Рекордна прича на Скајпу

Скајп корисници сваког дана потроше двије милијарде минута на комуникацију путем видеа и порука са другим корисицима ове платфоме. Ради се о огромној цифри која је додатно ојачана предстојећим гашењем Виндоуз лајв месенџер, али и развојем разних апликација за мобилне телефоне, таблете, дуге геџете и рачунаре. Рекордно висока цифра од двије милијарде обухвата не само […]

четвртак, април 4, 2013 / 20:20

Скајп корисници сваког дана потроше двије милијарде минута на комуникацију путем видеа и порука са другим корисицима ове платфоме.

Ради се о огромној цифри која је додатно ојачана предстојећим гашењем Виндоуз лајв месенџер, али и развојем разних апликација за мобилне телефоне, таблете, дуге геџете и рачунаре.

Рекордно висока цифра од двије милијарде обухвата не само видео позиве, већ и остале видове комуникације путем Скајп платформе, као што су текстуалне поруке, видео гласовна пошта и аудио позиви. Како се истиче, Скајп је још увијек веома доминантно име када се ради о видео позивима, па је последњих година сервис постао синоним за позивање некога, као што је Гуглање синоним за претрагу интернета.

Скајп, који је покренут у августу 2003. године, достигао је цифру од милијарду минута у јулу 2004. године, а у јуну 2005. године достигнута је цифра од 10 милијарди видео и аудио позива међу корисницима тог сервиса.

Директор Скајп Тони Бејтс је у јулу 2011. године казао да корисници мјесечно троше 300 милиона минута на видео позиве, што је отприлике половина саобраћаја. У фебруару, компанија која се бави истраживањем телекомуникационог тржишта ТелеДиџиографи, саопштила је да је видео и аудио саобраћај између корисника Скајпа порастао за 44 одсто у 2012. години, на 167 милијарди минута. У међувремену, Скајп је побољшао софтвер на мобилним платформама, укључујући иОС, Андроид, Виндоуз Фон 7.5 (.8), и Амазоновом Кајндл Фајер таблету.

Компанија, која је у власништву Мајкрософта, лансирала је, у фебруару нови видео месиџинг сервис за Мек, АјФон и Андроид апликације, што омогућава корисницима да шаљу претходно снимљене поруке пријатељима и породици.

Скајп је бесплатан на свим плаформама и комуникацију обавља преко дана везе на телефону или путем Вај-Фај мреже. Скајп је од 15. марта једина платформа за комуникацију на Виндоуз ОС уређајима, јер је Лајв Месинџер престао да постоји.Оставите одговор