14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Република Српска: Смањен број крађа моторних возила

У Републици Српској у првој половини ове године смањен је број крађа моторних возила за 24,4 одсто, потврђено је Срни у Министарству унутрашњих послова Српске. У истом периоду прошле године пријављене су 82 крађе аутомобила, а у првих шест мјесеци ове године 62. Највише крађа возила почињено је на подручју Бањалуке 30, Добоја 11, Источног […]

субота, 13 августа, 2011 / 19:58

У Републици Српској у првој половини ове године смањен је број крађа моторних возила за 24,4 одсто, потврђено је Срни у Министарству унутрашњих послова Српске.

У истом периоду прошле године пријављене су 82 крађе аутомобила, а у првих шест мјесеци ове године 62. Највише крађа возила почињено је на подручју Бањалуке 30, Добоја 11, Источног Сарајева девет, Требиња седам и Бијељине пет.

"Пронађено је и власницима враћено 47 возила отуђених на подручју РС. Расвијетљене су четири лажне пријаве крађа моторних возила и четири изнуде у вези са краденим возилима. На мети крадљиваца највише су били аутомобили из `фолксвагеновог` програма, затим возила марке `ауди` , `шкода` и `мерцедес`", подаци су МУП-а РС.

У првој половини ове године припадници МУП-а Српске пронашли су 41 аутомобил, чије крађе су пријављене у Федерацији БиХ (ФБиХ), а само на подручју Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Источно Сарајево пронађено је 15 возила отуђених у ФБиХ, односно на подручју сарајевског кантона. Полиција РС је открила и 25 возила по потјерницама Интерпола.

У ресорном министарству истичу да су редовно и плански провођене оперативне акције контроле аутоотпада на цијелом подручју РС са циљем откривања и документовања кривичних дјела, проналаска украдених аутомобила и пресјецања спреге криминалних група која краду возила и испоручују их аутоотпадима, гдје се растављају и продају у дијеловима.

"Ове активности уродиле су одговарајућим резултатима на подручју Бањалуке, Бијељине и Добоја, гдје су на појединим аутоотпадима пронађени дијелови више десетина украдених аутомобила. Сви ти случајеви су процесуирани", наводе из МУП-а РС.Оставите одговор