Решић: Укидање бијелог хљеба је концептуално преурањено

Влада Републике Српске нема проблем са укидањем такозваног бијелог хљеба, али из правних разлога концептуално цијени да је ово преурањено, изјавила је министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић. "Влада Српске нема проблем са укидањем `бијелог хљеба`, али сматра да предложени нацрти закона, како су дефинисани, неће моћи одговорити том задатку", рекла је […]

уторак, 12 априла, 2016 / 14:40

Влада Републике Српске нема проблем са укидањем такозваног бијелог хљеба, али из правних разлога концептуално цијени да је ово преурањено, изјавила је министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић.

"Влада Српске нема проблем са укидањем `бијелог хљеба`, али сматра да предложени нацрти закона, како су дефинисани, неће моћи одговорити том задатку", рекла је Решићева данас новинарима у Бањалуци.

Да би се укинуле све повластице, како је то предвиђено Нацртом закона о измјени Закона о радним односима у државним органима, Решићева каже да би требало направити одређене измјене у девет закона.

Она је појаснила да би се одређене измјене односиле у министарским, владиним и другим именовањима, Закону о Влади, Закону о правима и обавезама народних посланика, Закону о државним службеницима, Закону о републичкој управи, Закону о раду, као и Закону о спречавању сукоба интереса у републичким органима управе.

Када је ријеч о Нацрту закона о измјенама Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе, Решићева је рекла да је потребно извршити одређене измјене у Закону о локалној самоуправи и Закону о функционерима у јединицама локалне самоуправе.

Решићева је подсјетила да је Република Српска још 2007.године увела потпуно другачије рестрикције у односу на све остале нивое власти у БиХ, тако да "бијели хљеб" у Српској траје шест мјесеци, док на нивоу БиХ и Федерацији БиХ траје 12 мјесеци.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о измјени Закона о радним односима у државним органима и Нацрт закона о измјенама Закона о статусу функционера јединица локалне самоуправе на приједлог посланичке групе Напредна српска, којим је предвиђено укудање "бијелог хљеба" за изабрана лица у државним органима и за функционере локалне самоуправе.0 КОМЕНТАРА

 1. Концептуално преурањено? Ако прије нисмо разумјели, сад разумијемо, тајна је у овом – концептуалном. Дакле, концептуално је преурањено.

  Даље, друго је кључно: РС је увела „потпуно другачије рестрикције“. Тако да бијели хљеб од 6 мјесеци није повластица, него „рестрикција“.

  Треће, кључно је име: „бијели хљеб“. „Бијели хљеб“.

  Сад је све лијепо и јасно.

 2. Прије неколико дана добро сам прогнозирао да ће се поново на Фронталу писати два-три коментара дневно. Ђутуре на све вијести. И, нажалост, погодио.

  Основни проблем је тај што се Фронтал отворено ставио на страну СзП. Више се чак и Васковићеви текстови не објављују јер у сваком поткачи и СзП.

  Последњих дана је била актуелна Мектићева диплома, на Фронталу нисам замијетио ту вијест.

  Најновију скандалозну изјаву Шаровића да новац који Русија враћа БиХ неће завршити у буџету РС, него ће власти на нивоу БиХ одлучити шта са њим, сигурно нећете прочитати на Фронталу. Итд.итд…

 3. Битно је да доношење Закона о раду има концептуални темељ и да није било потребе за стручном расправом. Е сад, испада да за пар стотина хиљада запослених умотворине неког помоћника министра рада имају непосредну примјену, али за бели лебац треба прибавити мишљење неке широке стручне групе. Честитам.

  Она невијест о Мектићу коју је исфабриковала СРНА је наравно за Перу Симића занимљива јер је он могао бити непосредни фабрикант.:D

 4. Симо П. Ороз,13.04.2016. 09:1

  Ево ја сам данас дежурни!B-)
  ——————————————————
  „Прије неколико дана добро сам прогнозирао да ће се поново на Фронталу писати два-три коментара дневно. Ђутуре на све вијести. И, нажалост, погодио“.

  Ниси ти ништа погодио!
  Сасвим природно, прољеће и лијепо вријеме више мами напоље него висити на нету.
  А можда има истине и у оној „док се галами добро је, гадно је када се заћути“
  —————————————-
  „Основни проблем је тај што се Фронтал отворено ставио на страну СзП. Више се чак и Васковићеви текстови не објављују јер у сваком поткачи и СзП“.

  Ја сам се на Фронтал накачио прије неколико година јер сам га препознао, као и већину људи на њему у борби да се у друштву нешто мијења. Јер су промјене неминовне биле још и тада, а камо ли данас. То што се касније појавио СзП није ствар Фронтала.
  ————————————-
  „Последњих дана је била актуелна Мектићева диплома, на Фронталу нисам замијетио ту вијест“.

  – Мектићу, ђе запело ба!? Радиш ли ти ишта, или да те и ми са Фронтала узмемо на зуб?

