Рио: Држава освојила двије фавеле

Бразилска полиција данас је уз подршку војске, хеликоптера и оклопних возила ушла у сиромашна насеља недалеко од међународног аеродрома Рио де Жанеира. Више од 1.300 припадника снага реда учествовало је у операцијама у предграђима Каху и Бареира до Васко. Акција је изведена у оквиру стратегије преузимања контроле над сиромашним окрузима од банди кријумчара дроге прије […]

понедељак, март 4, 2013 / 07:57

Бразилска полиција данас је уз подршку војске, хеликоптера и оклопних возила ушла у сиромашна насеља недалеко од међународног аеродрома Рио де Жанеира.

Више од 1.300 припадника снага реда учествовало је у операцијама у предграђима Каху и Бареира до Васко.

Акција је изведена у оквиру стратегије преузимања контроле над сиромашним окрузима од банди кријумчара дроге прије Свјетског фудбалског првенства сљедеће године и Олимпијских игара 2016. године.

Снаге безбједности нису наишле на отпор приликом уласка у ове дијелове града.

"Операција је била успјешна и ово важно подручје заузето је без испаљеног метка", изјавио је полицијски пуковник Фредерико Калдас бразилској телевизији Глобо.

Три сата послије уласка у фавеле, полиција је подигла заставе Бразила и Рија да би показала да власти сада контролишу ове дијелове града, послије вишедеценијске доминације криминалних група.

Током акције извршен је велики број хапшења и заплијењени су оружје и дрога.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *