Република Српска сутра добија дигитални потпис

У прес центру Владе РС сутра ће бити промовисан дигитални потпис Републике Српске који отвара могућност преласка са папирне на електронску администрацију. Ријеч је о пројекту „Електронски потпис за потребе органа републичке управе“, који је радила Агенција за информационо друштво Републике Српске (АИДРС). Основни циљ овог пројекта јесте успостављање цертификационог тијела АИДРС, које издаје електронске […]

среда, децембар 7, 2011 / 09:48

У прес центру Владе РС сутра ће бити промовисан дигитални потпис Републике Српске који отвара могућност преласка са папирне на електронску администрацију.

Ријеч је о пројекту „Електронски потпис за потребе органа републичке управе“, који је радила Агенција за информационо друштво Републике Српске (АИДРС).

Основни циљ овог пројекта јесте успостављање цертификационог тијела АИДРС, које издаје електронске цертификате.

Значај електронског потписа огледа се у могућности размјене електронских докумената потписаних у складу са Законом о електронском потпису. Електронски потпис. поред отварања могућности преласка са традиционалне папирне на електронску администрацију, омогућава и развој напредних електронских сервиса.

Конференцији за новинаре присуствоваће министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић и директор Агенције за информационо друштво Републике Српске, Срђан Рајчевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *