Рим нестаје 11. маја?

Након катастрофе која је задесила Јапан, специјалисти и контроверзни истраживачи су све више почели да говоре о земљотресима који би могли да разоре нашу планету. На различитим интернет сајтовима појавила се теорија да би такав један земљотрес могао да задеси и вјечни град Рим и потпуно га уништи. Рафаел Бенданди, једна од најконтроверзнијих личности научног […]

уторак, април 19, 2011 / 22:13

Након катастрофе која је задесила Јапан, специјалисти и контроверзни истраживачи су све више почели да говоре о земљотресима који би могли да разоре нашу планету. На различитим интернет сајтовима појавила се теорија да би такав један земљотрес могао да задеси и вјечни град Рим и потпуно га уништи.

Рафаел Бенданди, једна од најконтроверзнијих личности научног свијета, предвидио је да ће 11. маја 2011.године Рим погодити велики земљотрес који ће бити толико моћан да ће га буквално избрисати са лица земље. Ова информација се брзо проширила по интернету изазивајући тако панику на Апенинском полуострву.

Бендандијева теорија садржи све врсте компликованих калкулација којима он покушава да подржи ово своје мишљење. Бенданди, који је умро 1979. године, је био самоук.

Рођен 1893.године,предвидио је земљотрес јачине 11 степени Меркалијеве скале, који се десио 13. јануара 1915.године у италијанском граду Авенцано, у којем је погинуло 30.000 Италијана. Затим 6.маја 1976. године у Фирули, десио се јак земљотрес у којем је погинуло 1.000 људи и још 45.000 остало без крова над главом. Бенданди је дао скоро тачне податке о томе гдје ће доћи до катастрофе, као и о тачном датуму.

Лист "Коријера дела сера" га је назвао "човјек који предвиђа земљотресе", након што је предвидио земљотрес који се догодио 2. јануара 1924., у Сенегалу. Погријешио је у само два дана, али је тачно предвидио локацију.

Његове теорије су засноване на кретању звијезда под којима су земљотреси и њиховом космичком поријеклу.

Приредила: Aња Кавић0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *