Ранко Козомара тужио Владу РС због смјене са мјеста замјеника министра

Бивши помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде за ресор шумарства о ловства Ранко Козомара тужио је владу Републике Српске (РС) због нелегалне смјене са тог мјеста. Козомара је владу тужио јер га је без раније најаве крајем јула разријешила позиције помоћника министра, а на његово мјесто поставила Неђу Илића, који је само дан раније разријешен […]

уторак, 18 октобра, 2011 / 14:42

Бивши помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде за ресор шумарства о ловства Ранко Козомара тужио је владу Републике Српске (РС) због нелегалне смјене са тог мјеста.

Козомара је владу тужио јер га је без раније најаве крајем јула разријешила позиције помоћника министра, а на његово мјесто поставила Неђу Илића, који је само дан раније разријешен дужности директора ЈП "Шуме РС", пише сајт СДС.

Козомара у тужби оспорава законитост акта о смјени и тражи поништење тога.

Одлуку о смјени Козомара је сазнао од новинара, након што је то саопштено послије сједнице владе на којој је он разријешен с те позиције, на његово мјесто је постављен Неђо Илић, који је само дан раније смијењен с мејста диртектора "Шума" РС, за кога се вежу разне незаконите радње у том предузећу.

Међутим, влади и ресорном министру Мирославу Миловановићу није сметало што су "Шуме" за вријеме Илића доведене у предузеће с великим губитком и што су негативни извјештаји о пословању тог предузећа, па је он умјесто да буде позван на одговорност добио мјесто помоћника министра за шумарство.

Тако је на Козомарино мјесто именован Илић, а за директора Шума постављен је кадар Социјалистичке партије Срђан Љубојевић.

Козомарина тужба није први пут да слушбеници и именована лица туже владу континуитета, којој законитост у раду није приоритет.



Оставите одговор