Рибици Џорџу оперисан мозак

Џорџ, 10-годишња златна рибица, опоравља се у свом акваријуму у Аустралији након што јој је хируршким путем извађен тумор на мозгу. Како преноси BBC, компликована операција, која је трајала 45 минута, обављена је прошле недjеље у Мелбурну. Одбивши да је успава, њен власник је инсистирао да буде оперисана, а овог нимало лаког задатка прихватио се […]

среда, 17 септембра, 2014 / 16:34

Џорџ, 10-годишња златна рибица, опоравља се у свом акваријуму у Аустралији након што јој је хируршким путем извађен тумор на мозгу. Како преноси BBC, компликована операција, која је трајала 45 минута, обављена је прошле недjеље у Мелбурну.

Одбивши да је успава, њен власник је инсистирао да буде оперисана, а овог нимало лаког задатка прихватио се др Тристан Рич са ветеринарске клинике Лорт Смит.

"Морате да пазите да током операције не изгубите више од пола милилитара крви", прецизирао је аустралијски ветеринар у изјави за радио 3AW.

Он је објаснио да је Џорџа најприје ставио у воду у коју су били растопљени анестетици, а да је потом уклонио тумор, те зашио рану и залијепио ткиво.

"Ријеч је о високо ризичном захвату, али се на крају све добро завршило", додао је он.

Поједине златне рибице могу да живе и до 30 година, а др Рич каже да му ово није прва, већ 10 оваква операција.

"Свако је на свој начин везан за кућног љубимца, није на нама да одлучујемо коју животињу треба да лијечимо", казао је он, додајући да је операција коштала пар стотина долара.