Ратко Младић: Ја желим да живим и доживим слободу

Соколач, Влазеница, Банја Лука… читао је онај који би, као, требао да одлучује о томе ко је у грађанском рату био у праву. И управо је командовао крај представе. Ја не знам колико ћу трајати – зна онај горе. Ја желим да живим и да доживим слободу. Ја, и овакав какав сам, браним свој народ, […]

петак, 3 јуна, 2011 / 11:43

Соколач, Влазеница, Банја Лука… читао је онај који би, као, требао да одлучује о томе ко је у грађанском рату био у праву. И управо је командовао крај представе.

Ја не знам колико ћу трајати – зна онај горе. Ја желим да живим и да доживим слободу. Ја, и овакав какав сам, браним свој народ, а не Ратка Младића – рекао је генерал, устврдивши да га јако нервира, када га воде под руку, јер је он генерал Ратко Младић – читав свијет зна ко је он.

Једног остарјелог човјека, видно нарушеног здравља, како физичког, тако и менталног; извели су је пред један медијско-естрадни суд, који је ипак одлучио да чита оптужницу истом том човјеку, без обзира што је он рекао да то не жели. И то у скраћеном облику, како би телевизије могле то да сниме и емитују уживо.

Радије бих да ме убије полицајац овдје или у Америци

Овај поднаслов, најбоље описује степен реалитета и свијести који тренутно посједује генерал Младић, који се у току судског поступка неколико пута указао као озбиљнији кандидат за геријатрију, него за судски процес. Но, то уопште није најозбиљнији проблем.

У читању те скраћене верзије оптужнице, генерал Младић лично, оптужен је за оно за шта смо се сви заједно борили од 1992. до 1995. године. Заправо, Ратко Младић се суди зато што је био међу онима који нису желили да се понови геноцид над Србима из Другог свјетског рата и били против унитарне Босне под доминацијом муслимана. У 25 тачака, они који су растурили бившу СФРЈ, јасно су назначили шта им се не допада.

Не допада им се ништа

Да ли је фарса судити само једном од војсковођа у грађанском рату, и то од стране оних који су тај рат и почели? Наравно да јесте. Да ли је правда могућа од руке оних који су активно учествовали у овом рату на супротној страни од оној Ратка Младића? Наравно да није. Да ли је безобразлук бавити се човјеком који је командовао са не више од 200.000 војника у најбољу руку, у односу на оне који командују војним алијансама као што је НАТО и нападају суверене државе без сагласности Савјета безбједности?

Е, то питајте оне који су побијени 1999. у Србији.

Младић се, у току овог мучног појављивања пред кадијама у Хагу, само у једном тренутку насмијао и погладио своју браду надланицом лијеве руке. У тренуцима када је судија Ори читао о томе како су снаге ВРС заробиле преко 200 војника и чланова особља УН и распоредили их по стратешким позицијама у Српској, како би зауставили ваздушне нападе НАТО. Као да се присјетио славних времена, када смо још увијек имали чиме да узвратимо.

Све остало је било, мање или више очекивано. Када на некој од сателтитских канала искључе снимак уживо, видјећете вијести о Еман Ал-Обеиди, која је силована од стране Гадафијевог обезбјеђења… Иначе, депортована је из Катара, и сада ће морати да иде у Бенгази, гдје су смјештене побуњеничке снаге у Либији, лојалне Бриселу и Вашингтону.

И за изазивање рата у Либији ће неко одговарати некад? Хоће, али у пањевима.

Младићу – видимо се за Дан борца.0 КОМЕНТАРА

 1. Duša mi moja puče kada general reče ko je: Ja sam general Ratko Mladić.
  Generale, nije da si naš, ali si najbolji i svaki čestiti Srbin će te voljeti, to znaj.
  Doćiće vrijeme kada će oni koji su te poslali u te haške kazamete ispaštati i patiće onoliko-koliko su srpskim borcima i komadantima stradale glave u tom jebozovnom i selektivnom Tribunalu.
  Svakom Srbinu, generale, ti si moralni i ljudski pobjednik.

 2. Попис становништва у БиХ би потпуно демаскирао Хашки трибунал и намјеру да се Срби представе као монструозан народ, а Бошњаци као жртве. Није проблем кажњавање злочинаца, проблем је креирање историје у црно-бијелој слици. То је основни разлог зашто сам против изручивања мојих сународника Хашком трибуналу. Наравно, поред чињенице да је Хашки трибунал непријатељска страна у протеклом рату. Само будала може свог државника предати у руке непријатељу. Ако некоме треба судити, то је требало учинити у Београду. Јучерашње помињање Либије у хашкој судници је шамар свима у Хагу, и судијама, и тужилаштву. Они који су бацали уранијумске бомбе по српској дјеци и цивилима, који их данас бацају по либијској дјеци, никад неће одговарати за злочине.
  Сила Бога не моли, Бог силу не воли!

  http://www.youtube.com/watch?v=j7hjyiAqFrM

 3. скраћена оптужница?? пих..укратко, криви смо сви ми Срби што смо 1992 узели пушку у руке да одбранимо голе животе!
  Ђенерале, немој бјелосвјетској банди више ништа да говориш, све си им рекао и тако онеспособљен, знају добро шта мислимо о њиховој сили и гранд паради хашког криминала!

  Бог свемогући је једини и најважнији свједок, други ти нико не треба!

 4. zulkedin, 03.06.2011. 23:58:02 [

  Нека вама муслиманима буде једном за свагда јасно, да смо се ми Срби једном за свагда ослободили вас, тог генетско затрованог гена и тог издајничко-поданичког менталитета.
  У Сребреници није било геноцида, него вам се „нане“ обогатише на „“костима својх најмилијих““ Потајно оне данас славе генерала Младића Ратка а ваша је политика да се на неки начин огребете о МЗ и помоћ коју сте добијали до у задње 2. године.
  И ма ли данас игдје већег смрада, нељудскости, мржње, према ономе од чега постадосте и због стида и срама данас нисте нико и ништа.
  ЖИВЕО ГЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ

 5. kubadors, 04.06.2011. 11:27:13 [6777]

  Не могу да вјерујем да је КУБАДОРС прогледао! О грешниче угледа ли то трунку свјетла твоја душа? Ослободили се коначно окова референдумског вожда? Ајде још научи Господу се помолити и бићеш спашен, тј. немој те комунистичкиче поздраве ЖИВЕО, реци по народски БОГ ТИ ПОМОГАО ГЕНЕРАЛЕ!

  Без Бога живот је БЉУТАВ 🙂

 6. @NOIR
  u prijedoru , pod kozarom je bio strašan genocid 41. ustaše muslimanske i hrvatske su pobile i u jasenovac odvele stotine hiljada kozarčana.Kozarska dubica nikada nije postigla broj stanovnika joji je imala prije drugog svjetskog rata.
  E, i sada bi to bilo isto da nije bilo VRS i našega đenerala.Sve bi nas pobili sinovi i unuci tadašnjih ustaša.Pod kozarom ne bi bilo srba kao što ih nema ni u s. mostu, bihaću, ključu, zenici, banovićima , sarajevu, vakufu, kupresu, livnu, tuzli…
  Neka našega mladića, i zatvor je za jljude.I biljana je bila pa došla, i mendela je bio 25 godina.
  I isusa su razapeli antihristi pa živi dok je vijeka i svijeta.I đeneral će živjeti u nama i sa nama dok ijedno srpsko srce kuca.
  Žao im je što nas nisu u pd očistili.Bilo je ili, ili.Ko će koga. 30, aprila 92. su napale ustaše prijedor i dobile što su tražile.
  POZDRAV I VJEČNO HVALA NAŠE ĐENERALU ŠTO NAM DONESE SLOBODU U NAŠU RS !!!!!!!!

 7. Супер је генерал. Мислим да је уложио велики напор јуче. Види се да је болестан и да прича породице Младић и адвоката Шаљића није била тактика. Зашто су Вукчевић и екипа имали потребу да то претварају у тактику… Још један у низу доказа да су ти типови одавно престали да буду тужиоци и постали неко ко је врло умијешан, приватно, у цијелу причу. Некако се морало оправдати најављено испијање вина. Чуће се!

  Попис становништва, са оним проблематичним чланом, да се пристало на то, би нас уништио. Не бисмо добили стварне податке јер би Бошњаци у РС, по директиви власти из СА, масовно бојкотовали попис. То је била замка. Поменути члан им гарантује и даље партиципацију у власти, овамо би бојкотовали причу и ми бисмо имали поприличних проблема. Њима стварни попис, без тог члана, никако не би одговарао јер би показао да је оно што су радили ових 20- ак година била представа за међународну и регионалну јавност.

  И данас се та представа наставља. Довољно је видјети реакцију „мајки Сребренице“ и сада већ чувену реченуцу „како је било“, након говора једне од њих. Мајке које су изгубиле дјецу се не понашају тако. То знам по својој баки. Њена реакција је неупоредиво другачија. Никада нисам чула ни једну ружну ријеч од ње ни против муслимана ни против Хрвата. Такође сам имала прилику да упознам жену која је изгубила три сина, није више међу живима, али њене реакције су потпуно другачије од реакција поменутих. „Касапин“ је посебна прича. Нико није искасапљен. Они који су жртве имали су ране од метака, не од хладног оружја и то је јасно из свих вјештачења и у Хагу и пред „Судом“ БиХ!

  Ово је наша историјска и људска шанса које очигледно нисмо свјесни, а којој треба приступити максимално озбиљно! Надам се да ће власти у РС коначно почети да се озбиљно понашају по овом питању!

 8. buddha, 04.06.2011. 12:36:35
  Са генералом Младићем сам се упознао још у јануару 93.године.Тад ми је пришао и пружио руку, чувши од мојих сабораца какав сам борац.
  Сјећам се да ми је тад био најсретнији моменат у рату у разговору са командантом у једном ми тренутку рече, „ошишај се јуначино“ иамо сам дугу косу, по узору на дједа.
  У низ наврата смо били заједно,никад нећу заборавити ону прву послератну зиму било је то 96. године друга половина јануара на Јахорини кад сам са јединицом из ЦВШ „Рајко Балаћ“ били на скијању. Тад сам му пришао и рекао команданте да ли ме се сјећате, „да како да не видиш колико си ми љепши без косе“ смијех наравно..
  Фотографије које сам тада добио од фотографа из јединице су ми данас светиња, и најдража успомена на вољеног командата ђенерала Ратка Младића
  Овде нема мјеста оваквом твом коментару што си горе написао.
  40-сет ми је година крштен сам још давне 71. када сам имао само 1 мјесеци, Богу се молим јер потичем из старе Српске патријахалне породице којој је вјера и крсна слава на првом мјесту, волим своје да би туђе могао поштовати.
  Генерала Момира Талића сам упознао у јесен 95. године када је дошао на дио који се зове Надпоље то је оним путом кад се иде из Јајца короз кланац Бравице, поред силоса, ето видиш, прошле године је добио бисту управо у својој родној Пискавици гдје је и сахрањен ат то управо уради „“референдумски вожд“ како називаш данашњег предсједника..

  Нека нам ђенерал Ратко Младић буде водиља кроз будућност..

 9. Tako je, trebali smo dozvoliti da nas pomlate i gotovo, a ovako smo krivi jer oni se izlazu skupim i teskim procesima koje moraju sprovesti. Da nas je pobilo 92 sada ovoga ne bi bilo. Predlazem kao popravni, da sami svoje porodice pobijemo pa potom pucamo sebi u glavu ili se bacimo sa kakve litice, kako bi vec jednom usrecili bjelosvjetsku i domacu bagru…

 10. kubadors, 04.06.2011. 20:22:25

  Док је нама Младић водиља и синоним јунаштва, „референдумски“ је муљао шлепере Ронхила. Ону бисту Талића што је пред изборе поставио и онако неискрено љубио, и не обиђе од оног дана. Али полако, не брине мене више Миле, видјело се све на скупу, а и оних срамотних 100 ‘иљада марака само су показали да је он обичан лажов, мали човјек, без карактера, морала, чојства и јунаштва. Не може Миле еволуирати даље од пуњења паприка водом и шверца Ронхила.

 11. bake, 04.06.2011. 23:22:16 [
  Дао нам је Републику Српску, а шта је теби оставио Илија пардон Алија Изметбеговић, муслимане, бошњо, босанац, птурицо.
  Оставио је оних 23% и то је све. Окрени се око себе, оставио ти је мртвију који само данс ви у “ педерацији“ осим наравно Хрвата волите и зовете је БиХ.

 12. @kubadors , crkni i ti gade , zajedno sa svojim ratkom , dao ti je rs , tu genocidnu tvorevinu i blento jedan na tome ćeš i ostat za vjeke vjekova i qraca i palaca , ako misliš da ćeš nešto drugo ostvarit….Pa i ja sam bio 3,6 godina u ratu i opet ću zbog takvih papaka ako treba jerbo valja se branit.Ti , što se prije navikneš živjet u BiH to bolje za tebe i tvoje sunarodnjake jer druge vam nema .Živjet u državi rs , ma daj , to nema ni u crtanom filmu a ti to nećeš doživjet nikad a možda ni tad …i neću ti reć, pederu jedan, već po evropski gay-u jedan….

 13. zulkedin, 05.06.2011. 00:01:51

  Пати бејбе, пати!

  У Српској се лијепо живи, није да имамо нешто пуно али има довољно. Још кад оном пијачару лакташком одузмемо играчку власт, па полако напријед у развој економије… А Бого мој, за 5-10 година назире се и слобода из ових босанских окова. Теби, вама муслиманима неће преостати ништа већ да молиш за аутономију, даћемо ми то вама немој да се бринеш, нису Срби злопамтила. Додуше мораћете једно 6000 оних нишана у Сребреници уклонити, није лијепо лагати на МРТВЕ, нека остане тачан број (око 2000)и њима ћемо да посветимо велики споменик на ком ће писати ћирилицом и енглеским алфабетом, великим словима: ЖРТВАМА ПОМАНИТАЛОГ ИСЛАМСКОГ ФУНДАМЕНТАЛИЗМА, а прекопута тог споменика још већа биста генерала Младића! 🙂

 14. zulkedin, 05.06.2011. 00:01:51 [6

  „“što se prije navikneš živjet u BiH to bolje za tebe i tvoje sunarodnjake jer druge vam nema““

  Ако ти се промјенила генетска слика и тако постаде одпад словена, не могу вјероват да вам и са мозговима нешто није у реду.

 15. zulkedin, 05.06.2011. 00:01:51
  Ko je koga zaslijepio i zajebo’,vidjet ce se.
  Cini se da “svijetla Evropa“prica jedno,radi drugo a misli trece,sto se opet reflektuje na sve ove aktove,prozimajuci jedno drugo.
  Ta vasa “svijetla Evropa“,kad sagledamo realno,napucavala je onog ludjaka Izmetbegovica,koji je (ako opet realno sagledamo)upropastio BiH u svojoj sustini.
  Zemlja u kojoj su tri naroda opstojala i opstajala kroz istoriju,je ostavljena i odbacena od strane onih,koji su ,cini mi se doprinjeli svemu ,samo ne dobrobiti iste.
  Izmetbegovic i klika je djelovala,tacno onako ,kako su zahtijevali inostrani sufleri,sto je uzrokovalo nakrvaviji sukob u ovoj “proklatoj avliji“od kada se zna za nju,te je cetiri pune godine je trajalo poluorganizovano i organizovano deportovanje Muslimana u zapadnu Evropu i Svedsku.Vodjstva Muslimanske i srpske strane su bili puki ,neposredni izvrsioci volje zapada.
  Ta ista Evropa je sa jedne strane potpucavala Muslimansko zlocinacko rukovodstvo,ocito obecavajuci im amnestiju za ovo zlodjelo dok je sa druge strane kurtoazno osudjivala Srpsku stranu,koja je bila vojno nadmocna,pripremajuci nevidjenom medijskom kampanjom(i nicim vise)ovo sto se sada desava.A to je “pranje ruku“od zlodjela(treba napraviti ideolosko ispiranje mozga i nekog i osuditi zar ne?)St aje jos ucinila “slavna Evropa“?
  Da se ne zaboravi;stavili su embargo na naoruzanje istom tom rukovodstvu.Mnogi iz Muslimanskog rukovodstva su zabezeknuto prokomentarisali ovaj manevar!?!?
  I,kao epilog,kad je doslo vrijeme da se krene sa jos jednim spektaklom holivudskog scenarija,nazvane po vremenskim nepogodama,tad,nakon spektakla nastupi Dejton an veselje svihonih koji su gubili zdravlje po rovovima sirom ove “avlije;;
  .Neko je iz naftalina izvadio mapu(pripremljenu ko zna kad)i donio…..inostrane trupe,koje su se bez borbe domogle strateskih pozicija u nekom,malo vecem planu.
  Ali avaj,sta se to dogodi?Kakvog Kvazimoda smo mi to dobili?
  Svi su dobili ono sto su trazili i niko nije dobio nista.
  Genijalno rjesenje.Svi su dobili moralnu satisfakciju a loncic je ostavljen sa strane da krcka,pa kad nekom bude potrebno,zagrabice,koji tanjircic iz loncica strucno zvani “dobrovoljni protektorat“.
  Odoh ja malo predaleko,nego da se malo vratim na samu sustinu i rezultate svega toga.
  Nepozeljni “Islamski element“(koji je nekako “preblizu“ te svijetle tvorevine)je podijeljen u nekoliko “kvazidrzavica“a u samoj BiH sveden na potez;,Tuzla,Zenica-Sarajevo,koji je jos iskomadan mini celijama,zvane kantoni.Stanovnistvo se jos vise iseljava poslije samog sukoba ,dok u isto vrijeme “obecane zemlje“neobicno rado otvaraju vrata Islamskom stanovnistvu,koje ce se “utopiti i pretopiti“u zemljama zap.Evrope,ako i nekih malo daljih,poput Novog Zelanda i Australije…

 16. @jahac
  „Ko je koga zaslijepio i zajebo’,vidjet ce se.“

  Pa drug nije ovo 95ta pa da se tek utvrdjuje sta je bilo. Vec je utvrdjeno i presudjeno u 90% slucaja teških zločina udruženog zločinačkog poduhvata. Zna se i broj žrtava i to iz više izvora koji se ne slažu u +/- par hiljada…..

  @kubadoros

  Procitaj malo geneticka istrazivanja i vidjeces da bosanci (bez obzira na nacionalnu priapdnost) imaju od zavisnosti od posmatranog gena, 15-50% zajednicki gen koji se ne moze izbrisati!

  Tvoja tvrdnja da si ti svoj genom ocistio ubijajuci i protjerivajuci ljude je glupost koju ni nacisti nisu govorili kad su provodili ciscenje svog arijevskog naroda od „nizih“ naroda!

  Ako je neko drugacije vjere ne znaci da je i genom promijenio. Prvo procitaj nesto o definici gena jer se vema prosipas.

  Ispada po tebi da je Muhamed Ali promijenio genom!

 17. rixadu, 05.06.2011. 10:53:21
  Nista jos nije utvrdjeno,osim u vasim glavicama.Jos su mnogi zlocinci na slobodi na slobodi.(Srbi znaju koji)

  Znas li da su ti isti geni zastupljeni na velikoj vecini teritorija i Hrvatske i Srbije?
  Jedine izrazenije razlicitosti su pronadjene kod Slovenaca,Zagoraca,Podravaca i u Sjevernoj Srbiji.(Slavenski uticaj).
  Sta ti to govori Srbine islamske vjeroispovjesti?

