Рјешавање имовине Српске стагнира

Уставни суд БиХ одржаће пленарну сједницу 25. и 26. марта, али још није познато да ли ће тада бити разматран предмет који се односи на оцјену уставности Закона о статусу државне имовине која се налази на територији Републике Српске, а под забраном је располагања. У Уставном суду БиХ навводе да још није познат датум расправе […]

среда, март 2, 2011 / 13:44

Уставни суд БиХ одржаће пленарну сједницу 25. и 26. марта, али још није познато да ли ће тада бити разматран предмет који се односи на оцјену уставности Закона о статусу државне имовине која се налази на територији Републике Српске, а под забраном је располагања.

У Уставном суду БиХ навводе да још није познат датум расправе о предмету који се тиче оцјене уставности Закона о статусу државне имовине, пише "Глас Српске".

Сљедећа сједница Уставног суда БиХ у пленарном сазиву биће одржана 25. и 26. марта. Сједница Уставног суда у Вијећу од пет судија биће одржана 9. марта, а дневни ред се утврђује на самој сједници.

Према пракси, приједлог дневног реда је доступан јавности два до три дана прије сједнице.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко обуставио је почетком јануара примјену Закона о државној имовини која се налази на територији Републике Српске и под забраном је располагања до коначне одлуке Уставног суда о захтјеву лидера СДА Сулејмана Тихића за поништавање тог закона.

Законом, који је Народна скупштина Републике Српске усвојила прошле године, предвиђено је да се сва државна имовина на територију Српске књижи као њено власништво.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *