Регистрована Мрежа жена МУП РС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске /МУП РС/ регистровало је Удружење "Мрежа жена МУП РС-РС WПОН" чији је основни циљ промовисање и примјена начела родне равноправности, стратешки приступ пријему жена у полицији, питање образовања, обуке, развоја каријере и промоције резултата рада припадница МУП РС. "Овим чином наше министарство је постало прво у региону које регистровало удружење […]

понедељак, октобар 3, 2011 / 10:31

Министарство унутрашњих послова Републике Српске /МУП РС/ регистровало је Удружење "Мрежа жена МУП РС-РС WПОН" чији је основни циљ промовисање и примјена начела родне равноправности, стратешки приступ пријему жена у полицији, питање образовања, обуке, развоја каријере и промоције резултата рада припадница МУП РС.

"Овим чином наше министарство је постало прво у региону које регистровало удружење ове врсте, које је настало као иницијатива Асоцијације шефова полиција југоисточне Европе /СЕПЦА/ да се оснује Мрежа жена полицајаца југоисточне Европе", рекла је начелник Управе за правне и кадровске послове МУП РС Индира Рогић.

Она је нагласила да чланица "Мреже жена МУП РС-РС WПОН" може бити свака жена запослена у МУП-у РС, а једна од предстојећих активности Удружења је успостављање сарадње са владиним и невладиним сектором који се бави питањима родне равноправности, као и организовање специјалистичке обуке "Школа родне равноправности" у МУП РС.

"Да су за рад у полицији, односно МУП РС припаднице женског пола веома заинтересоване говори и податак да су се за упис на Полицијску академију ове године пријавиле 83 дјевојке, а за Полицијску академију за припадника Специјалне јединице полиције чак осам њих", навела је Рогићева. /крај/мш/спОставите одговор