Ранка и 300 Спартанаца

Више од хиљаду радника изашло је на улице Бање Луке у организацији Савеза синдиката Републике Српске и дошло до Народне Скуштине РС. Ранка Мишић је најавила да намјерава ући са 300 радника у Народну Скупштину РС, јер је ово, како каже, демократска земља. Она је додала како је „два пута пробила кордон“, алудирајући на то […]

понедељак, 28 децембра, 2015 / 15:02

Више од хиљаду радника изашло је на улице Бање Луке у организацији Савеза синдиката Републике Српске и дошло до Народне Скуштине РС.

Ранка Мишић је најавила да намјерава ући са 300 радника у Народну Скупштину РС, јер је ово, како каже, демократска земља. Она је додала како је „два пута пробила кордон“, алудирајући на то како је полиција пустила да прође кроз кордон до зграде скупштине, али у саму зграду највишег законодавног тијела Српске је нису пустили.

Протести су реакција на неуспјеле преговоре између Владе Републике Српске, уније послодаваца и синдиката, о новом Закону о раду, који према мишљењу синдиката катастрофално дерогира права радника.

Из зграде скуштине су изашли посланици Драган Чавић и Адам Шукало, те су се обратили радницима.

15:27

Ранка Мишић није успјела да постигне стандарде спартанског краља Леониде, те је у скупштину ушла у пратњи тридесетак представника синдиката.

Зграду скупштине је напустила са вијестима да сједница није почела у 15 часова како је било планирано, већ да одборнички клубови тренутно посебно вијећају, те да ће о почетку и судбини данашњег засједања бити одлучено касније.

Репортер Фронтала је на лицу мјеста, очекујемо нов развој догађаја.