  —————————–
  „Најновију скандалозну изјаву Шаровића да новац који Русија враћа БиХ неће завршити у буџету РС, него ће власти на нивоу БиХ одлучити шта са њим, сигурно нећете прочитати на Фронталу. Итд.итд“…

  Руси нам јесу заиста браћа, али кесе нису сестре.
  Ко зна какви су ту све аранжмани издоговарани? Од тог свега сигурно је једно, а то је, да народ и држава неби имали никакве вајде.

  Или би било за народ у мрвицама, у виду ледених ћевапа и вруће пиве, са све музиком „не дирајте Милорада легенда је то“ -изборна кампања,
  Помахнитали Шпирић би опет играо коза(ра)чко коло на тргу Крајине…,

  Остали милиони би вјероватно завршили на равнању шојићевих „Магарећих ливада“ (како се овдје неко добро досети)и писта у Требињу, или

  исхрани незасите „стоке“ у Фармланду, или намирењу милионских дугова некаквог Ранчи-ја Жељке Драгичевић и Ј- Арана јој, или

  ишчуп’о би се и кум Будо Станковић, легло би ту и знатно више од цијене једног ручка са Вучићем у кумовском Кеј-ресторану

  http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2016/04/dodikov-kum-na-prosjackom-stapu-budo.html

  Петар Ђокић би вјероватно покосио траву и раслиње око „Бук – Бијеле“…,

  Леми би коначно отплатио вилу на Дедињу…,
  Васковић- „Milorad Dodik počeo je lično otplaćivati kredit kod Pavlović banke. Prije nekoliko dana Dodik je položio 200.000 Evra na svoj tekući račun u “Pavlović banci” i otvorio trajni nalog do 2030. godine. Rata mu je oko 9.000 KM.

  Итд…итд…ПСИ БИ И ДАЉЕ ЛАЈАЛИ, а КАРАВНИ ПРОЛАЗИЛИ…,

  КОМЕ СЕ НЕ СВИЂА НЕКА ИДЕ
  —————————————
  На тему „бијели љеб“-

  Чух податак да се у вези овога врти нешто око милион марака. И није то нека цифра у новцу, али је огромна у аморалу.
  По ко зна који пут речено, а истинито – Није овом народу толико тешко што нема, него га уби аморал, лоповлук, похлепа, неправда…, и то од кога, од „својих“.
  Да зло буде веће, највећи сејачи и генератори набројаног су управо они који би требали да утичу и сузбијају такво стање у друштву, а то су власти.

  То је највећи узрок што цуримо, нестајемо, што смо завађени, што се не поштујемо…,

 5. ово је срамота, треба влади и скупштини укинути примања док не окончају процес укидања „бијелог хљеба“ и сигуран сам да би се рјешење нашло за пар дана, ако не и за пар сати.
  лејла решић за најгорег министра!

 6. Nije u vezi sa temom, no jeste svakako sa kriminalom…, nesigurnošću, haosom….
  Evo , čitam pljačkaši oteli pod prijetnjom oružja auto BMW… vlasništvo salona Djukić

  VjerovaTno pljačkaši su bili isti oni koji su i mene jurili….
  Specijalna pljačka specijalaca….
  Kao da je Srpska ogromno prostranstvo pa nemoguće pohvatati drumske razbojnike.
  Ubili su im Vukelića pred nosem, pljačkaju i otimaju auta, ubistva nerazjašnjena, režim pljačka i uništava bankarski sistem, predsjednika niko ne prima niti mu ko otvara vrata osim spremačice….

 7. Славија,

  полако постајеш највећи демагог, не само у телалуку, него и у читавом фронталуку.

  Ја сам само скренуо пажњу да би Фронтал требао објавити вијест да се Мирко Шаровић залаже да новцу који припада Републици Српској, намјену одређује Савјет министара БиХ.

  И да би било корисно за РС да то фронталук прокоментарише.

 8. Samo tako, Mirkane!

  Gadovima nikada dosta, nezasite zvijeri. Poredjenje sa zvijerima, je ustvari uvreda zvijeri.
  I nakrvožednije kad se nažderu, odmaknu se od žrtve, i lijeno drijemaju, dopuste i sitnijima da se najedu…
  Režim je monstrum koji je doveo bukvalno većinu ljudi dotle da se bore za biološki opstanak, a o materijalnom i finansijskom razaranju zemlje da se ne govori.

  Zapravo, uvijek sam govorio da je ovo namjerno radjeno, da je ovo terorizam bez granica.

  Terorizam koji je totalno uništio Srpsku, materijalno, duhovno, biološki….

