Расплет у напредњацима: Шукало надвладао Митровића

На сједници Главног одбора Српске напредне странке у РС, Адам Шукало је добио подршку, о чему нам је послато саопштење, које доносимо у цјелости. Српска напредна странка у Републици Српској обавјештава јавност да је у недјељу 5. јуна 2011. године одржана сједница Главног одбора СНС. Главни одбор СНС ставио је овом сједницом тачку на унутарстраначке […]

недеља, 5 јуна, 2011 / 20:04

На сједници Главног одбора Српске напредне странке у РС, Адам Шукало је добио подршку, о чему нам је послато саопштење, које доносимо у цјелости.

Српска напредна странка у Републици Српској обавјештава јавност да је у недјељу 5. јуна 2011. године одржана сједница Главног одбора СНС. Главни одбор СНС ставио је овом сједницом тачку на унутарстраначке проблеме и трвења, као и стање конфузије изазвано питањем предсједника Странке.

Главни одбор СНС потврдио је да је предсједник Странке г.Адам Шукало, а као што је својим рјешењем потврдио и Основни суд у Бањој Луци. Главни одбор СНС изабрао је ново Предсједништво СНС, односно потврдио одлуке Главног одбора од децембра мјесеца у Градишци, чиме је Српска напредна странка у Републици Српској у потпуности консолидовала своје дјеловање.

Главни одбор СНС покренуо је дисциплински поступак против особа које су својим нестатутарним дјеловањем нанијели немјерљиву штету угледу Српске напредне странке. СНС ће у догледно вријеме обавјестити јавност о статусу особа против којих се води дисциплински поступак.

Главни одбор СНС усвојио је Платформу за разговор са другим опозиционим странкама у циљу укрупњавања политичке сцене у Републици Српској. У тој

Платформи наведено је да је Српска напредна странка потпуно отворена за заједничко политичко дјеловање са свим политичким странкама у РС које изражавају спремност за суштинске промјене лошег стања у нашем друштву.

Tакође, још једном се захваљујемо свим медијима који су објективно и коректно обавјештавали јавност о стању у СНС-у. Исто тако, тражимо од свих медија да поштују фактичко и правно стање у СНС-у, те да у име Српске напредне странке могу да узимају изјаве једино од њених званичних функционера.

Предсједник Српске напредне странке, Адам Шукало0 КОМЕНТАРА

 1. Послије информација да је Шукало добио батина од чланова главног одбора, ово им је крај политичке каријере. Једини начин да покушају још једном је да се сједине са Михајлицом и да њему предају вођење странке. Тако би постали парламентарна странка. Нажалост, немају довољно памети за то.

 2. Српска напредна странка (њен врх) је скупина људи, који су потрошили образ у разно разним политичким опцијама, и који због своје болесне сујете нису могли да буду дио нити једног тима, па су се из сваког искључили.
  Покушали су такви људи да се кроз СНС окупе на једном мјесту, али пошто им је сујета болесна и опозиционирање у крви, они су направили фракције и унутар једне странке.
  На самом почетку, ти истрошени индивидуалци су успјели да око себе окупе један број перспективних младих људи, који су кад су увидјели ко је ко, дигли руке од свега.
  А да не причам о томе, да су челни људи и велика имена која се појављују као носиоци активности у СНС, уствари људи пуни лове, који су своје џепове напунили на лак начин, на рачун овог јадног народа. То су све лопови, преваранти и ратни дезертери, којима је стало само до личних интереса и добити. И они да сутра брину о нама? Тешко нама ако буде тако!
  Част појединим члановима СНС, који су на вријеме схватили гдје су се уплели и повукли се. Они су једини паметни, а ови остали су једна смијешна група нецивилизованих људи, без савјести, без образа, али болесних амбиција и сујете. Стога, нека се поубијају међусобно, то би било најбоље.

 3. Опет овај паћеник лаже, јебо га Михајлица. Слободно заборавите причу о мишу пуваћу – михајлици, неће му никада бити дозвољено да уђе у СНС. А Адем ће и сљедећи ГО добити батине, само сада још жешће, има нас још који једва чекамо да га видимо и жалимо што нисмо и ми скочили и коју васпитну му пукли. Оно је била увертира.
  Само да сте видјели, људи, како је адем попио дегенек :))))) ја се пишам од смијеха само кад се сијетим те сцене. А он, јадо, преблиједио од страха. Да сам на његовом мјесту заметнуо бих се одмах 😀 хахахахахахахахахаа…… :)))))))))

 4. Прво смо покушали разговором да ријешимо несугласице, али стоке не разумије. Зато смо били принуђени да примијенимо друге методе, како би стока схватила.

  Адем би под хитно требао посјетити неку психијатрију, јер заиста дечки има озбиљан психички проблем, али ХИТНО!

 5. Adam Šukalo, 08.06.2011. 14:02:01
  „Možete pričati šta hoćete, ja svoj zadatak izvršavam i neće me niko spriječiti u tome.“

  А који је твој задатак?! Да није онај договор са Калинићем, што ми је једне прилике он лично испричао?! Да си био способан прешао бих цензус, магарац један.
  Ал’ само се ти држи буљавог пуваћа, далеко ћете догурати. Ево, имаш и моју подршку,…Адем, адем…адем.. :):):)

 6. Србослав, 08.06.2011. 16:00:17
  Да си био способан прешао бих цензус

  Ово је кључ, ако партија не пређе цензус, предсједник треба да одступи, то је моралан чин. Ал’ мени се чини да Адам је мало превише се унио у функцију предсједника, пазите му само реченице:“Možete vi mene prebiti, ali ja ne odustajem od svojih ciljeva. Raspustiću sve odbore koji su protiv mene, jer sam prinuđen na to rješenje. Jednostavno se mora znati ko je gazda.“

  Из ове изјаве могу само замислити какав је то ОСВЕТОЉУБИВ човјек. Па њему није стало до ЊЕГОВОГ здравља, и као такав он би сутра да народ води???

  Адаме, није политика за тебе. Лош си лидер… Бог нека ти је на помоћи…

 7. Србославе, какав је то договор са Калинићем. Да није онај да му Калинић преко својих људи убачених у СНС помогне да постане предсједник, а онда да касније препусти мјесто њему. То је стара прича. Кажу да је и Михајлица дио шеме. Ко је са Калинићем тикве садио, о главу су му се лупале.

 8. SDS je ozbiljna politička stranka i ne čudi me što je tako postupila jer je očigledno zato imala razloga. Čak je neki dan osnovana i u Srbiji gdje je prikupila 10.000 potpisa tamošnjih članova. Kalinića smo vidjeli kakav je… čim je protjeran iz SDS-a eto ti ga Dodiku na pragu.
  Ne znam, ovi naprednjaci realno nemaju šanse u RS. A inače ti duplikati iz Srbije ovdje neuspjevaju… Ali ovakvo ponašanje na sjednici GO je tolika bruka da je to nešto nevjerovatno…

 9. Adam Šukalo, 08.06.2011. 14:02:01
  Редакција Фронтал.РС је провјерила идентитет корисника који се до сада представљао под именом Адама Шукала, те све посјетиоце обавјештавамо да тај налог, и оно што је он писао, апсолутно нема никакве везе са предсједником СНС, већ да је у питању лажни кориснички налог.

  Не улазимо у мотиве поменутог корисника, али крајње је неприхватљиво да се користе имена стварних особа из јавног живота, без јасних назнака да то није та особа.

  Немамо навику да коментаторима блокирамо налоге, поготово не без упозорења, али овдје смо морали направити преседан, пошто је у питању јасна злоупотреба нечијег идентитета.

  Србослав, 08.06.2011. 16:00:17
  Нисте причали са стварним Адамом Шукалом.

  П.С.
  Посумњали смо одмах, јер рачунамо да би Адам Шукало регистровао своје име ћирилицом. 😉

  ХВАЛА НА РАЗУМИЈЕВАЊУ

  и

  ГУГЛАЈТЕ ЋИРИЛИЦОМ!

 10. paja patak, 08.06.2011. 17:37:12
  „Radikala ima malo, al su sa obrazom, Mihajlicu vam poklanjamo i to sa mirazom“

  Хахахахаха… имате образ ко ђон, а Михајлица нам не треба, задржите га, ипак је ваш.

  Бил не Бил, 08.06.2011. 18:30:01 [7129]
  „Србославе, какав је то договор са Калинићем. Да није онај да му Калинић преко својих људи убачених у СНС помогне да постане предсједник, а онда да касније препусти мјесто њему.“

  Мислим да се карте морају отворити. Договор Калинића и Шукала је уствари договор Додика и Калинића. Како? Једноставно, ако се сјећате приче да Калинић треба да дође на мјесто предсједника СНС-а у РС, онда ћете моћи лакше да схватите ово што ћу написати. Пошто је Додик схватио да му је једина пријетња оснивање СНС-а у РС и да би то била једина странка која би могла бити истинска опозиција овој власти, ријешио је да умијеша своје прсте. Као могући савезник, у том плану, појавио се Драган Калинић (који би за новац продао и оца рођеног), који је једва дочекао понуду Додика. Понуда је гласила: „разјеби ово и неће бити кризе за тебе“. Калинић је покушао свим силама да се увуче у СНС, па је трчкарао и код Томе Николића и нудио се да преузме напредњаке у Сппској. И пласирао причу преко својих новинарчића, како њега тобоже нуде Тома и Аца http://www.pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/107598/Nikoli%C4%87+i+Vu%C4%8Di%C4%87+danas+odlu%C4%8Duju+o+Kalini%C4%87u!.html. Пошто му се изјаловио тај план, Калинић се сјетио свог љубимца Адама, и рекао је Додику „имам ја човјека за то“. Затим је добио новац којим ће купити ОО који имају највиши број делегата у скупштини, и то је успио код Зорана Прибишића из Бијељине, Дражена Маунаге из Сарајева (иначе тешког алкохоличара), Мирке Алексић (на све личи, ал’ на људску фигуру никако), Марка Ђурића из Власенице (познатог наркомана) и још неколицину других неморалних особа, да их сада не набрајам.
  15 Мај 2010.год – ПЛАН ИМ ЈЕ УСПИО! Адам постаје предсједник СНС-а http://razglasaj.ba/?p=640, а на ту вијест Калинић зове шефа и хвали се како је успио.

  Мало касније…
  Кампања почиње, захуктава се увелико, СНС добија 300.000КМ на свој рачун (од разних спонзора), и Адам је требао тај новац пропорционално да расподијели по ОО, како би се људи спремили за предизборну кампању. Међутим, сада настаје пометња у странци и приказивање Адама у правом свјетлу. Адам је новац потрошио, нико не зна гдје (зна се, у приватне џепове), а при томе је додатно задужио странку око 50.000КМ (упркос чињеници да је закуп телевизије плаћао Београд).

  Избори су завршени. СНС је прошао катастрофално, а 30-ак дана послије тога Шукало и Калинић се налазе у Калинићевој викендици и дијеле новац који је Калинић добио за добро обављен задатак.

  Потом се дигла прашина у СНС-у и један дио неукаљаних људи покреће питање утрошеног новца, потеже питање за подизање кривичне пријаве и тражи оставку Шукала због катастрофалних резултата. Шукало одбија да поднесе оставку (што је требао да буде и морални чин) и почиње да се понаша као унезвјерена животиња. Потом чланови ОО и делегати Скупштине потписују захтјев за одржавање Ванредне Изборне Скупштине и заказују је 11.12.2010.год. у Дервенти. Адам хитро излази у медије и саопштава како су сједницу сазвали бивши чланови странке http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/222848/Skupstinu-SNS-sazvali-bivsi-clanovi-stranke.
  Од овог момента вам је већ сценарио познат, а радо ћу написати и даљи ток, ако некога занима.

 11. Србославе, пошто је Калинић умјешан као ментор Шукала, нема вам спаса. Гдје он дође, ту трава не расте. Да њих двојицу СДС није истјерао на вријеме, сада би имао 2 посланика као Чавић.

