Различите верзије да Винчијеве слике

Од момента појављивања вести о изгубљеној а недавно пронађеној слици Леонарда да Винчија "Салватор Мунди” у свјетским електронским и штампаним медијима, као и на еминентним интернет сајтовима циркулишу две различите верзије слике, коју до сада, осим стручњака који су је анализирали, није видео нико.

уторак, 12 јула, 2011 / 09:02

Чак, као што је јуче потврђено, ни запослени у Националној галерији у Лондону, у којој ће се ово дело, у оквиру изложбе "Леонардо да Винчи, сликар на миланском двору”, први пут појавити у јавности у новембру ове године.

Лондонски Дејли мејл, сајт "Италијанска ренесансна умјетност" (Italian renaissance art) и многи други, укључујући и већину наших медија, објавили су слику лијево, која је, заправо, дјело једног Леонардовог ученика, док су сајтoви "Vencann”, "Artnews” и многи други објавили слику десно, за коју се испоставило да је права верзија овог давно изгубљеног Да Винчијевог дјела.

Потврду да је то тако, после реакције читалаца, "Политика” је, преко контакта са Националном галеријом у Лондону, добила од Консултантске куће "Стејси Болтон" (Stacy Bolton Comunications) из Њујорка, САД, која се бави односима са јавношћу у вези са овим сензационалним открићем.