Ранка Мишић: Спремни смо да заштитимо раднике Бирча

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић сматра да се уз обезбјеђивање наставка производње у зворничкој Фабрици глинице „Бирач“, што прије мора покренути и истрага против оних који су је упропастили. Мишићева је нагласила да би било "страшно" да радници ове фабрике остану без посла, као и да би гашење "Бирча" угрозило многа друга предузећа […]

среда, април 24, 2013 / 10:36

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић сматра да се уз обезбјеђивање наставка производње у зворничкој Фабрици глинице „Бирач“, што прије мора покренути и истрага против оних који су је упропастили.

Мишићева је нагласила да би било "страшно" да радници ове фабрике остану без посла, као и да би гашење "Бирча" угрозило многа друга предузећа у зворничкој регији, као и саму регију која би у том случају замрла.

"Синдикат је спреман за све видове борбе коју подрже радници. Нећемо дозволити да се рачуни за нечији лоповлук фактуришу запосленима који ни за шта нису криви", истакла је Мишићева за данашњи "Прес".

Предсједник Савеза синдиката Српске је рекла да ће Синдикат здравства и социјалне заштите стати у заштиту радника Клиничког центра Бањалука, те додала да руководство ове здравствене установе не може рећи да ће бити отпуштено 200 радника без објашњења ко је одговоран за лоше стање.

Осврнувши се на штрајк три гранска синдиката у јануару, Мишићева је рекла да је протест окупио 7.000 људи и да је он био пресудан за смјену министара из области чији су радници штрајковали, те најавила да слиједи и "велика смјена предсједника гранских синдиката, што ће донијети освјежење".

Коментаришући противљење послодаваца усвајању Закона о мобингу, она је рекла да је мобинг постао учестала појава у Српској, те да је "логично да се против њега буне послодавци који тероришу раднике".

Мишићева је додала да се измјенама Кривичног закона Републике Српске противе послодавци који не исплаћују плате и не уплаћују доприносе и најавила да ће се синдикат и даље свим средствима борити за измјене овог закона које предвиђају да лоши послодавци буду кривично гоњени.

 0 КОМЕНТАРА

  1. A mamicu ti tvoju, ti kao ne znašš ko je upropastio sve, kao ne znaš da je to onaj koji te debelo plaća parama otetim od nas da zajebavaš radnike , da se sprdaš sa njima sirotanima. Kvaran si ti i prepogana duša, misliš li da će ti to izdobrati, da se neće vratiti tvojim najdražim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *