РиТЕ Гацко: Златна кока на издисају, треба јој концентрат

Посјета министра индустрије, енергетике и рударства, Петра Ђокића, Гацку открила је да се енергетски гигант Рудник и термоелектрана Гацко налази на кољенима и да је у катастрофалној ситуацији, до чега су је довела руководства овог предузећа у посљедњих шест-седам година.

четвртак, 26 фебруара, 2015 / 13:00

Пише: Радован Паповић

Вишегодишње партијско запошљавање, милионски послови кумовским фирама, сумњиви и намјештени тендери довели су предузеће на руб пропасти. Како је признао сам генерални директор предузећа Милинко Милидраг, Рудник и термоелектрана тренутно је у милионској дубиози и оптерећена проблемима немогућности да самостално експлоатише довољне количине угља.

Подсјећамо да је у првих девет мјесеци РиТЕ Гацко имала губитак од чак 24,1 милион марака, а сам Милидраг признаје да ће и цијелу 2014-у завршити у губитку. Директор тврди да ће губитак бити 10-ак милиона марака, мада добро упућени у функционисање предузећа тврде да је цифра знатно већа и да је одавно премашила 35 милиона марака али да се финансијски извјештају "фризирају" из страха за властите фотеље. Иако је предузеће пословало у дебелом минусу то директоре није спријечило да у изборној години запосле 250 нових радника, углавном партијских послушника, активиста и кадрова гатачког СНСД-а који ће ово предузеће на годишњем нивоу коштати више од 5 милиона марака. Истовремено су се потписивали и астрономски уговори са бизнисменима који спонзоришу гатачки СНСД-а па је тако са предузећем "Термоградинг" потписан милионски уговор о измјештању корита ријеке "Мушнице" чија је вриједност са анексима досегла вриједност од 14 милиона марака, и по свему судећи још ће расти јер руководство РиТЕ Гацко припрема нови анекс на име "додатних радова".

Црни дани гатачке термоелектране трају већ неколико година али све је кулминирало када су кључне позиције у РиТЕ Гацко преузели Миленко Милидраг као генерални директор и Срђан Миловић као извршни директор за производњу угља и развој рудника, који су истовремено именовани и за прва два човјека гатачког СНСД-а. Миловић је до тада био технички директор предузећа "Термоградинг" и предсједник локалног Покрета за Гацко. Међутим, за само годину дана је драматично аванзовао пошто је именован за извршног директора РиТЕ Гацко а касније изабран и за народног посланика.

Тек што је засјео у фотељу извршног директора свом старом шефу и његовом предузећу омогућио је милионски уговор на измјештању корита ријеке "Мушнице". А стари шеф му се захвалио финансирањем кампање и омогућавањем четверогодишњег посланичког мандата. Данас, Миловић и Милидраг отворено јавности признају да постоји проблем експлоатације угља и да РиТЕ Гацко не може самостално да експлоатише довољне количине угља. Подсјећања ради прије неколико година тадашње руководство РиТЕ Гацко (у којем се налазио и данашњи генерални директор) склопило је десетине милиона марака вриједне уговоре са фирмама "Скај топеко" и "Колубара метал" за реконструкцију рударске механизације. У току реализације ових уговора сва три роторна багера су истовремено отишла у реконструкцију, иако је један од њих био у гаранцији, и тиме на неколико мјесеци потпуно заустављени што је успорило и умањило експлоатацију угља.

Тада се тврдило да угља има сасвим довољно и за наредних 50 година. Исто се тврдило и у предизборној кампањи када су камиони приватника блиских СНСД-ом крстарили гатачким селима и дијелили тоне угља социјално угроженим категоријама од којих се очекивало да захвалност узврате гласовима гатачком СНСД-у и директору Миловићу.
Данас, само пет мјесеци након избора директори Милидраг и Миловић признају да угља нема и да ће због тога бити ангажована "трећа лица". Шта то практично значи? Значи да радници и механизација гатачког рудника нису у стању да открију довољне количине угља неопходног за нормалан рад гатачке термоелектране, и да због тога морају бити ангажована приватна предузећа како би се надомјестио недодастатак. Погађате на која се приватна предузећа мисли. Наравно, на предузеће "Термоградинг" Жарка Драгичевића за којег је већ спреман уговор о експлоатацији угља вриједан 10-ак милиона марака.

Поставља се питање како је могуће да гатачки рудник у који је уложено десетине милиона марака није у могућности да експлоатише угаљ, а у могућности је приватно предузеће?! Неће ово бити први пут да "трећа лица" се ангажују у РиТЕ Гацко, и то баш предузеће "Термоградинг". Ово предузеће је све до 2005 године вршило експлоатацију угља и то у вријеме док је генерални директор био Милинко Милидраг. У међувремену, Милидраг је замијенио страначки дрес па из руководства СДС-а прелетио у СНСД и 10-ак година касније вратио се на мјесто злочина, у фотељу директора из које поново планира ангажовање "трећих лица".

Сви у Гацку се сјећају да је Милидраг за вријеме свог претходног мандата на мјесту директора предузеће био довео у катастрофалну ситуацију, са милионским губицима и практично суочио предузеће са затварањем. Тада је против њега вођена и истрага због милионских малверзација у РиТЕ Гацко. Исти начин рада је изгледа наставио и овај пут, па сви са стрепњом очекују нове пословне потезе руководства гатачке термоелектране, које очигледно личне и партијске интересе ставља високо испред интереса Гацка и његових грађана.

После проћерданих милиона марака и запослених неколико стотина партијских активиста "златна кока" се нашла на издисају и више није у стању да носи "златна јаја" па јој је хитно потребан концентрат и то онај предузећа "Термоградинг".

Не могу сви у РиТЕ Гацко, али изгледа да се зна ко може

РИТЕ Гацко – По бабу, стричевима, или по вољи Саше Бошковића…

Хепиенд: Бивши дилер нашао посао у РИТЕ Гацко0 КОМЕНТАРА

 1. Симо Пјетлићу, кукурикни!

  Овај Миловић ти је био у Покрету за Херцеговину, хвалио си га. Ако је истина ово што пише Паповић, то су тешки криминалци. Види ли Долић од Теслића да имамо 5 милиона расхода више само због ухљебљења снсд активиста? Извлачи ли се новац из јавних предузећа преко ових уговорених радова са власти блиским људима, уз неколико анекса на уговоре? Миловић набацивао послове свом бившем газди? То твдриш, Паповићу?
  Шта ради МУП РС? Ревизија?

 2. Симо Пјетлићу, кукурикни!

  Овај Миловић ти је био у Покрету за Херцеговину, хвалио си га. Ако је истина ово што пише Паповић, то су тешки криминалци. Види ли Долић од Теслића да имамо 5 милиона расхода више само због ухљебљења снсд активиста? Извлачи ли се новац из јавних предузећа преко ових уговорених радова са власти блиским људима, уз неколико анекса на уговоре? Миловић набацивао послове свом бившем газди? То твдриш, Паповићу?
  Шта ради МУП РС? Ревизија?

 3. Ovo su gluposti da 200 zaposlenih može opteretiti jednui ovakvu firmu i nanijeti joj smetnje u poslovanju. Još 1000 radnika bi TE Gacko mogla da hrani da je tamo malo savjesnije poslovanje na polju investicija i da se ne rasipa. Čuo sam i da radnici TE Gacko kradu sopstvenu firmu, odnose gorivo, mašinske dijelove, dijelove kamiona i ostalo što se može unovčiti.

 4. Ако је Беатовић чуо да радници краду, онда то мора бити истина, јер он има родбину у Гацку. Ја сам мислио да смо ми небески народ, да се држимо Божијих заповијести, кад оно народ само одраз у огледалу оних на врху пирамиде. Свако украде оно што му доступно, чистачица тоалет папир и доместос, возач нафту, токар машинске дијелове, а они на врху прехрамбеног ланца милијарде. Зар је могуће да се толико лопова накотило у нашем народу?

