Раша тудеј: Опструишу нас у Америци

САД ће прекинути емитовање програма телевизије Раша тудеј, написала је главна уредница те телевизије Маргарита Симонјан на Твитеру. „Већ неко вријеме чекам да ће наша телевизија бити блокирана у САД. Почело је. Браво за слободу говора“, написала је Симонјанова. Касније је додала да је налог РТ блокиран од стране ресурса Редит. Вијести руске телевизије на […]

субота, 31 августа, 2013 / 09:15

САД ће прекинути емитовање програма телевизије Раша тудеј, написала је главна уредница те телевизије Маргарита Симонјан на Твитеру.

„Већ неко вријеме чекам да ће наша телевизија бити блокирана у САД. Почело је. Браво за слободу говора“, написала је Симонјанова.

Касније је додала да је налог РТ блокиран од стране ресурса Редит. Вијести руске телевизије на том ресурсу прати преко милион људи из цијелог свијета. Канал је утицао на промјену мишљења јавног мњења Запада, које је раније информације из свијета добијало искључиво преко медија у власништву мултинационалних корпорација и под контролом Вашингтона.

На тај начин су САД добијале масовну подршку за своје акције против Југославије, Авганистана, Ирака и Либије. Овога пута већина грађана САД и Британије се противи војној интервенцији у Сирији и не вјерује тврдњама својих власти, које настоје да докажу како "Асад убија свој народ".Оставите одговор