  Mislim da je kubadors mislio vise metaforicki na mentalnu degeneraciju.

 18. @jahac

  kad kazes nase glavice onda mislis na citav svijet jer jedini zlocinac koji je na slobodi je Goran Hadzic!

  Inace sam imao prliku slusati profesora Marjanovica koji se i bavi tim istrazivanjem. na osnovu mutacije gena Y dosao je do podatka da je star oko 20 000 godina ( ta mutacija je proucavana na tlu BiH i Hrvatske sa prof Primorcem).

  Znaci da ljudi ovdje zive jako dugo, datiraju jos i iz zadnjeg ledenog doba…. Puno prije slavena….. Sad jedino ako i tad nisu bili Srbi:)

  „Sta ti to govori Srbine islamske vjeroispovjesti?“

  Kad je prezentirao na jednom predavanju nasim parlamentarcima svoja istrazivanja (cisto jer je trazio finansijsku podrsku) neki ovdasnji nacionalisti, srbski hrvatski…. su ga pitali da li je moguce na osnovu genetickog istrazivanja utvrdtiti ko potice od Srbina a ko od Hrvata a ko od bosnjana…. sjecam se njegovog odgovora: ja fino elokventno objasnjavam ljudima kako je to nemoguce bla bla a u glavi kontam koji su ovo moroni od ljudi (za nase politicare).

  Ako ikad budes i prilici a to lako mozes i postici ako posaljes mail dr Marjanovicu i on ce ti potvrdtiti ovo sve sto sam ti reako. Inace veoma zanimljiv lik…..

  Tako da se ne bi izletio sa zakljucivanjem da smo mi svi Srbi:) ili neki Hrvatski nacionalista da smo mi hrvatsko cvijece:).. cuvaj se da ne ipsadnes moron jer je rijec o naucniku a ne o nacionalisti koji ce nesto tako falsificirati. Nije ti to Dobrica Cosic pa da podrzava i njeguje laz kao vasu najvecu vrlinu

 19. Ђес’ Реџо јебо те миш из све снаге! Видим ни данас ниси узео пилулице, цццц нећеш ти далеко догурати. Фино пише црвена ујутро да Мурат мирно спава, плава поподне да Алија не пише исламске деклерације а бијела навече да Реџо може спавати.

 20. rixadu, 05.06.2011. 11:18:02
  I…?
  Nesto si htio da kazes?
  Kao prvo,raspitaj se malo o Hadzicu pa pricaj.Toplo bih preporucio ustaskog bezbjednjaka Josipa Boljkovca.
  E sad da se vratimo “egzaktnim naukama“,gdje ti ,sudeci po tvojemu pisanju briljiras.
  Kazes ledeno doba?Cini mi se da ti citas Osmanagica puno vise negoli bilo kojeg drugog “geneticara“.B-)
  Elem,koju bi ti alternativu preporucio?Bosnjaci?B-)
  Da,da,citao sam u “alternativnoj povijesti“,da Srbi nisu nikad ni postojali.To je samo ruzni velikosrpski san,koji sanjaju oni koji su primili Islam.
  Inace nekada je ovim podrucjem krstario Musliman,“lovac na mamute“ a prve dzamije su bile napravljene od mamutovih kostiju.Klanjanje je se vrsilo slicno kao i danas,samo je odjeca bila malo oskudnija i higijena na malo nizem nivou pa nije bilo preporucljivo biti u biti u neposrednoj blizini onoga ispred sto klanja.
  A onaj polozaj rukama,sto pogresno ljudi tumace,kao citanje knjige je u stvari sjecanje na period kad su ti “mamutovci“ drzali i glodali butnu kost sabljastog tigra.E moj rixi….
  Ah da,ta povijest takodje govori i o tome,kako je Muhamed u stvari dosao u Bosnu i tamo je naucio nesto o Islamu…
  Vidis,slabo vam nesto ide ta “povijest“.
  Pa vi ne znate cak ni istorijat smaog Islama,jer da ga znate,bili bi svjesni cinjenice da je prorok Muhammed u sedmom vijeku bio skolovan kao dijete u Konstantinopolu,gdje je bio ocaran pravoslavljem ili Hriscanstvom u to doba jer se zapadni sizmatici nijesu jos otcijepili okupljeni oko sotone u Rimu,koji je bio preplavljen Vandalima.
  E moj rixi…

 21. E moj Jahac

  ljudi koji se bave genetickim porijeklom BiH ne mogu reci ko je koje vjere bio jer to gen ne pokazuje i samo laik moze tako nesto zakljuciti da ne uoptrijebim neku goru rijec…

  istrazivanje u kojem je učestvovao (a i dalje učestvuje Dr Marjanovic) je pokazalo da stanovnistvo BiH (odnosno njen muski dio jer spolni hromozm y koji je omogucio ta istrazivanja i odredjivanje starosti njene mutacije) ima marker star 22 000 godina. TAD JE U EVROPI TRAJALO ZADNJE LEDENO DOBA!!!!!

  Ta istrazivanja su obuhvatila uzorak u bosanskoj populaciji (Srbi, Hrvati, Bosnjaci). Rezultati su bili da stnovnistvo BiH ima najveci procenat tog markera! Zakljuci toga su nevjerovatni i tebi nepojmiljivi pa necu iznositi zakljucke tog istrazivanja.

  Isto tako istrazivanja genetickog prijekla su pokazala;

  da je 34,3 odsto Hrvata slavenskog porijekla(haplotip R1a), 25 odsto Bosanaca su slavenskog porijekla a 12 odsto Hercegovaca, dok je samo 15,93 odsto Srba slavenskog porijekla (što obara u potpunosti srpski mit o njihovim slavenskim korijenima i bratstvu sa Rusima).
  Procenat muškaraca koji pripadaju anatolskom (turskom) porijeklu je sljedeći: 1,4 odsto Hercegovaca, 1,9 odsto Hrvata a osam odsto Srba je anatolskog (turskog) porijekla. Ostalih 7,08 odsto Srba nose haplotip K (hunsko-turski).

  Nauka vam redovno obara mitove!

 22. Vrlo lako mozes i doci do Dr Marjanovica u Sarajevu na istitutu za forenziku pa ako te zanima ono sto nauka kaze. Danas je aktuelno forenzicko istrazivanje porijekla Bosanske kraljevske loze ali o detaljima Dr Marjanovic nije htio govoriti mada je rekao da ima jako zanimljivih otkrica ali ce sacekati zavrsetak naucnoistrazivackog rada kako bi saopstio rezultate.

  Bas me zanima kako ce onaj daragh poluditi kad vidi da je nauka pokazala da je 8% danasnjih Srba anatolskog porjekla:)

 23. rixadu, 05.06.2011. 13:42:10 [

  Нисам заиста мислио да се упуштам у све ово јер је теби лакше метар у дупе него цент у главу.
  Али кад сам прочитао ово па то је толика глупост да се није могло оставит без одговора.
  Па зар ти заиста мислиш да ће ти ово неко повјеровати, чуј 25% „““босанаца““ и 12% „“херцеговаца““
  Колико је од ових босанаца и херцеговаца Срба хахахахахахахахахахахахахахахахахаах.

  Требао си да кажеш и 10% посаваца, 9% сембераца и 11% краишника

  „“““25 odsto Bosanaca su slavenskog porijekla a 12 odsto Hercegovaca, dok je samo 15,93 odsto Srba slavenskog porijekla (što obara u potpunosti srpski mit o njihovim slavenskim korijenima i bratstvu sa Rusima).“““““

  „“““Nauka vam redovno obara mitove!“““

  Најзамршенији људи на свијету.
  Ни са ким историја није направила такву шалу као са нама.
  До јуче смо били оно што данас хоћемо да заборавимо.
  Али нисмо постали ни нешто друго.
  Стали смо на пола пута, забезекнути.
  Не можемо више никуд.
  Отргнути смо, а нисмо прихваћени.
  Као рукавац што га је бујица одвојила од мајке ријеке, и нема више ни тока ни ушћа, сувише мален да буде језеро, сувише велик да га земља упије.
  С нејасним осјећањем стида због поријекла, и кривице због отпадништва, нећемо да гледамо уназад, а немамо куд да гледамо у напријед, зато задржавамо вријеме, у страху од ма каквог ријешења.
  Презиру нас и браћа и дошљаци, а ми се бранимо поносом и мрзњом.
  Хтјели смо да се сачувамо а тако смо се изгубили, да више не знамо ни шта смо.
  Несрећа је што смо завољели ову своју мртвају и нећемо из ње.
  А све се плаћа па и ова љубав.

  Е тако је некад писао Меша Селимовић,(Херцеговац) изданак Вујовића од Билеће

 24. @kubudaros

  Ja nemam namjeru ubjedjivati nekog u ove rezultate istrazivanja jer nije rijec o predizbornoj kampanji nego o naucno istrazivackom radu.

  Rijec je Dr Damiru Marjanovicu radi na institutu za geneticko inzinjerstvo.

  Inace nesto u cemu smo najpriznatiji strucnjaci to je DNK identifikacija jer smo na zalost imali puno materijala za istrazivanje nestalih osoba i napredovanje u tom podrucju pa su nasi strucnjaci isli ( i idu) usavrsavati metode pomoci diljem svijeta u identifikaciji zrtava masovnih nesreca ukljucujuci onaj uragan koji je poharao New Orealns u SAD! Rade i na identifikaciji masovnih grobnica iz Drugog sv rata na podrucju Finske a radili su i u Sloveniji.

  Napomena njhovo istrazivanje nije bilo u cilju utvrditi koja ideolgija je ovdje u krivu ili u pravu vec samo su istrazivali gentsko porijeklo na osnovu Y hromoza u podrucju BiH

 25. rixadu, 05.06.2011. 14:49:35 [

  Ма шта ми написа, Дамир МАРЈАНОВИЋ, ко би то помислио.
  Генетичко инжињерство, да ли то само бошњаци раде у БиХ или ту има и других.
  Не спорим да си именованог извукао из нафталина, али један од напознатијих генетичара у Европи па и у свијету је Проф.Др. Миодраг Стојановић.
  Али ето истраживања која се спроводе у Сарајеву су релевантна и свијет их прихвата, као рецимо да су бошњаци мало старији од амеба, босанци су народ, херцеговци такође.
  Није ово тема али ето.
  Смијешан ти је текст написан горе,
  „“““usavrsavati metode pomoci diljem svijeta u identifikaciji zrtava masovnih nesreca ukljucujuci onaj uragan koji je poharao New Orealns u SAD“““

  Боже да ли се ишта од вас нафураних може прочитаи и нешто нормално.
  Па већина вас и не вјерује у то што пише..

 26. B-)B-)B-)
  Odakle je taj Marjanovic?Ustasa 100%,mislim genetski.B-)
  Znas li ti rixi,koliko su stare te tvrdnje?
  I ko ih je prvo lansirao?
  Vidis prvi koji su tvrdili da su ni manje ni vise Vikinskog porijekla su Hrvati i to u vrijeme NDH.B-)
  SVe je zapocelo “genetskim teoretisanjem“Ivom Pilarem i Ante Starcevicem,kojeg je NDH zdusno prihvatila,kao glavnog “teoreticara“B-)
  Nisi rixi smislio nista novo,sve su ujke davno napisaleB-)
  Tursko porijeklo Srba,vikinsko porijeklo Hrvata i “njihovog cvijeca“,sve u cilju prezentacije takvog stiva Nijemcima da se Srbi predstave kao “necista rasa“,koja je vijekovima (zamisli)svapski nerpijatelj;)
  Cudi me rixi da se ti kao demokrata i miroljubivi “komsija“ interesujes za slicne stvari koje su nedvojbeno vezane za fasizam
  B-)B-)

 27. @kubadors

  Nisam ni sumnjao da ces dovoditi u pitanje vjerodostojnost istrazivanja koja sam naveo.

  Dovoljno je reci da je Dr Marjanovic sa svojim timom zaduzen za DNK identifikaciju diljem svijeta ukljucujuci SAD i uragan Katrina, masovne grobnice iz Drugog Sv rata ukljucujuci nedavne iz Slovenije i Skandinavije te brojne materijale diljem svijeta od Chilea, Kolumbije, Afrike dovoljno govori koliko se u svijetu cijeni kao strucnjak!

  Da si imalo objektivan onda bi bar sacekao nekog slice struke koji ce negirati ili diskreditirati njegov rad.

  Sama cinjenica o trazenosti njegovih djelatnosti dovoljno govori koliko su njegova istrazivanja vjerodostojna a sam forenzicki istitut u Sarajevu spada u red visoko rangiranih u svijetu i i predsrtavlja jednu od rijetkih oblasti iz koje mozemo druge uciti!

 28. Njaznacajnija djela;
  “An Attempt to Orient the Croatian People Even Before the War Ends“
  “Politički zemljopis hrvatskih zemalja.“
  “Immer Wieder Serbien (Serbia Again and Again), “
  “Die sudslavische Frage und der Weltkrieg. Ubersichtliche Darstellung des Gesamt “(ovdje je briljirao,ukazujuci da su“pogodi“ glavni problem Balkana)

 29. @jahac

  Vidis drug ovdje nije rijec o tvrdnjama vec o rezultatima naucnoistrazivackog rada nesto sto je sigurno vrijednije od tvojih pjesmica, mitova i legendi iz kojih crpis svoj stav. Do sad su uvijek legende padale pred naukom, Nije ni cudo sto je to i ovdje slucaj.

  Covjek se bar pozabavio pitanjem porijekla covjeka koji danas zivi na tlu BiH.

  Navedi mi ko se jos bavio tim pitanjem ovdje (naravno osim u pjesmicama, legendima i mitovima kako smo mi svi Srbi ovdje….)?

 30. rixadu, 05.06.2011. 16:16:58
  Pa tvoj cukun-cukundjed,ko drugi?
  Pa ko je gradio onolike crkve i manastire po BiH?
  Malko su stariji od dzamija.
  Mozda neka iscezla civilizacija?
  Vidis,mozda Osmanagic zna,treba njega pitati.I on je jedan veoma ozbiljan naucnik.:D
  Kako se toga rpije nismo sjetili,sad nebi ovoliko lupali glave:-o

 31. @jahac
  „SVe je zapocelo “genetskim teoretisanjem“Ivom Pilarem i Ante Starcevicem,kojeg je NDH zdusno prihvatila,kao glavnog “teoreticara““

  Jesi ti svjestan da danasnja istrazivanja koja se provde u genetici ispitivanjem starosti odredjenih gena odnosno njihovih mutacija spada u red najnovijih istrazivanja i nesto prije samo 20 godina nije se moglo ni zamisliti jer poznavanje i razvoj genetike nije tada takvo nesto dopustao.

  Ovdje vise nije rijec o teorijama nego o naucnim dokazima!

  radovi u kojim je doticni Dr marjanovic ucestvovao mozete naci u na PuBMedu a mnogi koji se bave medicniskom strukom znaju da se na PubMedu mogu naci i nalaze podaci za EBM tako da ne bih dalje o vjerodostojnosti naucnoistrazivackih radova u kojim je ucestvovao pomenuti Dr Damir Marjanovic

 32. @jahac

  obzirom da u zadnjme postu koristis rijec „cukun-deda“ moram ti reci da je rijec o turcizmu. e sad ja sam mislio da si poturcen dolaskom turaka ali na osnovu genetickog materijala i nalaza markera anadolskog prijekla u 8% ispitanih Srba mozda se ta rijec utemeljila u tvom rijecniku mnogo prije:)

  Doduse gentika potvrdjuje da ti imas vise zuajednickih genetickih markera sa drugim narodima u BiH nego sa Srbijom tako da ti ne spadas u anadloce:)

  Salim se, meni nije bitno od koga potices, bitnije mi je ko si ti i kako djelujes te koliko si obrazovan.

  Ako si dovoljno obrazovan zakljucices da svi nasi preci o kojim pricamo, prije par hiljada godina bili primitivci koji su znali samo za sjekiru i paliju!

  Osim ako nisi jos indoktirniran da potices od nekih Srba koji su bili profinjeni i civiliziraniji u odnosu da druge u tom periodu. Ko zna mozda si ti ucen da Srbi poticu od Srba odnosno da su prije danasnjih Srba bili Srbi od kojih je sve poteklo….:)

 33. @jahac

  ahahahahahahahahahaha

  Pa tu si u pravu. Zato sluzi nauka da raskrinka lazi.

  nauka sluzi da rusi mitove i lazi. Tako je bilo i kad su poceli govoriti da je zemlja okrugla, da je zemlja manja od Sunca…..

  E moj drug ono sto se nalazi na PuBMed i sluzi za EBM je istina i dokaz! A iza tvojim mitova stoje samo pjesmice i legende….
  E sad sto nauka kaze drugacije od tvojih mitova tu ti ja ne mogu pomoci, jedino pokusati dokazati zabludu tvoju……..

 34. rixadu, 05.06.2011. 17:14:21
  Njavise volim kad pobijas sam sebe.Tvrdis da nisi Srbin,pa dokazujes da su Srbi i Muslimani iste ili slicne krviB-)
  Sto je jos bitnije(i meni draze)potrpa i Hrvate sa nama.
  rixi,proanaliziraj malo sam sebe i svoje stavove.
  Kazes nisi fasista a cackas po genimaB-)
  Poslije si utvrdio da su Muslimani nastali od Srba(naucno),pa opet pobijas da si SrbinB-)

  A sad,slag na tortu,ukrascu Kubadorsu ovaj Mesin citat;B-)

  “Најзамршенији људи на свијету.
  Ни са ким историја није направила такву шалу као са нама.
  До јуче смо били оно што данас хоћемо да заборавимо.
  Али нисмо постали ни нешто друго.
  Стали смо на пола пута, забезекнути.
  Не можемо више никуд.
  Отргнути смо, а нисмо прихваћени.
  Као рукавац што га је бујица одвојила од мајке ријеке, и нема више ни тока ни ушћа, сувише мален да буде језеро, сувише велик да га земља упије.
  С нејасним осјећањем стида због поријекла, и кривице због отпадништва, нећемо да гледамо уназад, а немамо куд да гледамо у напријед, зато задржавамо вријеме, у страху од ма каквог ријешења.
  Презиру нас и браћа и дошљаци, а ми се бранимо поносом и мрзњом.
  Хтјели смо да се сачувамо а тако смо се изгубили, да више не знамо ни шта смо.
  Несрећа је што смо завољели ову своју мртвају и нећемо из ње.
  А све се плаћа па и ова љубав.“

 35. „….da više ne znamo ni šta smo…“
  , stvarno ne znaju ni šta su , ni ko su, ni kojim jezikom govore, ni kojem se bogu mole.Nestalni, nepouzdani, prevrtljivi.Mijenjaju kao kameleoni vjeru, običaje, stide se svojih imena.Nema više imena fatima , emina, …Sada elvis, anis, danis, analis.
  Odbacili i svoje dimije i šamije.Sada se oblače i zamotavaju kao arakinje.
  U mom kraju su muslimani govorili ikavski:mliko dite svit…
  I toga se stide.Dalmatinci se ponose svojom ikavštinom, a muslimani sada govore :povijest, općina, … uzimaju hrvatski jezik.
  Okreću se kao listić na vjetru.
  Meša i Andrić su ih skenirali.

 36. država i jeste samo na papiru, papirna država.I to napravljena od toaletnog papira.Bilo dosta u bih fabrika papira, u prijedoru, incel u BL, u drvaru ….Hrišćani ga i koriste za tu namjenu.
  I zato država ide sa papirom u Wc .Na nečiju radost, a na nečiju žalost.Uvijek polarizovano, kao što i jeste u papirnim , wc državama.

 37. @jahac

  „Njavise volim kad pobijas sam sebe.Tvrdis da nisi Srbin,pa dokazujes da su Srbi i Muslimani iste ili slicne krvi
  Sto je jos bitnije(i meni draze)potrpa i Hrvate sa nama.
  rixi,proanaliziraj malo sam sebe i svoje stavove.
  Kazes nisi fasista a cackas po genima
  Poslije si utvrdio da su Muslimani nastali od Srba(naucno),pa opet pobijas da si Srbin“

  Ovaj tvoj stav sto si ga iznio moze vjerovati samo onaj ko je ucen da su zapravo ljudi prije 20 000 godina postali od SRBA!

  Ja znam da ti je mitologija tzv „svi su ovdje Srbi“ oprala mozak ali toliko aaaaa nisam ni sam vjerovao:)

  Kako god nauka je rekla jedno, to jedno je jako drugacije od onog sto pti tvrdis. Nauka je i rekla da ti i Srbi tj oni pravi Srbi osim vjere i nemate puno toga zajednickog. tj pravi Srbi vise imaju zajendickog geneticki sa Anladolcima nego sa tobom:)

  Sto bi rekao narod NAUKA DOKAZALA A LJUDI NE VJERUJU!

  E to vrijedi na tebe moj Jahacu:)

 38. rixadu, 06.06.2011. 00:20:39
  Koliko poznata nauka zna ,Srbi su zivjeli upravo u dijelovima Anadolije o kojoj ti pricas,sjeverna Anadolija,Balkan i Crnomorske obale Ukrajine.
  Dobro je poznat taj tzv.“Crnomorski kontinuitet“
  Nista nisi novo rekao,kao ni genetika ukoliko se dokaze tako nesto,to ce biti potvrda samo onog sto vec znamo a to je da je staro Srpsko carstvo u obuhvatalo Crno more i izlazilo na Jadran.Time nisu obuhvaceni bili dijelovi Grcke juzno od Soluna i dio Transilvanije koja se granici sa Madjarskom.
  Stara Grcka kultura je nastala na temeljima Crnomorske,(to bi trebao znati jos u 6-om razredu osnovne skole,da su Hiperborejci donijeli novi stil gradjevinarstva,te je Jonski,Dorski i Korintski stil u sustini blijeda slika,katakombi koje postoje i dan danas u Bugarskoj i dijelovima Rumunije.
  Knjigu u sake i uci ono sto te ciljno nije ucila UDBA,Vatikan i svabe.Nauci sta je to zajednicko Srpskom i Jermenskom jeziku,istorijat Gruzije,Osetije i Zakavkazja uopste,saznaj ko su Sarmatska plemena i sta je nauka pokazala u vezi njih i na kraju spoznaj Trackog boga Sabaziosa i njegove veze sa Hetitsko Frizanskom bogovima.
  E kad to savladas,onda mi javi kada,kako i na koji nacin je jedan dio Slavena dosao na sjeverni dio Balkanskog poluostrva,kako su Njemacki Serbi dobili ime i ko su Bojki?
  Tek tada ce ti neke stvari mozda biti malo jasnije.
  Vama treba genetika da utvrdi ono sto Srbi vec znaju,vidis kako je gadno kad zaboravis ko si i sta si.
  Lakse vam je metar u guzicu,nego cantimetar u glavuB-)

 39. skrivao se?
  Skriva se neko po planinama, po zabačenim selima…
  Naš đeneral bio u bg kada god je to htio, bio na liječenju u klinici, sastajao se s kim je htio, i svi zvaničnici i srbije , i šire znali gdje je.
  I Isusa su razapeli antihristi, i likovali kao što danas likuju isti oni koji su izbacili iz SA Mešu, Skendera, …,koji su ubili Valtera , a sada se njima kite, ali oni žive i živjeće dok je svijeta i vijeka.
  Živio junak Mladić!
  I svjetski stadioni za vrijeme međunarodnih fudbalskih utakmica diče se njegovim junaštvom i djelom.

 40. Шта се ова турска гамад ускопиздила, ало.. ево ја признајем једну кривицу Ђенерала, кажете побио вам је у Сребреници (свега 5%) од оног што сте ви сами тврдили да се тад налази у енклави око 80 хиљада избјеглих и домаћих балија, мало је то!! мало је…требало је ту много више побити!

  Сваки убијени балија је имао на души минимум по једног убијеног Србина, сваки убијени сребренички балија је имао крваве руке до лаката, по очима на снимцима се види да су тешки крволоци!
  Ако је Ђенерал ослобађао нама наш град Сребреницу, природно је право да балије буду убијене у њему, ви нисте ништа ослобођали, а побили сте 3600 сребреничких Срба…а колико би побили да сте којим случајем ви ослобађали ту Сребреницу!?
  Паметном доста!

 41. rixadu,

  е јеси видио, колико је боље бити нациста, него они мученици сребренички Срби што их побише ни криве ни дужне, без трунке стида, срама или кајања..сваког његова освета негдје чека!

 42. Ja sam imao priliku ubijati i osvetiti se za Srspke zlocine ali tom pricom da je bolje ubiti nego biti ubijen nisam krenuo i hvala Bogu niko od mojih suboraca jer da jesmo sad bi i mi pravdali se pred svijetom na jedan takav nacin koji nigdje ne moze proci.

  „da nismo mi njih ubili oni bi nas“

  Svako ko odlozi oruzje je zarobljenik a ubijanje zarboljenika je ratni zlocin!

  Nisam ubijao zarobljenike, nisam cinio ratni zlocin, ne trazi me niejdan sud a kao sto vidis NISAM UBIJEN!

 43. zulkedin, 06.06.2011. 15:49:05

  دماغك غير قادر على فهم أننا ننتمي إلى الله
  قطيع من الله
  يصبح الذئب لسبب
  أي شخص لديه عمل مع الفاتيكان
  وشارك في مذبحة الأرثوذكسية
  كان لا بد من معاقبتهم
  الآن الجميع يرتدي نير العدل الإلهي
  وبمجرد أن ندرك ما قمت به
  عند الخطيئة ، واعتراف
  يأتي من القلب
  ونحن سوف يغفر لك ثم،
  ما الذي جعلك منا
  الشر التي وقعت بعد ذلك
  تحولت إلى ذئاب.

 44. القرآن الكريم, النبي وأهل البيت, عقائديات, تربويات, فقهيات, كتاب في مقالة, مِرآة الرشاد ـ في الوصيّة إلى الأحبّة والذرّيّة والأولاد, التاريخ الإسلامي, مفاهيم إسلامية الإمام الرضا
  حياته, عصره, امامته, هجرته, رواته, محاوراته, كراماته, ولاية عهده, احاديثه, ادعيته, كتبه, شهادته, زيارته, ادبياته, مكتبته مشهد الإمام الرضا
  العتبة الرضوية, مظاهر ثقافية, جغرافية مشهد, معرض الصور, يوميّات .. مصوَّره المكتبة الإسلامية
  القرآن الكريم, نهج البلاغة, الصحيفة السجادية, مكتبة أهل البيت العالم الإسلامي
  المدن الإسلامية, المواسم والمراسم, اشياع أهل البيت, الهاشميون, المشاهير, المزارات, من اقاليم المسلمين مدينة للصغار
  رجال التوحيد .. في تيار الحياة, حدائق و أناشيد, شارع القصص, ذكريات لا تُنسى, نافذة باللون الأسود و الأحمر, الدرب الصاعد إلى الله, رجال عظماء.. كانوا شبابا

 45. paja patak, 12.06.2011. 19:50:4

  البيت, عقائديات, تربويات, فقهيات, كتاب في مقالة, مِرآة الرشاد ـ في الوصيّة إلى الأحبّة والذرّيّة والأولاد, التاريخ الإسلامي, مفاهيم إسلامية الإمام الرضا
  حياته, عصره, امامته, هجرته, رواته, محاوراته, كراماته, ولاية عهده, احاديثه, ادعيته, كتبه, شهادته, زيارته, ادبياته, مكتبته مشهد الإمام الرضا
  العتبة الرضوية, مظاهر ثقافية, جغرافية مشهد, معرض الصور, يوميّات .. مصوَّره المكتبة الإسلامية
  القرآن الكريم, نهج البلاغة, الصحيفة السجادية, مكتبة أهل البيت العالم الإسلامي
  المدن الإسلامية, المواسم والمراسم, اشياع أهل البيت, الهاشميون, المشاهير, المزارات, من اقاليم المسلمين مدينة للصغار
  رجال التوحيد .. في تيار الحياة, حدائق و أناشيد, شارع القصص, ذكريات لا تُنسى, نافذة باللون الأسود و الأحمر, الدرب الصاعد إلى الله, رجال عظماء.. كانوا شبابا

 46. @pajo

  البيت, عقائديات, تربويات, فقهيات, كتاب في مقالة, مِرآة الرشاد ـ في الوصيّة إلى الأحبّة والذرّيّة والأولاد, التاريخ الإسلامي, مفاهيم إسلامية الإمام الرضا
  حياته, عصره, امامته, هجرته, رواته, محاوراته, كراماته, ولاية عهده, احاديثه, ادعيته, كتبه, شهادته, زيارته, ادبياته, مكتبته مشهد الإمام الرضا
  العتبة الرضوية, مظاهر ثقافية, جغرافية مشهد, معرض الصور, يوميّات .. مصوَّره المكتبة الإسلامية
  القرآن الكريم, نهج البلاغة, الصحيفة السجادية, مكتبة أهل البيت العالم الإسلامي
  المدن الإسلامية, المواسم والمراسم, اشياع أهل البيت, الهاشميون, المشاهير, المزارات, من اقاليم المسلمين مدينة للصغار
  رجال التوحيد .. في تيار الحياة, حدائق و أناشيد, شارع القصص, ذكريات لا تُنسى, نافذة باللون الأسود و الأحمر, الدرب الصاعد إلى الله, رجال عظماء.. كانوا شبابا

 47. Ево превод од овог коња зулкедина
  Ја га опет не разумијем, а мислим да ни сам не зна шта је написао.
  Кућа, Акаидиат, Трбуиат, Вгахиат, књигу у чланку, Рашад огледало у завештање да вољенима, Агенције и дечака, исламске историје, исламски концепт имама Резе
  Његов живот, његово време, његова Имамате, миграција, приповедачи, Махоратх, ^ Алиии, мандат своје владавине, разговора, Адеитх, његове књиге, његовог сведочења, посете, парадигма, библиотека сцена имама Резе
  Разави праг, манифестација културних, географских сцена, фото галерија, дневник .. Камерман Исламска библиотека
  Свети Кур’ан, Нахј, Сајадиииах новине, библиотека АХЛ ал Баит исламском свету
  Исламске градова, годишња доба и церемоније, следбеници АХЛ Ал-Бејта, Хасхемитес локације, Целебрити, региони муслимански град младих
  Мушкарци консолидације .. У ток живота, баште и песме, приче улици, незаборавне успомене, прозор црне и црвене, горе пут ка Богу, велики људи .. Били су млади

 48. @srboslave i pajo evo vam sad pa prevedite…

  مرحبا ، genocidaši فقط لكل منهما. وsrboslave عند أدعي أن يكون ذكيا هنا ، prevedi.Već لذا قلت مرة واحدة ، أننا لن تكون قادرة على تحقيق المساواة. الآخرين عليك أن نوس واللعاب التي تنجح في naumu.Klali الخاص ينقذنا ذلك الوقت أثارت الانتقام ، ومن ثم فإنه سيكون من الأسهل ، لأن Razić ونحن من نحن vi.Mi فالا الله بقية قواه العقلية ، وكنت قد غادر لتوه ظهرت المعترف بها ذلك ، وثبت أنهم ارتكبوا جريمة الإبادة الجماعية ضد Bošnjacima.Mi خارج هذه الحرب الضمير لك إلى أبد الآبدين genocidni.Sad محاولة لتشويه سمعة لنا ، من خلال ياسينوفاتش ، حيث هو الآن Ustasha ، كما تقول ، كنت وحدي يمكن Bosnjak البوسنيين… إلا أن يكون مسؤولا عن الجرائم الفردية والسماح لمن يناسب جريمة الإبادة الجماعية ، ولكن هل هل السادة…. هتلر وهاني صبي…

 49. zulu je tek u stadiju društvenog razvoja kod hijeroglifa i glinenih pločica.Papir još nije pronađen u njihovom brišigovnoprstom entitetu.
  Nikako da se odluče kojem bogu da se mole, kojoj naciji pripadaju, koju i čiju nošnju da nose, kako da nadiju djetetu ime:juče su nosili, dimije, šamije , djeca im se zvala emina, sabahudin…Danas nose tole i feredže, a djeca im se zovu, analis, daris, serus,rixi, zixi …
  Fuj, ala smrdi lojem i ćenifom.

Оставите одговор