РАК: Од ујутру забрана праћњења изборних активности

Потпуна забрана медијског праћења било каквих изборних активности ступа на снагу сутра у 7.00 часова и трајаће до затварања посљедњег бирачког мјеста у БиХ у недјељу, 7. октобра, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације . Из ове агенције подсјећају све пружаоце аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија на обавезу поштивања изборне ћутње непосредно […]

петак, октобар 5, 2012 / 15:19

Потпуна забрана медијског праћења било каквих изборних активности ступа на снагу сутра у 7.00 часова и трајаће до затварања посљедњег бирачког мјеста у БиХ у недјељу, 7. октобра, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације .

Из ове агенције подсјећају све пружаоце аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија на обавезу поштивања изборне ћутње непосредно пред изборе.

У саопштењу се истиче да се у поглављу 16. Медији изборни процес, Изборног закона, каже да у току 24 часа прије отварања бирачких мјеста на територији БиХ неће бити никаквог медијског извјештавања о било каквој активности која се односи на политичку и изборну кампању, те да период изборне ћутње траје до затварања бирачких мјеста.

РАК подсјећа и на Члан 16.10 Изборног закона БиХ у којем се наводи да се у периоду од 48 часова прије отварања бирачких мјеста па до њиховог затварања неће објављивати резултати истраживања јавног мњења у вези са гласањем и изборима.

Забрана објављивања резултата испитивања јавног мњења у вези са гласањем и изборима ступила је на снагу данас 7.00 часова и трајаће до затварања посљедњег бирачког мјеста у БиХ у недјељу, 7. октобра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *