Разгоропађени хакер

БАЊА ЛУКА – Полиција Федерације БиХ трага за хакером који је у посљедњих неколико дана напао и онеспособио више бх. и интернет портала, а забиљежени су напади и на портале у Хрватској. Непознати хакер упутио је уцјењивачко писмо најпосјећенијем бх.порталу Sarajevo-x.com у којем је тражио 2.000 евра за заустављање напада. Сувласник бх. портала Sarajevo-x.com Дарио […]

петак, јун 19, 2009 / 13:26

БАЊА ЛУКА – Полиција Федерације БиХ трага за хакером који је у посљедњих неколико дана напао и онеспособио више бх. и интернет портала, а забиљежени су напади и на портале у Хрватској.

Непознати хакер упутио је уцјењивачко писмо најпосјећенијем бх.порталу Sarajevo-x.com у којем је тражио 2.000 евра за заустављање напада.

Сувласник бх. портала Sarajevo-x.com Дарио Шимић рекао је да у сриједу око три часа започео напад на интернет огласник market.ba због чега је учитавање страница било потпуно онемогућено, као и да је покретач напада послао и мејл поруку редакцији портала у којој је затражио 2.000 евра за заустављање напада и навео број телефона лица из Тузле који треба објаснити на који начин новац уплатити.

Он је додао да је све пријављено полицији.

Портпарол МУП ФБиХ Роберт Цвртак рекао је да полиција истажује овај случај, али да конкретних података нема.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *