Рат за социјалистички именитељ: СП РС незадовољна судском одлуком о незабрањивању имена СПС

Социјалистичка партија најоштрије осуђује одбијање привремене мјере обезбјеђења којом би се забранило кориштења имена такозваног „СПС-а“ до коначне пресуде суда.

недеља, 26 априла, 2020 / 12:16

Оваква одлука суда у Бијељини, без иједног рочишта (што је ријеткост у судској пракси) да се називом једне политичке партије може несметано користити нека друга, омогућено је оснивање нових политичких партија у Српској које би злоупотребљавале имена већ постојећих. Самим тим, не би требало да чуди оснивање партија под именом: СНСД Српске, ДНС Српске, итд, те несметано функционисање тих партија под тим називом све док се суђење по тужби, које може трајати више година, не заврши.

Иако је очигледно да је и у овом случају изборни закон повријеђен, суд није спријечио кориштење и злоупотребу већ постојећег имена Социјалистичке партије до коначне одлуке.

Социјалистичка партија је увјерена да ће коначна одлука суда бити на страни правде и права и да ће суд у својој пресуди одбити регистровање такозваног „СПС-а“ који директно злоупотребљава име Социјалистичке партије.

У супротном, могли бисмо се довести у ситуацију да већ сутра региструјемо још једну Социјалистичку партију Српске и на тај начин доведемо све бираче у вишеструку заблуду.

Социјалистичка партија обавјештава јавност да ће уложити жалбу Окружном суду у Бијељини на мјеру обезбјеђења ове одлуке, а што се тиче коначног исхода, о томе ће судске инстанце сигурно донијети законите одлуке. У супротном, може се очекивати хаос у политичком дјеловању партија у Републици Српској.Оставите одговор