"Рибља чорба" на словеначким поштанским маркама

БЕОГРАД – Српска рок група "Рибља чорба" нашла се на поштанској марки у Словенији, која ће од понедјељка бити у продаји у словеначким поштама. Бора Ђорђевић каже да су Словенци указали изузетну част његовом бенду и да их очигледно тамошња власт више воли и цијени него ова у Србији. "Идеја је потекла од организатора нашег […]

четвртак, 13 августа, 2009 / 10:24

БЕОГРАД – Српска рок група "Рибља чорба" нашла се на поштанској марки у Словенији, која ће од понедјељка бити у продаји у словеначким поштама.

Бора Ђорђевић каже да су Словенци указали изузетну част његовом бенду и да их очигледно тамошња власт више воли и цијени него ова у Србији.

"Идеја је потекла од организатора нашег концерта у Љубљани, који ће бити у септембру. Прво су хтели да изађе марка као сувенир, али је на крају ипак штампана легална поштанска марка која има номиналну вредност и ознаку слово А", рекао је Бора Ђорђевић.

Ђорђевић, који је почетком 90-их у једној својој пјесми Словенце назвао "бечким слугама и коњушарима", каже да се због те своје грешке већ извинио словеначком народу, те додао да "нико не може давати генералне оцјене и све људе ставити у исти кош".