. Njegov pradeda bio je jedan od potpredsednika Prvog zasednja AVNOJ-a (ХАМДИЈА). Baba mu je bila direktorka Prve beogradske gimanzije, a deda diplomata. Otac Vuka Jeremića bio je direktor kompanije “Jugopetrol” tokom devedesetih godina.

  Можда јесте од главе, али до пете сигурно није!

  B-)

 13. А види наше Милунке Савић! Истим тим банкарима је чистила клозете! Мр БИгги ако си Србин, боље је да не коментаришеш… Мука ми је од тих ваших фејворита-банкара, фармацеута, и осталих масона! Значили ти што фондација ПРО ОРИЕНТЕ? или и то морам да објашњавам!

 14. СРбин 74

  Не знам шта би ти рекао…та јога је комбинација неких покрета,дисања и сличних активности,па мислим да није баш сад због тога највеће ђубре на свету.У задњих пар месеци је на две хуманитарне акције скупио милионе долара за децу Србије,па се,ето надам,да ћете моћи да му опростите.Неки се крста,али није им проблем убити.

  Јесте,ОУН нема моћ какву би требала да има и како је замишљено,али за то није крив Вук Јеремић засигурно,већ овај уврнути свет.То је част и привилегија да имамо неког таквог,ми смо мали народ,који ни по чему није обележен осим по лошем.Људи,ово је добро,корисно.Сигурно не штети.

  „Очигледно си скуван и спинован или имаш неки интерес…“

  Овим завршава наша дискусија,бар за вечерас.

 15. Националност и патиотизам се не мере крвним зрнцима,ни по томе ко је био чији деда,већ субјективним осећајем.

  Емир (Атифа) Бекрић нема ништа „српско“ по том квазипатриотском схватању,али се сматра заиста поносним Србином.

 16. Националност и патиотизам се не мере крвним зрнцима,ни по томе ко је био чији деда,већ субјективним осећајем.
  Емир (Атифа) Бекрић нема ништа „српско“ по том квазипатриотском схватању,али се сматра заиста поносним Србином.
  —-
  Па то је доказ да се мјере, јер му је мајка сачувала кандило вјере и прорадио Православни ГЕН!!! Од метка можеш побјећи, али од гена не!А питање је који ће ГЕН да проради у Поздерцу! Православље је најјачи ГЕН, а Свети Сава нам је то оставио у аманет! А ево ти очигледан доказ и изјаву Емира АТИФА Бакића:
  „“Primetili smo da pre i posle svake trke ljubiš krst oko vrata?– To mi je poklonio jerusalimski patrijarh Irinej prilikom mog boravka u Izraelu. Nosim ga jer sam pobožan i svako ve&e se zahvaljujem bogu na svemu… U crkvu idem jednom u nedelju ili dve.”

  – Ovo su rijeci Emira Bekrica u intervjuu za srbijanski magazin ALO. Sin Atifa Bekrica, Emir je inace atleticar koji na svojim rukama ima tetovazu na cirilici “SRBIJA,” a oko vrata pravoslavni krst.ГЕН ЈЕ ТО! СРПСКИ БРАЛЕ! ГЕН!x-(

 17. КАЖЕШ: „Не знам шта би ти рекао…та јога је комбинација неких покрета,дисања и сличних активности,па мислим да није баш сад због тога највеће ђубре на свету.У задњих пар месеци је на две хуманитарне акције скупио милионе долара за децу Србије,па се,ето надам,да ћете моћи да му опростите.Неки се крста,али није им проблем убити.“

  +++ Нисам рекао да је ђубре, већ да упражњава ЈОГУ,а не могу се два господара служити Бог и Мамон- је ли ХРИСТОС или Шива? !О тем говорим. А доларе и треба да даје… Долари нису мјерило.Само је душа мјерило и дјела!;)

 18. Православни ген?
  Није религија генетска предиспозиција,колико ја знам.Боју косе и очију наслеђујеш,а веру имаш или немаш,док религију бираш сам.

  Дакле,Јеремија је врло често показивао шта је одабрао,коме припада и како се осећа,ако је то уопште битно за представаљање Србије у међународној политици.

  Аркан је носио исто тако крстине од пола киле,имао „православни ген“,ишао у цркву,али није му било тешко да краде паре од српских избеглица.

 19. Ја и даље знам да се неки заклињу у Бога,а онда краду,силују,убијају…

  А неки,опет,не верују у Бога и не би ни мрава згазили.

  Ти види шта је важније.

 20. „Аркан је носио исто тако крстине од пола киле,имао „православни ген“,ишао у цркву,али није му било тешко да краде паре од српских избеглица.“

  —-

  Види Мр Биггу: Православни ген се добија по рођењу и он је у човјеку од рођења! Шта значи Православни ГЕН? Православље- Правовјерје-Правоживље! То је за тебе виша фолософија,а овдје колико видим други од наших постова не могу доћи до ријечи, па није културно. Ионако смо узурпирали простор! Аркан је свој ГЕН покварио први пут кад је помислио на зло, а запечатио оног момента кад је украо, убио и сл… За то постоји покајање, али је он очигледно изабрао другу страну медаље. Такође, Божија кола јесу спора, али брзо стигну:-) па тако и њега.Није моје да судим. Он је тог момента када је учинио неко зло тај ген оставио по страни и због свог живота-смрти није био кадар да се покаје. ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ БОЖИЈА ВЈЕРА_БОЖИЈА РЕЛИГИЈА_ Православље је основао сам Господ ИСУС ХРИСТОС. А они који живе по ПРАВОСЛАВЉУ никада неће скренути са пута, ма колико неко имао долара, ма колико кушања и кушача било. Ево, и ово мало што ти пишем – гријех је, јер се расправљам са тобом незнавеним, што није добро ни по мене, а ни по тебе!СРБИ народ носе Православни ген, који је некада носила Византија. Данас је још увијек код нас. Тај Православни ГЕН ЈЕ Свети Дух који обитава у сваком православном истинском бићу (не декларативном)!!! Дакле, такви као Аркан и њему слични не завређују пажњу Православља!

 21. О Боже шта да му радим? КАЖЕШ:“ми смо мали народ,који ни по чему није обележен осим по лошем“.
  ++++
  Од ових твојих УНоваца, НАТОоваца,Брисела, Вашингтона, ПАрадера срама…. Волим да сам обиљежен и нека сам! И сваки прави СРБин је обиљежен! И нека Је! Да се једном разграничи жито од кукоља овога свијета! Шта има Свјетлост са тамом? Шта носиоци ПРавославног предања имају са том твојом Организацијом УНоваца?! Шта Ми имамо са Јеремијом Поздерцом и са тобом и таквима? Ништа осим што исти ваздух удишемо и исто нас сунце грије на овом свијету. дакле, ову своју реченицу још једном прочитај: МИ СМО МАЛИ НАРОД, КОЈИ НИ ПО ЧЕМУ НИЈЕ ОБИЉЕЖЕН ОСИМ ПО ЛОШЕМ“… НЕмој да се трудиш да пишеш ћирилицом и екавицом… Разобличио сам те… То СРБин да генерализује и да овако каже за читав народ СРПСКИ (у последњем несрећном ХХ вијеку 2000000 ћивота дао за ту твоју ОУН и отале педере европске)??? Иди, са овог портала-несрећо или што би моја покојна прабаба рекла ЗЛАСРЕЋО!x-( СВЕ СИ РЕКАО. ПАМЕТНОМ И ОВО ДОВОЉНО!B-)

 22. Врло,врло богобојажљив и надасве хуман коментар.Неко зна читаву Библију напамет,а ипак је животиња.

  Знам ја о чему ти говориш,о срцу,али не на прави начин.

 23. Не постоји хуман коментар соколе. постоји добар или лош коментар! Не знам читаву Библију(како ти рече) наизуст, али ето даде ми лијеп комплимент. Нисам се бољем ни надао од онога који каже да смо :“МИ СМО МАЛИ НАРОД, КОЈИ НИ ПО ЧЕМУ НИЈЕ ОБИЉЕЖЕН ОСИМ ПО ЛОШЕМ“. Добро сам прошао. Има и добрих животиња. Ти немаш појма о чему говорим. Помјешао ти се пост о Јеремићу и о Бебеку, па тако да ми дјелујеш конфузно. Можда раније лијежеш (људи постају налик на кокош, слабо виде и рано лијежу), јер можда јутром журиш на копање, збијен у гомиле дувана, џепова усуканих од зноја дланова, залазе свуда и у све гурају нос:-) Ето мало Азре и Џонија за крај.Није на одмет.Ако ти религија није помогла, а онда се уздам да ће стихови Џонија Штулића, а ако он не помогне, онда Дарко Рундек оће, а ако ни он неће, онда се врати на почетак-Религија:-)

 24. „МИ СМО МАЛИ НАРОД, КОЈИ НИ ПО ЧЕМУ НИЈЕ ОБИЉЕЖЕН ОСИМ ПО ЛОШЕМ“

  Баш сан рек’о неку велику глупост…у свет иду слике од рата на сваких 10 година до расизма од пре неки дан.Боли уво иког што то није читав народ,већ пар идиота…

  И онда дођу прави примери позитивних ствари,ал’то господи није довољно.Нека је образован,неко из 6ог колена,линије по нерођеној тетки је муслиман.Одмах је јасно да је нечовек.

  Нисам ја ништа помешао,ако си ти тај који пише о коментаре на оба чланка.Не знам ко оставља по 2-3 коментара заредом.

  Спусти се на земљу,бићеш ближе Богу.

 25. Ма ти халуцинираш… Брале… Нити смо мали народ, а нити смо обиљежени по лошем, као што ти рече. Ниједан СРБин никада овакве глупости не би ни помислио а не рекао или написао! Ако до сада у мојим коментарима ниси нашао за сходно да кажеш: „У реду СРБине 74, рекао сам то у афекту, јер сам резигниран, малтретиран, читао пуно србофобичне штампе, сам хрват и тако васпитан, сам муслиман и тако васпитаван… члан чедине странке па морам, сам јеховин сведок и плаћају ме да овако пишем, сам … НЕмој ми те пропале метафоре и алегорије… Прележао сам ја те твоје дјечије болести:-) Нисам ја рекао да је нечовјек, али не може неко бити аутентичан СРБин са таквим педигреом! То да је јасно!Ако може у америци да роб буде предсједник (који је постављен од ККК!!!) марионета, зато што је америка основана од стране енглеза, а првобитно су извршили геноцид над Индијанцима (барбари- Брити како их Тацит описује!) Срби нису Енглези па да убијају народе и затиру их и да се насељавају на њиховој земљи, већ носиоци предања Хришћанског Православног-Божији народ ИЗРАИЉ! Не тај твој Аркан и остали криминалци, већ они што страдају сваки дан због Истине-због Христа! А таквих је много са обје стране Дрине! Немој да изврћеш и подмећеш. Све сам ја један то написао, а морам да ти одговарам за редом у више коментара, јер то само говори колико се у једном коментару твоје теме распршују, па да буде јасније:-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *