РАЗВЕДИ МЕ, ЗАВЕДИ МЕ (INTOLERABLE CRUELTY)

Романтична комедија, коју чак и мушкарци могу одгледати до краја без одласка у ћенифу. Прича је једноставна. Адвокат разводи скупе бракове, и стане на жуљ жени која је ојадила мужа; смишљено га ухвативши у превари. Докаже да је са њим била само због пара, и избије јој из руку готово богатство. Затим иде дугометражно надмудривање, […]

уторак, април 26, 2011 / 04:27

Романтична комедија, коју чак и мушкарци могу одгледати до краја без одласка у ћенифу.

Прича је једноставна. Адвокат разводи скупе бракове, и стане на жуљ жени која је ојадила мужа; смишљено га ухвативши у превари. Докаже да је са њим била само због пара, и избије јој из руку готово богатство. Затим иде дугометражно надмудривање, у којој се и адвокат и она несмотрено заљубљују. Уз читав низ потпуних преокрета.

Позитивна ствар овог филма јесте, што је генератор радње на нимало љубавном мјесту. Све се врти око пара и превара, закона и извртања правде. Једино се тако и може у ткиву романтичне комедије, поткрасти стварни трачак наде у љубав.

Истинско надахнуће је животни мотив неке труле богаташице, старе брачне преварантице, која сада не смије излазити у провод из страха да је неко брачно не насамари. Зато има чир на желуцу да је грије преко ноћи, што, као животна могућност, охлади нашу згодну варалицу.

Финална патетика је њихово сучељавање, на истом мјесту гдје су се и упознали. У соби за нагодбе при разводима. Уз то, овај филм је заиста смијешан, за разлику од већине из бранше.

Правни поучак: Љубав кошта!

(Редитељ: Џоел Коен; Улоге: Џорџ Клуни, Кетрин Зита-Џоунс, Џефри Раш)0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор