Риболовни куп Владан Кос: Злато иде у Сињ, сребро у Загреб, Бањолучанин трећи

У Крупи на Врбасу данас је одржан 3. Меморијални турнир «Владан Кос» на којем је учествовало 30 такмичара из БиХ и региона.

понедељак, мај 14, 2018 / 13:13

(Као Фронтал.СРБ имамо обавезу да напоменемо, да риболовци из Бање Луке пишу латиницом, а пресловљено саопштење доносимо у цјелости)

Побједник је Никола Деспотушић из Сиња, ХР – ШРД “Цетина“. Друго мјесто је Зоран Човић из Загреба ХР – ШРД Пишкор, а треће Анђелко Паштар из Бања Луке БиХ-СРД-БЛ.

Организатор турнира је Спортско-риболовно друштво Бањалука у сарадњи са удружењем «Младица».

Десет судија је учествовало у оцјењивању такмичара по принципу једна уловљена риба један бод. Такмичење је организовано у складу са ФИПсед правилником, што значи да се риба лови вјештачим мамцима, без контра кука. Лови се искључиво са обале, без уласка у воду.

У оквиру турнира настављено је и порибљавање ријеке Врбас рибом младицом уз помоћ чланова РК “Бук”. Око 80 младица је пуштено у ријеку чиме је завршена друга фаза порибљавања, а укупно је у Врбас пуштено око 180 младица.
Подсјећамо да је ово први пут да је Врбас порибљен рибом младицом, која је угрожена врста рибе и налази се на Црвеној листи угрожених врста ЕУ.

Меморијални турнир организујемо трећи пут у част нашег пријатеља и једног од оснивача нашег удружења, Владана Коса, који је био и дугогодишњи члан СРД Бањалука и љубитељ природе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *