Родман опет путује у Сјеверну Кореју

Некадашња кошаркашка звезда Денис Родман саопштио је да је на путу за Сјеверну Кореју, али је одбио да каже да ли планира да преговара о ослобађању једног америчког заробљеника. У медијима су постојале спекулације да ће Родман тражити да Пјонгјанг ослободи Кенета Беа, који је осуђен на 15 година затвора зато што је покушао да […]

уторак, 3 септембра, 2013 / 13:45

Некадашња кошаркашка звезда Денис Родман саопштио је да је на путу за Сјеверну Кореју, али је одбио да каже да ли планира да преговара о ослобађању једног америчког заробљеника.

У медијима су постојале спекулације да ће Родман тражити да Пјонгјанг ослободи Кенета Беа, који је осуђен на 15 година затвора зато што је покушао да сруши сјевернокорејску владу.

"Ништа нисам обећао поводом питања ослобађања Кенета Беа. Идем да посјетим пријатеља Ким Џонг Уна и на још једну туру `кошаркашке дипломатије`", рекао је Родман новинарима.

Пјонгјанг је крајем прошле седмице отказао позив упућен америчком изасланику за случај туроператера који је ухапшен у Сјеверној Кореји у новембру прошле године.

Врховни суд у тој земљи осудио га је на 15 година тешког рада због наводних "непријатељских дјеловања" против државе.

Родман /51/ је посјетио Сјеверну Кореју у фебруару, када је сједио поред Кима док су гледали егзибициону кошаркашку утакмицу.

Његова посјета Пјонгјангу десила се у вријеме великих тензија између Пјонгјанга и Вашингтона.

Ким Џонг Ун, који се образовао у Швајцарској, био је ватрени обожавалац кошаркашког тима "Чикаго Булса", екипе за коју је деведестих година Родоман играо заједно са Мајклом Џорданом.