Рангирање знања: Бањолучки универзитет се прошверцао као ЕТФ

Да ли због незнања, погрешних извора или намјере да се покаже да, ето, није све баш тако црно, Глас Српске је објавио да се на листи 20.365 најбољих универзитета у свијету у Универзитет у Бањалуци нашао на 3.186. мјесту. Мјесто на које је Глас котирао Универзитет у БЛ, уствари припада Електротехничком факултету из Бање Луке, […]

четвртак, 19 јула, 2012 / 17:05

Да ли због незнања, погрешних извора или намјере да се покаже да, ето, није све баш тако црно, Глас Српске је објавио да се на листи 20.365 најбољих универзитета у свијету у Универзитет у Бањалуци нашао на 3.186. мјесту.

Мјесто на које је Глас котирао Универзитет у БЛ, уствари припада Електротехничком факултету из Бање Луке, а Универзитет се налази далеко, на 8378. мјесту ове листе.

У то се и сами можете увјерити овдје.

– Овим текстом су новинари Гласа Српске покушали да тешко стечени углед ЕТФ- а припишу Универзитету у Бањој Луци – рекли су нам студенти, у писму у којем нам је скренута пажња на ову грешку.

На листи ВeБометрикса, од универзитета из БиХ најбоље је пласиран Универзитет у Сарајеву, који се налази на 1.245. позицији.

Оно што остаје истина, ако мјеримо по овој листи, Универзитет у Бањој Луци је и даље иза Независног универзитета "Апеирон". О ЕТФ се нису огријешили само новинари Гласа, него и неких других медија.

Вебоматрикс центар дјелује при Вијећу за научна истраживања (ЦСИЦ), једној од најпознатијих истраживачких организација у Европи.0 КОМЕНТАРА