Распуштен СДС у Челинцу, да би га водио Игор Остојић из Бијељине?

Већ пар мјесеци је Општински одбор СДС Челинац распуштен што се тиче руководства странке. Сада је и први човјек СДС у Челинцу одлучио да се огласи.

петак, 29 јуна, 2018 / 17:25

Горан Тубак, члан Главног одбора Српске демократске странке, изјавио је Срни да не искључује могућност да незадовољни чланови те странке из Челинца организују протесте испред страначког сједишта у Бањој Луци, уколико предсједник СДС-а Вукота Говедарица не повуче одлуку о распуштању Општинског одбора Челинац.

Одлука о распуштању Општинског одбора СДС-а Челинац, на чијем челу је био Тубак који је на локалним изборима одржаним 2016. године имао најбољи појединачни резултат у бањалучкој изборној јединици, донесена је крајем прошлог мјесеца, а за повјереника је именован Драган Мектић из Прњавора.

Тубак је рекао да су о распуштању Општинског одбора СДС-а у Челинцу обавијештени путем мејла и да је у образложењу наведено да је то учињено због консолидације странке и неактивности овог одбора, иако су остварили најбољи резултат у цијелој изборној јединици.

"Један од разлога за такву одлуку страначког врха СДС-а јесте намјера Говедарице да мјесто на листи у Изборној јединици 3, коју чини 11 крајишких општина, припадне генералном секретару странке Игору Остојићу из Бијељине, који се, према нашим информацијама, у међувремену фиктивно пријавио на адресу у Бањој Луци”, изјавио је Тубак.