 5. Da se podsjetimo:

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=48756 #komentar

  „Да ми се поново јави мејлом, па јој ја уз гусле и синтисајзер запјевам „имам страшног певца, скаче и на гуске и патке, а тек на ћурке…од милоште га зовем Симо Ороз“, па онда „Нееееда више није тако охола, Неееееда сада свима каже да. И Павићу, и Додику.““

 6. Sve sto si napisao Vukanovicu je 100 posto tacno. Samo Vukane pogrijesio si sto si javno stao na stranu SDS-a iako si se pravdao da ti je neophodan novac kako bi vratio kredite kojima si finansirao svoju izbornu kampanju. Bio sam na promociji tvoje stranke u Gacku (prepuna kino sala) pred poslednje izbore i kad sam vidio ko su ti ljudi koji te zastupaju u Gacku i da vode dio kampanje za tebe odmah sam znao da ces u Gacku dozivjeti fijasko. A samo da znas Gacani vole istinu kad im kazes u oci i kad neko ide do kraja da bude istrajan.
  Sad da prokomentarisem malo stanje u RITE Gacko, ovako:
  Tacno je da je prethodna uprava (direktor g din Mucibabic) izveo preduzece iz visegodisnje dubioze sto smo i i radnici osjetili na sebi, plate su bile povecane, redovne, regres na vrijeme, ogrev kao i sve ostalo sto je pripadalo nas radnike. Istina je da smo i radili a i bili dobro placeni. Kad je dosla djelimicno nova uprava (dio stare uprave je ostao isti a novi clanovi su postali Milinko Mildrag i Srdjan Milovic, te kasnije pravnik iz Nevesinja kadar Socijalisticke partije Ognjen Kuljic a da ne zaboravimo vjecitog finasnsijskog direktora ovog predizeca Milivoja Boljanovica ).
  Hajde da se malo podsjetimo kao su i sta su ovi ljudi.
  Milinko Milidrag odavno poznat organima gonjenja MUP-a RS. A zasto nije „ugonjan“ procitacete u narednim recenicama. Inace Milidrag je bio i prije gen. direktor i poznato nam je svima njgovo poslovanje koje se zasnivalo na samo dugogodisnjim visemilionskim minusima na stetu naseg preduzeca – nase zlatne koke. Inace ovaj gospodin je kum kontraverzvnog biznismena Zarka Dragicevica vlasnika preduzeca Termograding Gacko. Pomisli cuda Dragicevic mu krstio dijete, na vjencanju kupio na poklon novi mercedes, stan u BG. Pa svi mi imamo kumove ali zar nas toliko daruju? Cijena direktorskog mjesta je bila da Milidrag postane prvi covjek gatackog SNSD-a i da izabere nove mlade ljude kojima ce manipulisati kako bi se izvukli novci iz RiTE Gacko. Novi kadrovi su bili iz svih politickih stranaka u Gacku a uslov je bio zaposlenje u RiTE Gacko i po sigurnih 50 glasova sa sadasnjeg poslanika, pogodite koga? Srdjana Milovoica, naravno. Zato je sada nase preduzece prepuno menedzera koji su zavrsili fakultete u Trebinju i vkv radnika koji su zavrsili skolu kod „Mitre“ na Sastavcima. I gle cuda svi znaju, SIPA pretresala nasla falcifikate diploma ali sankcionisanja nema ni prema kome, ljudi i dalje rade kao da nista nije bilo.
  SRDJAN MILOVIC (šura mu je smijenjeni Nacelnik policije za privredni kriminal Republike Srpske o njemu ste sigurno citali gospodin Govedarica, cak se umijesala i Ruska ambasada), pa se pitam jel mozete sad da povezete otkud toliki kriminal a da MUP RS ne reaguje? Inace godspodin Srdjan Milovic je poznat u Gacku kao nekadsnji clan svih stranaka, vladinih i ne vladinih organizacija, predzadnja mu je bila Pokret za Gacko, pa evo sad postade i poslanik SNSD-a. Tacno je da u Gacku na prethodnim izborima nije mogao skupiti vise od stotinjak glasova i zaista je nije cudo kako je uspio sad skupiti 6000 glasova i postati poslanik SNSD-a u Narodnoj skupstini Republike Srpske. Samo da napomenem da je Srdjan Milovic bio zaposlen prethodno u predzecu Termograding Gacko (Vlasnik Dragicevic) a ko ga je finasirao u toku izborne kampanje? To je bar jasno sad i pticama na grani. O njegovooj stucnosti necu govoriti jer evo godinu dana je izvrsni direktor za rudnik a jos nije dosao u rudnik da vidi gdje se kopa i kako se eksploatise ruda kao i da se zapita dal ima uglja za termoelktranu – nasu zlatnu koku.
  Gospodin Milivoje Boljanovic izvrsni direktor za finasije je takodje poznat organima gonjenja MUP-a RS. Podoban svakoj vlasti jer vjesto prikriva troskove.
  Gospodin Ognjen Kuljic kadar socijalisticke partije iz Nevesinja nije mogao da se zaposli u nasoj zlatnoj koki sve dok nije promijenjen statut firme u kome je uslov bio za radno mejsto izvrsnog direktrora za pravne poslove da ima jednu godinu radnog staza a on gle opet cuda volontirao u Nevesinju godinu dana i odatle dodje za izvrsnog direktra u nasu zlatnu koku RiTE Gacko. A ko mu to pomoze da tako napreduje? Djokic i Maksim Skoko sadasnji ministar i ovaj drugi tehnicki direktor Elektroprivrede RS.
  Za ovog izvrsnog diretora termoelektrane Vujicica ne znam nista , kazu nekad je bio smjenski inzenjer na bloku termoelektrane ali i njega neko progura. Ko li je?
  A sad odogovor na pitanje otkud gubitci
  Pa tu je izmjestanje korita rijeke Musnice 15 milona KM, put za Srdjevice 5 milona KM (iako imaju samo 3 domacinstva koja u tom selu nisu naplatila svoja imanja), poceli smo da kupujemo kao zlatna koka i polovne bagere i itd itd.
  A sjecate li se pobune sindikata RITE Gacko kad je imenovan Milidrag za generalnog direktora? Odjednom ucuti i gospodin Zeljko Tepavcevic – predsjednik sindikata kao i cijela sindikalna organizacija, pa se pitam sta to bi pa cute svo ovo vrijeme ? pa i oni su potkupljeni, naravano

  Vukane,
  Ti imas ugovore i u njima sve pise, zasto ih ne objavis javno ?
  Nemoj da mases papirima kao Sojic u seriji Bela ladja, tehnika je napredovala, ako imas objavi da procitamo svi.
  Pozdrav od Rudara iz Gacka

 7. drazen78bl, 26.02.2015. 14:31:31

  “Симо Пјетлићу, кукурикни!
  Овај Миловић ти је био у Покрету за Херцеговину, хвалио си га.“

  Фурунџија паолошки лаже!
  Једини пут када сам ја на Фронталу поменуо Миловића су били коментари послије Скупштине Ветерана РС. Признајем да сам тада први пут чуо за њега.

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=31109

  Ево како се поставио фронталук:

  “Karabaja, 03.03.2013. 19:46:36 [69713]
  PODRŠKA“

  drazen78bl, 04.03.2013. 01:16:36 [69723]
  Свака част!
  Ово је нешто што буди наду и што је толико неопходно у овом друштву. Ако се ови и овакви људи некад буду питали у Републици Српској, ја нећу имати потребу да се бавим политиком“

  “Travničanin, 04.03.2013. 08:24:30 [69724]
  Moje iskrene čestitke i želja da se Vaš glas više čuje i uvažava.“

  “buddha, 04.03.2013. 09:36:25 [69728]
  Мислим да је ово освјежење за Републику Српску.“

  “ribar, 04.03.2013. 11:43:14 [69734]
  Честитке ветеранима уз жељу да заједно са другим прогресивним снагама заштитимо народ и ресурсе РС ради нас и будућности наше дјеце.“

  “slavija, 04.03.2013. 19:21:32 [69761]
  Мени само мало смета тај назив „ветерани“, а у принципу и од мене сва подршка.“

  Е онда долази на ред мој коментар због коег сам у даљњим коментарима попљуван, али да се не заборави:

  “Симо П. Ороз, 05.03.2013. 10:17:57 [69805]
  Ево мене да и ја честитам на свој начин и да приупитам пар ствари. Чудно је да ни у једном коментару нема ратне биографије ових говорника односно челника ове организације. Ако се требам учланити у ту организацију било би добро знати ко је на примјер Срђан Миловић? Какав му је ратни пут?“

  Ово фурунџија зове хваљењем лика и дјела Срђана Миловића.

 8. Симо Пјетлићу, што си нервозан? Зар се тако понаша један члан владајуће партије према политичким неистомишљеницима? Називајући их погрдним именима и вријеђајући? Срамота!

  Наравно да си ти прва асоцијација кад је под А1 концентрат, под А2 златна кока, A3 Херцеговина, А4 снсд.

  Представио си се као човјек који има велики утицај у Покрету за Херцеговину. Неки, па и Вукановић, тврде да си Никола Секуловић лично. Миловић је, као и ти, био дио Покрета за Херцеговину, а сада је, као и ти, снсд. Зато те позивам да кукурикнеш на ову тему, јер си се ућутао. И коментаром скрећеш с теме.

  НИЈЕ БАЉДА ДА НЕ МИСЛИШ СВЕ НАЈБОЉЕ О СНСД ДИРЕКТОРУ? КАО ДА ГА СЕ ОДРИЧЕШ?!

 9. Ономад кад је вода провалила у гатачки рудник, Вукота је на тевеу рекао антологијску дефиницију ситуације:“Настала је хаварисана ситуација.“

  Елем фурунџијо, опет лажеш!

  Покрет за Херцеговину је састављен великим дијелом од припадника СПО из Херцеговине и тачно је да познајем Секуловића и остале из тог покрета који су из СПО. Срђана Миловића нисам познавао јер није био у СПО.

  Човјек је од недавно директор рудника и сигуран сам да је велики дио проблема које је наслиједио посљедица ранијих дешавања.

  Прошлу годину су обиљежиле поплаве, сви се сјећамо раније ‘хаварисане’ ситуације, а постоје начини и геодетски снимци па се лако може реконструисати колико је јаловине одстрањено сваке године и са које дубине је вађен угаљ протеклих година и деценија.

  Причао ми је један пријатељ из Гацка који се у те ствари разумије да је у вријеме СДС-а горњу етажу јаловине увијек чистио приватник, а доњу фирмина механизација.

  Овај горњи само мало прочачка багером и 30-40% јаловине падне на доњу етажу. То све што падне натовари и одвезе рудничка механизација, а наплати приватник.

  Ако се то и сада тако ради онда то треба спријечити.

  Из овога што Паповић испада да је проблем само прекомјерно запошљавање, а то води на погрешан траг. За седам дана се могу украсти годишње плате свих ових новопимљених радника ако се ради како сам описао.

 10. Simo mani se gluposti i polemisanja sa seljačinama koji svaki komentar pišu obojen SDS-om i po stranačkom nalogu.
  Ne može 200, 300, 500 ni 1000 radnika da bude problem ERS-u. ERS može da hrani jos 5000 porodica i da posluje sa dobitkom to će ti svaki polupismeni ekonomista reći. Problem je što to nije realno i što se time uništavaju kadrovi, smanjuje se obim posla po jednom radniku i dolazimo u situaciju da plaćamo nerad.
  Prekomjerno zapošljavanje da poveća cijenu struje je vijest koju mogu samo plasirati nižerazredni novinari kao što su Vukanović i Papović. To su političke teme i realno je da ih baš oni plasiraju a za čiju korist i ptice na grani znaju. Za moju ne sigurno.
  Mene baš zanima kako tako „vrhunski novinari“ nisu uporedili situaciju u ERS-u sa situacijom u EPS-u. Došao Aco, najavio strašne rezove i otpuštanja i počeo sa istom. Dijele se otpremnine u EPS-u kao nikada, ukinute direkcije i jedno 50 direktorskih mjesta ali reče Aco struja ide gore. Sve je to fino ali struja ide gore, a kada, najvjerovatnije od sljedeće sezone. Aco je rasteretio EPS, dijeli otpremnine, ukinui nekoliko direkcija i 50 direktorskih mjesta, zaustavio zapošljavanje ali cijena ode „UP“. Nije li sva ova situacija oko liberalizacije energetskog tržišta malo simtomatična, nismo li mi trn u oku svim proizvođačima struje u Evropi koji ne mogu po ovoj cijeni da je proizvedu a žele da budu konkuretni? Volio bih da se u diskusiju uključi još neko pametan, npr gospodin Borislav i da iznese svoje mišljenje o najavi poskupljenja, da li će biti, ako hoće zašto itd. Hvala

 11. Ух, ух, Симо Пјетлићу, привиђају ти се фурунџије (ма шта то значило) и сдс лопви, на које упиреш прстом у жељи да из фокуса склониш снсд лопове. Не смијеш бити толико нервозан. У политици нема емоција. Ако су ти слаби живци, попијеш нешто за смирење или прошеташ и попијеш неколико пива, као Бигерчић.

  Ако напишеш да неко лаже, требао би цитирати шта то није истина. И мораш се опредијелити, као и Вучић, јеси ли спо или си снсд. Нема више несврстаних. Колико те Додик опчинио, Вука више годинама не помињеш. Јесте ли ти и Миловић били у Покрету за Херцеговину или нисте? Јеси ли ти данас спо или снсд?

  “ *Симо П. Ороз*, 15.04.2013. 09:14:37 [73444]
  Језгро Покрета за Херцеговину чини СПО. Никола Секуловић је општинске одборе у Невесињу и Требињу пребацио у Покрет за Херцеговину. Гачани и Љубињци нису на то пристали па је Секуловић у Гацку пронашао Миловића који је предходно био код Додика и код Иванића. У Гацку се СПО ипак одржао и ушао у општински парламент, а Миловићев покрет је остао ван скупштине, зато што су ишли на исто гласачко тијело. Иначе, о Миловићу сам добио информацију да је човјек на мјесту.
  Покрет за Рудо је старији од Покрета за Херцеговину и идејни му је вођа историчар Предраг Остојић. Од њега је Секуловић узео идеју. Језгро Покрета за Рудо такође чини СПО, а Нови демократски покрет је регистрован за неке послијератне изборе као замјена за СПО чија је кандидатура из неких разлога одбијена, али је и до данас опстао у заједници са СПО.

  Ово су провјерене информације које сам добио од људи којима се може вјеровати.

  Не постоји нигдје у историји да је једна странка попут СПО, која је званични оснивач РС, толико пљувана и то од оних који се бусају да су највећи Срби. Против СПО можете писати шта хоћете, али стоји чињеница записана у свим документима, да је СПО један од оснивача РС.“

 12. Причао ти један пријатељ? Информације ти дали људи којима се може вјеровати? О Миловићу си добио информације да је добар човјек?

  Јес’ ти УДБА ил’ си радио Милева? Дакле, написао си да је Миловић добар човјек, а сада га браниш да је тек сјео у фотељу и да су то сдс лопови радили. И тако Миливић од 167 на 6000 гласова? Колико си ти намакао њему, Таминџији и Петровићу? Ти си утицајан у Херцеговини. Ти оком, Секуловић скоком!

 13. Причао ти један пријатељ? Информације ти дали људи којима се може вјеровати? О Миловићу си добио информације да је добар човјек?

  Јес’ ти УДБА ил’ си радио Милева? Дакле, написао си да је Миловић добар човјек, а сада га браниш да је тек сјео у фотељу и да су то сдс лопови радили. И тако Миливић од 167 на 6000 гласова? Колико си ти намакао њему, Таминџији и Петровићу? Ти си утицајан у Херцеговини. Ти оком, Секуловић скоком!

 14. „Јес’ ти УДБА ил’ си радио Милева?“

  Ко o čemu ku*va o poštenju.
  Danima špijunira, provjerava, razmjenjuje mailove interesuje se i dojavljuje glavnom odboru SDS-a. Mislim da je lično ova banjolučka seljačina prijavila korisnika pod pseudonimom „nika“ glavnom odboru SDS-a koji je tek posle prijave reagovao i pozvao policiju.

 15. drazen78bl, 04.03.2015. 12:17:31

  “Ако напишеш да неко лаже, требао би цитирати шта то није истина.’

  drazen78bl, 04.03.2015. 12:24:45

  “Причао ти један пријатељ? Информације ти дали људи којима се може вјеровати? О Миловићу си добио информације да је добар човјек?“

  Фурунџија,

  Ајд’ сад да ти докажем да си лажов.

  Ја сам за Миловића први пут чуо 03.03.2013.године када је Фронтал
  објавио репортажу о скупу Ветерана РС. Тада сам питао мајора о коме се ради јер ми није било јасно да неко представља Покрет за Херцеговину, а да га ја не знам. Послије тога сам позвао пријатеље из Покрета и распитао се о човјеку. Рекли су ми да је био код Иванића и код Додика и да је човјек на мјесту. То је потврдио и мајор Вукотић. Човјека ни до данас нисам упознао, а пратећи његове дискусије у НСРС видим да ме пријатељи и мајор нису слагали. Човјек је ОК.

  Ја никад нисам био у Покрету за Херцеговину, а Додика подржавам само зато што је против СДС-а.

  Јебеммуматер, колико пута то морам поновити?

 16. U R i TE Gacko kradu svi. Od fizickih radnika i vozaca koji kradu gorivo, ulje i sarafe do rukovodilaca. Gorivo se kralo i cisternama. Sva zaposlenja su po partijskoj i rodbinskoj liniji. Prije par godina bio je raspisan konkurs, a svi primljeni su poceli raditi nekoliko mjeseci prije konkursa. Visak radnika niko nezna. Mandati u Skupstini su dobijeni na foru: ti meni 50 glasova, ja tebi posao na TE. I sada imate stotine ljudi kojima je prije izbora obecan posao, a i danas cekaju.

 17. О, Симо Пјетлићу, како то да ниси никад био у Покрету за Херцеговину, а писао си да имаш велики утицај у том покрету? Шта си ти, владар из сјенке? Ако може једно питање: шта ти је сдс урадио да имаш толики мотив? Сигуран сам да је лично, а не као ја што не волим Додика не из личних разлога. И није ми јасно, замјерили ти се ти „ствараоци“ или Калинић, а они данас редом уз Додика, нико у сдс. Остали прешли код бабе Биље и данас су или днс или снсд. Нема ту логике.

  И немој толико да се нервираш! Мора и тебе неко зезати.

 18. Фурнџија,

  твој смисао за хумор и зезање је општепознат.

  Када ти следећи пут буде до зезања било би добро да извршиш орошавање дупета. Ми загонџије волимо кад ствар иде глатко.

 19. Симо Пјетлићу, да ти је сдс орошавао анус не би и данас јаукао. То што имаш афинитет према мушком анусу (чупавом или обријаном), то је твоја лична ствар, а не нешто што се у јавности понавља безброј пута. И ако си натукао споловило зато што није било орошено нечије дупе, то је проблем за уролога, а не за фронтал форум. Не требаш да цијениш друге по себи. Ако ти имаш хомосексуалне склоности, то не значи да их и други саговорници имају.

  Мислим да је дегутантно то што пишеш. Још увијек немаш одговор да ли су те из сдс злостављали док су у врху били Момо и „ствараоци“ или Калинић. То је битан анамнестички податак.