Реаговање на писмо Изетбеговића Додику

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је данас да Република Српска не жели никакве сукобе и рат, те да српски народ неће уплашити пријетње бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића. "Очито је да бошњачкој политичкој елити највише смета предсједник РС Милорад Додик зато што брани интересе РС, њену позицију и […]

уторак, 18 октобра, 2011 / 22:42

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је данас да Република Српска не жели никакве сукобе и рат, те да српски народ неће уплашити пријетње бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

"Очито је да бошњачкој политичкој елити највише смета предсједник РС Милорад Додик зато што брани интересе РС, њену позицију и не ремети односе у БиХ као што то они раде", рекао је Јовичић Срни поводом Изетбеговићевог отвореног писма у којем је запријетио да ће "сто посто патриоте" бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку.

Он је поновио да је РС уставна категорија и да ће тако бити и у наредном периоду.

"БиХ никада неће бити уређена како су они зацртали и бити исламска држава. Ако нас Бошњаци истјерају из институција БиХ као 1992. године, никада се више вратити нећемо, а то значи да су срушили БиХ", додао је Јовичић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић оптужио је предсједника РС Милорада Додика да је одговоран за "једну од најдубљих криза у БиХ од Дејтона до данас" и запријетио да ће, како је навео, "сто посто патриоте" бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку.

Ћургуз: Патриоте које спомиње Изетбеговић су увеле БиХ у рат

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз изјавио је данас да је Српска трајна категорија и истакао да су патриоте на које алудира бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић увеле БиХ 1992. године у рат.

"Они не могу никако да прежале што нису могли да поразе српски народ на овим просторима. РС је трајна категорија и те 100 одсто Изетбеговићеве патриоте морају знати да би 300 одстотне патриоте браниле светињу РС", рекао је Ћургуз Срни.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио је отворено писмо у којем је предсједника РС Милорада Додика оптужио да је одговоран за "једну од најдубљих криза у БиХ од Дејтона до данас" и запријетио да ће, како је навео, "сто посто патриоте" бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку.

Кошарац: Изетбеговић није очистио своје двориште

Шеф Клуба српских делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац сматра да је срамотно што је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио предсједнику Републике Српске Милораду Додику отворено писмо, а да претходно "није очистио властито двориште" и промијенио досадашњи политички курс.

Кошарац је у изјави Срни рекао да Изетбеговић треба да престане са покушајима да некога у РС информише или да пише било какву врсту писама, јер је очигледно да је његова политика српском народу у БиХ донијела много невоља у протеклом периоду.

"Срамота да као члан Предсједништва и колективни шеф државе има уопште образа да таква писма пише предсједнику једног ентитета и лидеру једног народа, а да при томе није очистио властито двориште и промијенио курс своје политике, који је итекако препознатљив када је ријеч о српском народу", сматра Кошарац.

Кошарац оцјењује да је Изетбеговић још једном потврдио да у БиХ постоје ретроградне политичке снаге које очигледно добро функционишу у сукобима и саме их призивају.

Он је додао да је "политичко Сарајево и даље прљавог образа према интересима српског народа, што показује веома присутна негативна тенденција из дијела странака из ФБиХ појачана неартикулисаним изјавама поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића".

"Додикова улога у вријеме када је стварана РС била је часна и морална. Додик је познат као човјек који вреднује људе без обзира на нацију и вјероисповијест", истакао је Кошарац.0 КОМЕНТАРА

 1. Млађан Динкић, 18.10.2011. 23:35:19

  Бато, чувај ти леђа! Мислим, припази да ти између тијех „шева“ с којима тренутно радиш и сличних чудних ‘тица буде САМО зид од тврдог материјала и твоја рођена старка!B-)

 2. Smetaju im dodikove priče, a odgovara im njegova kako se to on brine, brani i čuva RS.
  Sačuvaj me Bože takvoga branioca i čuvara. Slavko i ćurguz njegovi advokati.
  Znam da mi alijin sin nikada neće misliti dobro, kao što mi nisu mislili ni njegovi otac i dido. Znam da mi nikada neće misliti dobro ni njegovi sinovi i unuci.
  Ali, znam da nas i dodik u crno zavi, sve što je mogao upropastiti, upropastio je, sve što je mogao pokrasti, pokrao je, sve što je mogao prodati, prodao je…
  njegove riječi ne može narod staviti u novčanik , otići u poštu platiti račune, otići u pekaru i kupiti hljeb.

 3. Зашто да се чувам,ја се само Бога бојим и само њему сам дужан све остале могу испишати и никада ми неће стојати ногом на гркљану и пуштати да удахнем онолико зрака колико зависи од њихове мјере патриотизма био он босански или српски?
  Из брчанске перспективе БХ патриота ради у фирми криминално.ба или има навику која му је остала од бабе да има котао за гријање или утичницу за термо пећ и директни прикључак струје који не иде преко бројила.
  (ово је град гдје је свака друга кућа патриотска и Изетбеговић рачуна на такве)
  Из брчанске перспективе БХ патриота може да украде филтер за воду и претвори „симбол града“ у мочвару корупције.
  (и када му докажеш да је лопов он ти каже да си ти Милорад Додик који жели доказати да је БиХ немогућа)
  Из брчанске перспективе БХ патриота може да остане дужан плате,доприносе тим истим Бошњацима и да се около шепури у дресу репрезентације ФБиХ.
  Из брчанске перспективе БХ патриота ти може рећи да не прихвата образце јер су штампани у Републици Српској,и да га зајебаваш јер ти је печат фирме Ћирилицом и када то пријавиш никоме ништа.

  Лијеп поздрав из града криминала и патриотизма!

 4. Па зар опет. Није Харис већ је Бакир. Идемо опет народе да нацоналну зајебанцију. Што су погасили и покрали све што је могли да донесе неку зараду ником ништа. Сад ћемо опет затезати око постојања Републике Српске или унитарне Босне а ти народе немој случано да питаш како ћеш преживети до краја мјесеца. Па како више објаснити овом народу да ћемо Р.С. сачувати више ако покренемо производне капацитете и економски ојачамо него сталним жвалављењем о томе како је Р.С. „неупитна категорија“. Миле је највећи криминалац који се појави на овом просторима икада, и док то народ не сагледа све ће нам бити горе. Ово код нас је невиђени политички мазохизам. Ми просто уживамо да нас неко тако невиђено кињи, понижава, малтретира, стављајући наше достојанство у блато, потцењујући наш коефицијент интелигенције разним небулозама и обећањима, које и мала дјеца виде да су немогућа, и онда кад дођу избори као дрогирани опет гласамо за ове идиоте. Ма не треба се нервирати без везе ако овај народ опет хоће овакве па ето им

 5. Mlađene , isto tako iz perspektive RS patriota ostaje dužan plate, doprinose, , tim istim Srbima i da se okolo šepureu dresu RS, i pod zastavom RS. Svi „patrioti“ prepisuju jedni od drugih, svi su gori od goreg, bogatiji od bogatijeg, kradljiviji od kradljivijeg. Svi su su zločinci nad svojim narodom.Sve gad do gada. Samo mene ne interesuje šta oni drugi rade u svojoj kući,u svojoj avliji, kakvi su prema svom narodu. Mene boli što „patriote“ RS gaze i ubijaju bijedom moj narod.
  Pozdrav iz RS , entiteta kriminala i patriotizma.