Реаговање на црквено суђење у Требињу

Савјет за борбу против корупције и криминала, Лиге за заштиту приватне својине и људских права, упутио је писмо јавности. Фронтал.РС га преноси у цјелости: Овим путем жели да обавијести грађане Требиња, да је по нама, политички острашћени и "сребром" засљепљени Младен Дурић Јеврић, алијас владика Григорије, данашњим "црквеним суђењем" поново увео вербални деликт и средњовјековну […]

понедељак, април 6, 2009 / 10:08

Савјет за борбу против корупције и криминала, Лиге за заштиту приватне својине и људских права, упутио је писмо јавности. Фронтал.РС га преноси у цјелости:

Овим путем жели да обавијести грађане Требиња, да је по нама, политички острашћени и "сребром" засљепљени Младен Дурић Јеврић, алијас владика Григорије, данашњим "црквеним суђењем" поново увео вербални деликт и средњовјековну инквизицију у наш град и наше друштво.

Наиме, он је критике на његов рачун, од стране Николе Секуловића и Блажа Стевовића, "да је дио криминогене власти", пребацио на народ, СПЦ и свештенство, што наравно није истина.

Владика Григорије, већ неколико година је отворени апологета власти Милорада Додика и његове криминалне организације. А сада као врхунац одбране исте, жели људе који разоткривају нечасна дјела и криминал да стави на стуб срама.

Уствари, владика Григорије од жртве жели да направи џелата тако што ће у "монтираном процесу", гдје је он и "судија и кадија", оптужити горе поменуте да су "богохулници и отпадници од вјере".

Питамо, владику Григорија, зашто није сазивао Црквени суд када га је Милорад Додик оптуживао да је "лопов и да са Вуком Хамовићем продаје струју"?

Зашто, владика Григорије није сазивао "Црквени суд" у случајевима када су појединци осуђени за ратни злочин или криминал а који су њему блиски?

Очигледно, да је у питању политички чин и злоупотреба Цркве за рачун одбране политике Милорада Додика и владике Григорија који су се очигледно уплашили свјетовног суда, гдје би могли заједно одговарати за многе криминалне радње и прање новца.

Требиње, 6.4.2009.г. Савјет за информисање

Иначе, Суд Епархије захумско-херцеговачке и приморске, на челу са предсједником владиком Григоријем, данас је одлучио да се због јавног нецрквеног дјеловања Никола Секуловић изопшти из црквене заједнице до Васкрса 2010. године, а Блажо Стевовић до Педесетнице – Тројчиндана ове године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *