Рецепт за респект

Наравно да редовно читам и Фронтал и његове, све редовније коментаторе, са којима не полемишем, премда ме често инспиришу за наредне текстове. Овога пута је то учинио наш Буда, који се, баш као и ја, разочарао и у опозицију и у све што на двије ноге хода, гузицом мисли, а на ушима са припадајућом им […]

уторак, 9 априла, 2013 / 06:13

Наравно да редовно читам и Фронтал и његове, све редовније коментаторе, са којима не полемишем, премда ме често инспиришу за наредне текстове.

Овога пута је то учинио наш Буда, који се, баш као и ја, разочарао и у опозицију и у све што на двије ноге хода, гузицом мисли, а на ушима са припадајућом им главом сједи…

Зато онима преосталима, који би криву Дрину са све Андрићградом и даље исправљали, за предстојеће изборне циклусе и циркусе препоручујем како слиједи:

Нека вас не нанесе ђаво да Србима нешто покушавате објашњавати, с програмом или без њега,свеједно…

Јербо није мајка јоште родила јунака који би иначе свезнајућег Србина приволио да нешто слуша или чита дуже од три минута, изузев Пинка и Великог бураза..

Јер наша Србенда за све живо има један, универзални одговор по којем `све то има да буде онако како Американци кажу`…

Ако се још при томе и познајете, ваша мисија се већ унапријед чини немогућом, јер ће се у вашем саговорнику одмах појавити: генетски урођена сумња да је у питању неки зајеб, нагонска љубомора која не дозвољава да се макар причините нешто куражнијим од њега, а потом и логичан закључак да вас у томе свим чаршијски уобичајеним средствима треба спријечити и повући назад, под лед са осталима.

Зато, умјесто којекаквих програма и сличних будалаштина, са групицом својих сљедбеника изнајмите канцеларију у што строжијем центру града, а потом негдје и некоме у кафани, и то са наглашеном молбом за строгу дискрецију, повјерите да иза вас стоје Американци…

Бићете изненађени брзином која ће се та пословна тајна проширити, а још више бројем телефонских и других позива којима ће вас засути приједлози да се са њиховим пошиљаоцима нађете негдје ‘на кафи`.

Наравно, при томе нећете ништа слагати, јер се у случају велике нужде увијек можете позвати на тетку, стрица или комшију у Америци, баш као што се на насљеђе од истих позивају сви они чија се имовина случајно нађе под питањем.

При томе будите веома ригидни – понуде за чланство не прихватајте одмах, већ нагласите како исте подлијежу претходним провјерама у тајанственој централи, о којој ни ви не знате много.

У медијима се уопште не појављујте, а што будете што тајанственији, утолико ће расти и опште страхопоштовање према вама.

Тако ћете доживјети и то да ваши познаници, умјесто очекиваног трачања, изненада почну истицати како су `добри са вама`, и да сте ви прави чо`ек`.

Будите сигурни и да ће они свему томе додавати још више мистерије, јер ће тако наглашавати сопствени значај и упућеност у нешто што се иза брда ваља, нешто што ће се тек чути, а у чему ће се само њима, правовремено освјештенима, коначно посрећити.

С обзиром да ће убрзо и они бити позивани на кафу, тиме ће се ваша организација и дјеловање ширити геометријском прогресијом, а вама већ унапријед бити обезбијеђена позиција врхунског, коначног и беспоговорног ауторитета.

Ипак, пошто свако правило има и изузетке које га потврђују, у чланство одмах и без тобожњих `провјера` укључујте месаре и угоститеље, спремне да свој обол у овој праведној и хуманој борби испуне у крметини, јањетини а богами и јаретини.

Тиме ће ваш изборни успјех бити загарантован.

И при томе немојте заборавити да сам вам ја ово први јавио.0 КОМЕНТАРА

 1. Српски народ је варан вијековима. Навикао је да се сагиње јер зна да иза сваког зла не долази добро него још веће зло.
  Да ли смо болесни? По свему судећи јесмо.
  Како се зове болест? Кукавичлук.

  Овај народ се вијековима бојао и овна и говна. Народ са слугањским менталитетом покушава ту срамоту надомјестити курчењем. Сви ће данас рећи ‘Недамо Косово’, али никоме неће пасти на ум да гузицу одмакну даље од тастатуре. Свако ко покуша да упозори на реалност, бива ‘каменован’ најтежим увредама.

  Прије пар година у Неготину умоболник убио 9 људи, јутрос у Младеновцу 13 убијених. И то их је убио човјек који има уредну дозволу за оружје. Да остале случајеве не набрајам. И сви ће спремно оптужити друге за ово. Најчешће Американце. Никад ми нисмо криви.

  Постали смо везвјеран народ, црква, умјесто да води народ из фараоновог ропства, ствара нове фараоне. Власт у Србији интересује само рејтинг. Умјесто да су повели какву акцију за разоружавање народа, они годину дана бирају директора полиције који јутрос даје такве изјаве поводом трагедије у Младеновцу да му само треба јебати матер. Опозиција у Србији се такмичи са влашћу у глупостима (част изузецима Вуку, Чеди и Чанку). И код нас у РС ситуација није боља. Једина је разлика у односу на Србију је та што је код нас опозиција гора од власти.

  И на Фронталу, сваки нормалан коментар бива засут салвама увреда, нацизам се више и не крије, величају се ратни злочини, нико се ничега не стиди.