19:08 Звучи мало шпијунско-суперхеројски: Босић против СНСД-овог тима за прљаве операције17:26 Важан јубилеј: Прије 60 година први човјек у свемиру је постао онај који је писао ћирилицом17:02 Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС16:17 Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску15:45 Златна грозница тресе Источну Европу15:37 Борба против пандемије створила четрдесет нових милијардера15:22 Акције Алибабе порасле шест одсто у Њујорку након казне у Кини15:15 Зора Видовић присутна на прозивци ММФ за југоисточну Европу15:07 Џафи честита почетак Рамазана, Фронтал се придружује - он муслиманима малим словом, ми и онима што се пишу великим15:01 Новаковић-Бурсаћ: Тужилаштво БиХ ради политички задатак: Формирају предмет због обиљежавања Дана руских добровољаца, а ни један за злочине муџахедина

Рекордан профит Тојоте и страх од Трампових намета

Јапански произвођач аутомобила "Тојота", најпопуларнијих у ратовима на Блиском истоку, саопштио је да је остварио рекордан нето профит у првом кварталу ове године, али упозорава да би најављене америчке санкције могле да имају велики утицај на потенцијалну зараду.

петак, 3 августа, 2018 / 08:37

Такође, актуелни трговински спор Кине и САД, као и тарифе Вашингтона на увоз метала, оставиће посљедице у овој индустријској грани.

Из "Тојоте" наводе да је добра продаја у САД и Азији помогла јачању профита од 7,2 одсто на 5,9 милијарди долара од априла до јуна, што је уједно највећи приход икада у једном кварталу.

Ипак, компанија очекује пад нето профита за 15 одсто за фискалну годину до марта 2019. године због забринутости у вези са најављеним тарифама на аутомобиле и цијеном сировина, пренио је АФП.

"Када је ријеч о трговинским проблемима очекујемо да ће профит пасти због пораста цијена челика и алуминијума", рекао је један од директора "Тојоте" Масајоши Ширајанаги новинарима.

Он је додао да ће, ако буду уведене, тарифе на аутомобиле изазвати велике посљедице по продају и трговину.Оставите одговор