Рођендан култног Виндоуза 95

Прије тачно шеснаест година званично је представљен оперативни систем Виндоуз 95. Он је убрзо постао најуспјешнији Мајкрософтов ОС, коме је ова компанија пружала подршку до 31. децембра 2001. године. Промоцији овог оперативног система посвећено је доста пажње, па се у промотивним видео матерјалима могу наћи и глумци серије Пријатељи, а у склопу промоције и њујоршки […]

среда, 24 августа, 2011 / 17:59

Прије тачно шеснаест година званично је представљен оперативни систем Виндоуз 95. Он је убрзо постао најуспјешнији Мајкрософтов ОС, коме је ова компанија пружала подршку до 31. децембра 2001. године.

Промоцији овог оперативног система посвећено је доста пажње, па се у промотивним видео матерјалима могу наћи и глумци серије Пријатељи, а у склопу промоције и њујоршки Емпајер стејт билдинг био је у бојама Виндоуза.

Према подацима са Википедије, за маркетиншку кампању поводом изласка Виндоуза 95 Мајкрософт је потрошио око 300 милиона долара.

Управо овај производ највише је, по мишљењу многих, приближио Мајкрософт обичним корисницима и добрим дијелом задужен за велике пословне успјехе, а нека од обиљежја Видоуза, као што је Старт мени, премијеру су имала управо у овој верзији.