 12. Нажалост, мислим да сте у праву. Дијелим мишљење да је боље угасити странку него да су у њој људи попут А.Шукала, З.Прибишића, Горана Николића из Братунца(који је зло Братунца – дужан и Богу и народу), Дражена Маунаге(тешког алкоса и преваранта), Мирослава Глигорића из И.Сарајева(звани бленто), Синише Илића из Зворника(гузоњин син – дебил), Мирке Алексић(која не зна ни причати), Марка Ђурића из Власенице(званог Чеда прашак), Александра Чавића(немам адекватан назив за ово чудо – можда кретен), и компаније. И не треба дозволити да СНС изађе на изборе у овом саставу, јер ће бити жива спрдња. Они нису у стању ни у својој кући нешто корисно да направе, а камоли у држави. Али ипак, они су зато и убачени у СНС да би овакве сцене изазивали, да имају и грам морала сами би напустили странку. Једноставно, то су гњиде од људи – бескичмењаци. Да напоменем, Прибишић је директно дошао из СНСД-а, а и даље је запослен код режимског тајкуна. Није ли мало чудно да није добио отказ? 🙂 Није ми само јасно зашто је ово Тома допустио – каже једноставно је мислио да су нормални.
  А ови што су га „пребијали“, искрено, једини су што нешто вриједе у СНС-у, али, нажалост, мислим да их нема довољно да се изборе са овим лешинарима.

 13. Србославе и остали откуд вама све те информације? Мени се чини да то може знати само неки бивши члан или тако нешто. У том случају то подразумјева да немате муда то Шукалу рећи у лице.

  Мени је те странке искрено жао, јер је ово било баш озбиљно исцрпљивање и бирача и кадра. Прави резултат тешко да ће икада направити.

 14. Кифла, 09.06.2011. 10:46:01

  Ово се и говори Шукалу у лице, због тога је и настала ова пометња у СНС-у, само што он то никада неће изнијети у јавност, већ пласира лажне информације о СНС-у и представља се као спасилац странке, а остали су тобоже против и врше пуч. Ово је једини начин да изнесем јавно стварно стање СНС-а, а да при томе слуге режима не монтирају причу у своју корист и од људи који су против Шукала не праве разбојнике и дивљаке. Овдје је једини дивљак Шукало и дружина око њега.
  А надам се да неће још дуго трајати ова церемонија са Шукалом (психопатом), очекујем Томино укључење и избацивање Шукала из странке (аутоматски се елиминишу и Калинић и Михајлица), у супротном оде све у три лијепе. Мада послије свега биће мађионичар онај ко успије ову странку дићи на ноге.

 15. Ово што прича Србослав изгледа логично. То је значи прави разлог што Адам није подржао Иванића и Тадића и придружио се коалцији „Заједно за Српску“. Калинић је то бар отворено признао и покупио паре од Додика. Е мој Адаме. баш се обрука!

 16. cisto da se zna da je ovaj srboslav milenko savicic iz han pjeska,te da je isti za vrijeme sluzenja vojnog roka bio optuzen za silovanje maloljetne djevojcice,zbog istih prestupa je kasnije i istjeran sa posla,a vise puta je i privodjen zbog nasilja u porodici,a isti je clan glavnog odbora sns-a u republici srpskoj,to je jasan pokazatelj kakva je to skupina ljudi kog profila,i kakvih karaktera,treba traziti od suda da se zabrani njihovo djelovanje,opasni su po okolinu.

 17. Петра, 09.06.2011. 20:48:01 [7231]
  Требали су га пребити ко вола у купусу знам га још из школе, увијек је био кретен.

  И само зато га треба пребити што је био кретен у школи? Па што Петро тако о школском?! де мало…

 18. mauzer, 15.06.2011. 13:30:19
  Не прозивај без везе човјека, можеш само џабе добити по лабрњи, јер износиш тоталне лажи. Човијек бије ко Свети Илија :). Чисто да знаш, моје право име и јесте Србослав, а ти ако си Адам-педер или неко близак њему слободно погледај базу чланства и можеш ме наћи. Ако је уопште имаш. Ако ће ти бити лакше рећи ћу ти и датум учлањења. А ја имам све податке о свима вама и то детаљне. Шта да радим када сам добро обавијештен :).

 19. Кад би доконе домаћице знале какве се овдје све пикантерије о СНС-у износе, престале би читати „Свет“, гледати „Великог брата“ и турске серије. Све би се „накачиле“ на Фронтал. 🙂

 20. Немојте само Митровића изабрати ко Бога вас молим, ово је за добро свих нас, ако је за 15 година владавине у Зворнику уништио читав град и приватизовао пола фирми а онда их угасио шта ће тек остати ако се дочепа електропривреде или финансија у Влади, само не он!!!