  Ništa gadovima ne davati, radije ići od kuće do kuće i podijeliti sirotinji da se najede…

 9. KOCEPT DRŽAVNE UPRAVE U SLUŽBI KRUPNOG KAPITALA

  „Ministar Šarović izjavio je da će „srpski predstavnici u Sarajevu odrediti za šta će biti namijenjeno 70 miliona KM ruskog duga, kao i 200 miliona KM dobiti od Centralne banke“.
  On je rekao da još traže model kako da novac usmjere direktno u privredu, kao i da postoji spor sa Vladom Srpske koja ovim novcem namjerava zakripiti rupe u budžetu“

  Budžet RS je jama bez dna. Bilo koje pare da uđu u njega istopiće se za tren oka. Razvućiće ih, istog momenta, razne Kaje i Baje i narod od njih neće vidjeti ni pare. Isto kao što nije vidio ni jedne KM od milijarde dobijene prodajom „Telekoma“.

  Narodne pare pljačkaju tajkuni. Državna uprava je tu samo logistčka podrška koja gleda kako i sama da se dograbi što više „bijelog hljeba“ a bogami i meda po hljebu; ko god radi sa medom oliže prste.

  Teza da novac treba uložiti u privredu a ne u potrošnju je – ODLIČNA!

  DOMOLJUBI, DOMOBRANI i DODOBRANI

  A Simo samo pokušava priču koja je trebalo da ide u pravcu osude alave državne uprave, da odvuče na ispraznu priču o SNSD-ovo domoljublju, koje realizuje u zvaničnoj koaliciji sa HDZ-om. Ili u opštini Srebrenica u koaliciji sa SDA.

  Svaki put kad Milorad Dodik počne pričati o patriotizmu i ljubavi prema RS, a vi se sjetite gdje je bio i šta je radio u vremenima kad je stvarana Republika Srpska.!

  Na čijim transporterima je otmimao vlast od srpskog naroda, ko su bili poslanici koje je SFOR dovozio helikopterima u NS RS da dignu ruku za Milorada Dodika.

 10. Simo evo ja se po prvi put nakon dužeg vremena slažem sa Šarovićem da RS ne treba dati ni pare jer će završiti kao i mnoge druge do sad da ne nabrajam Karabaja je to već uradio
  I po čemu si ti to veći bolji pametniji srbin od drugih pa moš određivati ko je koliki srbin i koliko pametan???
  Možda zato što si toliko duboko u bajinom prknu da si jako blizu mozga????
  Zašto bi bilo ko objavljivao nebuloze koje padnu na pamet ili sličan organ nekoj podguznoj muvi u srni???
  Evo ja ću nabrojati nekoliko sličnih baljezgarija Mektić krao lizala kad je bio mali,Mektić krao trešnje drugom komšiji a jednom je ufatio za dupe najzgodniju curu u razredu i to muslimanku.E sad mi ti objasni zašto bi ovo neko prenosio iako sam daleko pouzdaniji izvor od srne???

 11. Karabaja,14.04.2016. 07:59:39

  “A Simo samo pokušava priču koja je trebalo da ide u pravcu osude alave državne uprave“

  Изгледа да је Иванић морао да улети и да својом изјавом умањи штету коју је изазавао Шаровић својом кретенском изјавом.

  Гдје ће тај новац завршити регулисано је законом, а пошто се ради о новцу који се дијели по правилима из сукцесије бивше СФРЈ, онда је сасвим јасно да трећина новца који припадне БиХ мора отићи у буџет РС.

  Ова изјава Шаровића је толико кретенска да га ја питам шта ако некоме падне на памет да новац који се прикупља на нивоу БиХ распоређује у Савјету министара, да нам буџет РС прави ПСБиХ и СМ. У том случају Влада РС је непотребна. А знамо коме је то политички циљ.

  А теби Карабаја за информацију. Зна Мирко Шаровић да та његова идеја не пије воде, а прави циљ је да се ова трансакција блокира како би цјелокупан дуг БиХ за руски гас био пребијен за овај новац, чиме би РС остала без марке, иако је удио предузећа из РС које су зарадила та средства већи од трећине.

  А ти се као новинар истраживач мало распитај о проблему наплате дуга за руски гас, а нарочито онај који је трошен за вријеме рата.

  Ја мислио да је Карабаја озбиљан лик, кад оно, црњи од Лоје.

 12. PREOZBILJNO!!!

  Toliko sam neozbiljan i ništa ne kontam da me je SNSD sasvim ozbiljno, preozbiljno, naumio likvidirati. Sada je to već samo pitanje vremena i izbora tehnike. Vijeća se da li da me zgazi automobil, da padnem niz stepenice, ili da me jednostavno rokne luđak sa šifrom koji će biti kažnjen zabranom nošenja oružja godinu dana.

  Nadam se, Pero, da je interes koji te vodi tako veliki da ćeš moći nastaviti da živiš s tim na savjesti.

 13. KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

  Suicid? Ubili ga Šarović, Ivanić, Čavić…?
  Ja?
  Ili On, i oni?
  Oni za proteste, ili oni za kontra proteste?

  Da vas čujem!
  Glasnije !
  Da, svi jednoglasno ste odgovorili.
  I, ja se slažem s vama.
  Psssssst, nećemo izgovoriti naglas ime ubice , da ne bismo i mi prošli kao Milan Vukelić-

  KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?