Резултати тромјесечних протеста?!

Безбједносне снаге Јемена отвориле су данас ватру на демонстранте, који су блокирали зраду владе у граду Таизу, при чему је рањено десет људи, изјавили су очевици. "Велике полицијске и војне снаге напале су демонстранте и прогониле их кроз стамбене четврти. Отворена је ватра на демонстранте и испаљен је и сузавац", рекао је један од активиста […]

понедељак, мај 9, 2011 / 11:49

Безбједносне снаге Јемена отвориле су данас ватру на демонстранте, који су блокирали зраду владе у граду Таизу, при чему је рањено десет људи, изјавили су очевици.

"Велике полицијске и војне снаге напале су демонстранте и прогониле их кроз стамбене четврти. Отворена је ватра на демонстранте и испаљен је и сузавац", рекао је један од активиста из Таиза Бушра ал Мактари.

Неколико хиљада људи, међу којима је био велики број професора и ученика који захтјевају одлагање испита, окупило се јуче испред зграде Министарства образовања у Таизу. Многи од њих узвикивали су антивладине слогане.

Два демонстрана убијена су јуче у покушају безбједносних снага да разбију протесте. Међутим, демонстранти су се током ноћи прегруписали прије него што су безбједносне снаге стигле у оклопним возилима.

Бројни демонстранти широм Јемена, међу којима су студенти, припадници разних племена и активисти, поручили су да неће отићи са улица све док са власти не оде предсједник Али Абдулах Салих, који је и даље на челу режима упркос тромјесечним протестима.

Од почетка немира погинуло је око 150 људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *