Ристовић: Ковач је у РАК побјегао од локалних проблема

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Милица Ристовић рекла је да именовање начелника ове општине Предрага Ковача на позицију в.д. директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ представља класични бијег од нагомиланих проблема у овој локалној заједници. "Шокирани смо јер смо из медија сазнали да начелник општине Источна Илиџа поднио оставку и одлази […]

уторак, 8 децембра, 2015 / 16:16

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Милица Ристовић рекла је да именовање начелника ове општине Предрага Ковача на позицију в.д. директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ представља класични бијег од нагомиланих проблема у овој локалној заједници.

"Шокирани смо јер смо из медија сазнали да начелник општине Источна Илиџа поднио оставку и одлази на позицију в.д. директора РАК-а. Сматрамо да је ријеч о класичном бијегу начелника од нагомиланих проблема у општини", изјавила је на конференцији за новинаре предсједник Клуба одборника СНСД-а у Источној Илиџи.

Ристовићева је истакла да 11 година, колико је Ковач био на челу општине Источна Илиџа, није било ништа осим празних обећања и константног пада буџета.

"Годинама понављамо да је буџет општине Источна Илиџа потрошачки и да никаквих развојних пројеката нема. Није испуњено ниједно предизборно обећање начелника. Још немамо амбуланту у Касиндолу, посљедње три године није било стипендија за студенте, као ни програма за запошљавање приправника на нивоу општине, иако су за то буџетом била планирана средства", рекла је она.

Ристовићева је указала да руководство општине Источна Илиџа није било у стању да изради зграду општине, па је данас, 20 година након Дејтона, администрација ове локалне заједнице подстанар у просторијама Казнено-поправног завода "Кула".

"Проблема има много. Све капиталне инвестиције у општини реализовала је Влада Републике Српске – од изградње Основне школе `Петар Петровић Његош`, спортске дворане у Војковићима, па до зграде институција Републике Српске", нагласила је она.

Ристовићева је указала да, према незваничним информацијама, још неки начелници важних ресора у општини Источна Илиџа треба у скорије вријеме да постану државни службеници и побјегну од нагомиланих проблема и празне општинске касе.

"Позивамо руководство општине Источна Илиџа на одговорност, не према нама, него према грађанима ове локалне заједнице, поготово онима који су гласали за њих. Питамо се ко ће и на који начин из тренутне ситуације рјешавати проблем у општини када сви руководиоци оду", додала је она.

Савјет министара БиХ је на сједници 3. децембра именовао Предрага Ковача за вршиоца дужности директора РАК-а.

Савјет РАК-а једини може именовати вршиоца дужности директора ове агенције, а Савјет министара није надлежан да наложи расписивање конкурса за ту функцију, рекао је данас предсједавајући Савјета РАК-а Пламенко Ћустовић.

Ћустовић је навео да Савјет РАК-а данас није разматрао питања именовања директора Агенције јер од Савјета министара БиХ није добио одлуку нити образложење о томе да је за вршиоца дужности директора ове агенције именован Ковач и да је наложено да буде расписан нови конкурс.

Ћустовић је нагласио да вршилац дужности директора РАК-а Јасенко Ласта долази на посао, док за Ковача каже да он није запослен у РАК-у и не долази на посао.0 КОМЕНТАРА