Размаженост је ефбиховска непрегледна: Комшић критикује Шмита као носиоца антиевропских вриједности

Трагикомично је када један тип који пријети ратом за помињање мирног разлаза, своју суверенистичку причу завршава тим да је страни држављанин врхунски тумач устава и закона, позива га да их мијења и за то "сноси одговорност".

уторак, 7 септембра, 2021 / 10:19

Сарајстанска политика је на граници са водвиљем. На оно што је Шмит рекао у Њемачкој, а што знају и птице на грани, односно да су за Љиљана Комшића гласали муслимани, он је одговорио дословно да је Шмит неинформисан и да је заступник антиевропских вриједности:

Што се тиче питања мог избора могу рећи да је инсистирање на етничком легтимитету у контексту изборног закона, негирање свих пресуда Европског суда за људска права. Јер ако се полази од тога да је само легитиман онај ко има етнички легитимитет, онда се дерогирају и Мишљење Венецијанске комисије и пресуде Европског суда за људска права које покушавају да отклоне а не да прошире етничку дискриминацију.

Очито је да ће господину Шмиту требати још времена у Босни и Херцеговини, да се упозна са дејтонским уставом, јер то о чему говори не постоји у Уставу, како би у коначници увидио све детаље и комплексност тематике.

С обзиром да Шмит као врховни тумач Дејтонског споразума и по бонским овлаштењима има могућност да мијења наше законодавство, позивам га да у томе смислу наметне измјене Устава и Изборног закона, на начин како он мисли да то треба, и да онда сноси одговорност за посљедице таквог антиевропског потеза.