Ривалство Ђоковића и Надала улази у историју

Ривалство Новака Ђоковића и Рафаела Надала постаће у понедељак и званично највеће у историји Опен ере. Биће то 37. међусобни дуел два велика шампиона, један више него што су одиграли Иван Лендл и Џон Мекинро. Да је ово можда и највеће ривалство у историји тениса говоре и чињенице – биће ово 11. дуел Надала и […]

недеља, 8 септембра, 2013 / 15:17

Ривалство Новака Ђоковића и Рафаела Надала постаће у понедељак и званично највеће у историји Опен ере.

Биће то 37. међусобни дуел два велика шампиона, један више него што су одиграли Иван Лендл и Џон Мекинро.

Да је ово можда и највеће ривалство у историји тениса говоре и чињенице – биће ово 11. дуел Надала и Ђоковића на Грен слем турнирима и чак шести у Грен слем финалима (3-2 за Ђоковића).

Само су Федерер и Надал више пута играли у финалима Грен слемова (8), али чак ни њих двојица нису одиграли толико мечева на Грен слемовима (10).

Новак Ђоковић изборио је пето финале на УС опену побједом над Станисласом Вавринком, док је Надал у полуфиналу био бољи од Ришара Гаскеа.

Након меча, Новак није био превише задовољан својом игром. Надал је истакао да су дуели против првог тенисера свијета увијек посебни.

Лоша ствар по Новака је што Надал води са 7-3 у мечевима одиграним на Грен слемовима. Добра је што су све три Ђоковићеве побједе стигле у финалима (укупно 8-8 у финалима).

Нека тако буде и у понедељак у Њујорку…Оставите одговор