Разбио се Керумов Туђман

Приликом монтаже споменика независности Републике Хрватске и Фрањи Туђману у Сплиту, на врхунцу кампање за локалне изборе, оштећено је камено постоље с дијелом натписа. Оштећена је велика гранитна коцка на коју ће бронзана скулптура првог хрватског предсједника бити наслоњена, па ће, како су поручили локални политичари, за поправку ангажовати најбоље каменоресце, преносе хрватски медији. Монтажу […]

четвртак, 16 маја, 2013 / 20:08

Приликом монтаже споменика независности Републике Хрватске и Фрањи Туђману у Сплиту, на врхунцу кампање за локалне изборе, оштећено је камено постоље с дијелом натписа.

Оштећена је велика гранитна коцка на коју ће бронзана скулптура првог хрватског предсједника бити наслоњена, па ће, како су поручили локални политичари, за поправку ангажовати најбоље каменоресце, преносе хрватски медији.

Монтажу споменика високог 2,85 метара, који ће сутра бити свечано откривен, пратили су и аутори рада, новинари и неколико десетина симпатизера ове акције.

Споменик је обишао и градоначелник Сплита Жељко Керум, по чијој ће идеји бити постављен и крст на Марјану, висок десет метара. Керум је најприје хтио да сагради кип Исуса, али му то није успјело.