Реал и Барса убједљиво најбогатији клубови

Реал Мадрид и Барселона су фудбалски клубови који највише зарађују већ трећу узастопну годину, а све наводи на то да ће се тренд наставити и у догледно вријеме. У годишњој ревизији прихода фудбалских клуба компаније Дилојт види се да је Реал први на листи зарада већ седму узастопну годину. Мадриђани су имали приход од 479,5 […]

четвртак, 9 фебруара, 2012 / 14:34

Реал Мадрид и Барселона су фудбалски клубови који највише зарађују већ трећу узастопну годину, а све наводи на то да ће се тренд наставити и у догледно вријеме.

У годишњој ревизији прихода фудбалских клуба компаније Дилојт види се да је Реал први на листи зарада већ седму узастопну годину. Мадриђани су имали приход од 479,5 милиона евра у пословној години која се завршила 30. јуна 2011.

То је пораст од девет одсто у односу на период од претходних 12 мјесеци.

Барселона је друга са 450,7 милиона евра, док је шампион Енглеске Манчестер јунајтед трећи, са 367 милиона. Слиједи Бајерн Минхен, а за њима иду Арсенал, Челси, Милан, Интер, Ливерпул и Шалке.

Ако Реал остане на врху још једну годину, изједначиће рекорд Манчестер јунајтеда из периода 1997-2004.

Дилојт је, међутим, навео да би нови успијеси на терену могли да изгурају Барсу на прво мјесто следеће године.Оставите одговор