Распудић сматра да у Српској нема издајника

Хрватски интелектуалац Нино Распудић гостујући у емисији 1:1 на бањолучкој АТВ изјавио је да сукобе између СНСД и Савеза за промјене види искључиво као борбу за власт. Распудић се као рођени Мостарац у једном тренутку наметнуо као артикулатор ставова јавности која се противи политиком насиљу над хрватима у Ефбиху, у име такозваног "грађанистана. Будући да […]

понедељак, 22 фебруара, 2016 / 15:59

Хрватски интелектуалац Нино Распудић гостујући у емисији 1:1 на бањолучкој АТВ изјавио је да сукобе између СНСД и Савеза за промјене види искључиво као борбу за власт.

Распудић се као рођени Мостарац у једном тренутку наметнуо као артикулатор ставова јавности која се противи политиком насиљу над хрватима у Ефбиху, у име такозваног "грађанистана.

Будући да је у критици сарајевске политичке чаршије имао и одмјерен став према Додику и позицији Републике Српске (у загребу добио етикету овићевог и Додиковог лобисте), Распудић је убрзо добио колумну у Независним новинама, а често га је цитирала и Српска новинска агенција.

Како било, Распудић је коментаришући политичке прилике у Српској рекао да не види мимоилажење српских политичких субјеката када су у питању кључни интереси Срба.

– То изгледа као борба за власт. Сарајевска политика је наивно помислила да ће ако подрже танког релативног губитника и увести га у државну власт, и тиме бацити коску на политичку сцену у српској. Али невјероватна ми је помисао да ће сада та опозиција на нивоу Српске сада радити на докидању Српске и смањењу њених овлаштења – рекао је он.

Као примјер хомогенизације српских интереса Распудић је навео случај у коме је оспорена уставност Дана Републике.

– Ту се показало да су на нивоу српских интереса у БиХ сви српски фактори јединствени, и да немате релевантног политичког фатора који би радио за унитаристичку позицију. Ко ће у кратком року профитирати показаће избори, али треба видјети и како ће се развијати ситуација у Србији, којој такође предстоје избори – сматра за Додику блиске медије (барем до сада) омиљени аналитичар из Загреба.0 КОМЕНТАРА

 1. Kako da ne, on je ustvari zagerbački Lažanski. Opassssssan.
  Nema tv da Lažanski ne bude, ima falabogu naših para….
  Do čega smo došli , do raspudića, jbt….
  ili večeras kad rudonja kaže: falabogu pa imamo Čovića, njemu vjerujem, a ovi naši u SA su izdajnici….

  Ima li nam spasa?

  Černobilisali su nas. Pobili su nas neimaštinom kao zečeve.

  Sve rade da se niko ne rodi, ako se rodi, eto respiratora, a Špiri kaže, isključiti i vazduh jjer neće biti korisni RS,

 2. BigerU, tako je kao što ti kažeš, tebi vjerUjem.

  Raspudić i Lažanski….
  Za razliku od Lažanskog koji otvoreno staje na stranu okupatora, taj nas staje biše nego veliki povodanj, ovaj je mudriji, s maskom, nebili opet rudonja vodao na povodcu one koji su ga vodali, ne kaže da Srpska ne postoji, da je ostala spržena zemlja, da je cijela Srpska Ljubija, … zemlja javnih kuhinja, zemlja ekonomskih izbjeglica, zemlja jedina na svijetu u kojoj policijajci iz predsjednikove pratnje pljačkaju usred bijela dan a banke…. , u kojoj predsjednik na jadnom servisu kovori o ladnom osveti, a podpresjednik vladajuće sekte da se treba isključiti vazduh u inkubatorima…..

  Sve u svemu, ne vjerujte očima i vašim stomacima, vjerujte raspudićima i lažanskima…. Kupuju vrijeme .
  Srpska- Republika JahačaApokalipse….