Редитељ продаје златну палму да би снимио нови филм

Пошто редитељ Абделатиф Кешиш не може да приведе крају свој нови филм, „Мактуб, љубави моја”, из финансијских разлога, одлучио је да стави на аукцију своју Златну палму. Француски редитељ алжирског поријекла, Кешиш (56) је освојио Златну палму 2013. за филм “Плаво је најтоплија боја”, еротску драму о љубави двије дјевојке. Међутим, пошто је постпродукција његовог […]

субота, јун 10, 2017 / 11:54

Пошто редитељ Абделатиф Кешиш не може да приведе крају свој нови филм, „Мактуб, љубави моја”, из финансијских разлога, одлучио је да стави на аукцију своју Златну палму.

Француски редитељ алжирског поријекла, Кешиш (56) је освојио Златну палму 2013. за филм “Плаво је најтоплија боја”, еротску драму о љубави двије дјевојке. Међутим, пошто је постпродукција његовог новог остварења заустављена због мањка средстава, одлучио је да прода своје драгоцјености.

Кешишов представник за медије одбио је да открије колико је новца потребно да се филм заврши, као и на колику суму је процијењена Златна палма.

У новом Кешишовом дводјелном филму, о младом сценаристи Амину који се са љетњег одмора враћа кући на Медитеран, играју млади француски глумци Лу Лутју, Шан Бумедјен и Офели Бо. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *