Рекордне цифре на Бијеналу у Венецији

РИМ – Рекордних 88 земаља учествоваће на 54. Бијеналу умjетности у Венецији, од 4. јуна до 27. новембра, саопштили су организатори. Централна изложба Бијенала „ИЛЛУМИнатионс” биће постављена у централном павиљону Вртови и у Арсеналу, а на њој ће се представити 82 умjетника из циjелог свијета, укључујући 32 жене. На Бијеналу ће први пут учествовати умjетници […]

понедељак, март 14, 2011 / 10:16

РИМ – Рекордних 88 земаља учествоваће на 54. Бијеналу умjетности у Венецији, од 4. јуна до 27. новембра, саопштили су организатори.

Централна изложба Бијенала „ИЛЛУМИнатионс” биће постављена у централном павиљону Вртови и у Арсеналу, а на њој ће се представити 82 умjетника из циjелог свијета, укључујући 32 жене.

На Бијеналу ће први пут учествовати умjетници из Андоре, Саудијске Арабије, Бахреина, Бангладеша и Хаитија. У Венецији ће боравити и ствараоци из Конга и Индије, који на ту манифестацију нису путовали од 1968, односно 1980.

Бијенале умjетности у Венецији, установљено 1895, одржава се сваке непарне године, док су парне године посвећене Бијеналу архитектуре.Оставите одговор