Ријетки језички поремећај се наставља у саопштењима РТРС

Радио-телевизија Републике Српске, такође, његује језичку политику латиничног полтронизма, па у саопштењу шаље неколико ријечи за које српско писмо и језик нису довољно добри.

понедељак, 18 новембра, 2019 / 15:14

Филм „Лица Лафоре“ рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, аутора Дениса Бојића нашао се у званичној селекцији водећег међународног филмског фестивала посвећеног ријетким болестима „Rare Disease Film Festival”.

Фестивал су подржале највеће свјетске фарамацеутске компаније, те научне институције, а ове године одржава се у Сједињеним Америчким Државама, у Сан Франциску. У званичну селекцију изабрано је 40 филмова са свих свјетских меридијана.Филм „Лица Лафоре“ освојио је до сада једанаест међународних филмских награда, а приказан је на више од двадесет међународних филмских фестивала, као и медицинским факултетима и здравственим установама широм свијета. Између осталог, и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, у једној од највећих фармацеутских компанија „Ionis Pharmaceuticals“ у Сан Дијегу, те на 91. конгресу неуролога Њемачке у Берлину и на АКХ клиници у Бечу.

Овај први дугометражни филм из БиХ, који се бави темом ријетких болести, добио је и институционално признање, те је приказан у француском парламенту, у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.2 КОМЕНТАРА

  1. Sve dok ljubavnica Nikole Š. bude vedrila i oblačila na RTRS crno nam se piše.
    S njom smo dotakli dno dna, mada sam čuo da se i on i ona razvode da bi konačno mogli da ozakone vezu i imaju neko zajedničko dijete dok još nije kasno. Nije on džaba kupio nekoliko stanova na zapadu. Svakome po nešto. Da se niko u porodici ne osjeća uskaraćeno. Zaradio je Nidžo za sve generacije i poneku ljubavnicu, mada mu ni Afrička Šljiva više ne može pomoći. Plave tabletice ne smije da uzima zbog loše hercike

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *