Реис Церић даје подршку новој странци Фахрудина Радончића?

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић тврди да муслимани нису задовљни тренутном политичком позицијом у БиХ и да су сви, како је рекао, заинтересовани да виде како се може поправити њихова позиција, као и за национално артикулисање интереса муслимана и повратак поноса. "Посебно су забринути јер виде да неки Бошњаци пристају да буду дресирани као поданици, […]

субота, септембар 19, 2009 / 18:33

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић тврди да муслимани нису задовљни тренутном политичком позицијом у БиХ и да су сви, како је рекао, заинтересовани да виде како се може поправити њихова позиција, као и за национално артикулисање интереса муслимана и повратак поноса.

"Посебно су забринути јер виде да неки Бошњаци пристају да буду дресирани као поданици, да нису у стању да се боре за позиције, да одустају од слободе, да им недостаје снаге у заступању интереса БиХ. Да неки, ваљда из неспособности, праве неодрживе и поражавајуће компромисе", каже Церић.

Он је позвао све интелектуалце, привреднике и добронамјерне људе да не остављају дугове и недовршене послове дјеци и да се мобилизују.

"Посебно апелујем на бошњачку дијаспору да лобира у Бриселу и Вашингтону за БиХ. Треба престати са јаловом политичком реториком и приступити једном конкретном програму и плану који ће нас све учинити срећнијим, јер ћемо живјети од плодова свога рада, а не чекати милостињу", рекао је Церић.

Неки у оваквим Церићевим ставовима и иступањима виде директну подршку оснивању нове муслиманске странке, иза које ће логистички стајати предузетник високог профила, Фахрудин Радончић

Неки у оваквим Церићевим ставовима и иступањима виде директну подршку оснивању нове муслиманске странке, иза које ће логистички стајати предузетник високог профила, Фахрудин Радончић.

Тако штампа у ФБиХ и Хрватској шпекулише да ће највише потенцијалних чланова будуће муслиманске странке, која би требало да се зове "Нова снага Босне", требало да дође из Странке за БиХ, али и из Странке демократске акције.

Тврди се да је сасвим извјесно како ће новој странци присупити садашњи посланици у Парламенту Федерације БиХ: Муниб Јусуфовић, Аида Чикић, Алија Куртовић и Марко Вешовић.

Уз њих, у сарајевским политичким круговима спомиње се и неколико високорангираних функционера Странке за БиХ, међу којима је и актуелни замјеник премијера ФБиХ и министар културе, Гаврило Граховац, који је имао неколико контаката са оснивачима странке.

Према писању листа, врло је извјесно да ће своју политичку будућност у новој странци градити и сада већ бивши министар просторног уређења ФБиХ, Салко Обхођаш, који је лично признао да је прогријешио у лобирању за избор Сулејмана Тихића за предсједника СДА.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *